İmdat! yangın var!

10.6K 622 93
                                    

BŞ: Allame-Gölgeler👆
İlker'den Devam;

Göz altları mosmordu. Beni görünce göz devirdi ve dışarıyı izlemeye devam etti. "Allame" dedim. "Gölgeler" dedi o da. "Hadi gel" dedim ve masaya ilerledim. "Cık ben yemicem" dedi. Göz devirdim ve masaya geçtim. "Boşuna bekleme gelmicekmiş pazartesi okulda buluşuruz dedi" dedim ve bir lokma attım ağzıma. "Olsun" dedi ve yüzünü ovaladı. Bizim üç meraklı da bana bakıyodu. "Meraklı veletler bu konuyu anlatamam" dedim ve "malesef" der gibi baktım. Bir şey demediler.

...

Afra'dan;

Güzel kokularla kalktım. "Aksel sensen defol git!" Diye bağırdım ama kıkırdama sesleri gelince kalktım ve mutfağa gittim. Duru ve Sevgi vardı. "Kızlar?" Dedim ve esnedim. "Günaydın" dediler aynı anda. "Günaydın" dedim ve iç çekerek odama geri döndüm. Banyoya girip elimi yüzümü yıkadım. Mutfağa geri döndüm ve masaya oturdum. Herkes sessizdi Duru ve Sevgi birbirine baktı ve göz devirdi. "Noluyo be?" Dedi Duru merakla. "Bir şey olduğu yok"

...

"İnanabiliyomusunuz bana bildiğin sürtük dedi" dedim ve ağlayarak Duru'ya sarıldım. Herşeyi kızlara anlatmıştım. Salondaydık ben durmadan ağlıyodum iki saatir. "Kuzum ya neden anlatmadın bize" dedi Sevgi. "Ya dediğim gibi çok saf temiz başladı hatta başlamadı bile bitti!" Dedim ve ağlamaya devam ettim. Titreyen sesimle. "Ama ben ona bunu ödeticem!" Dedim ve telefonumda onun fotoğrafını açmıştım. "Toplu beddua törenine hepimiz hoş geldik" dedi Duru. "Hoş bulduk" dedik ve elimizi açtık. "Onun o dikdik bakan mavi gözleri kör olsun!" Dedim kızlar da aynı anda. "Amin" dediler. "Onun o kolumu tutan elleri kopsun!" Kızlar yine. "Amin" dedi. "Onun o bana koşarak gelen bacakları kopsun!" Kızlar yine. "Amin" dedi. "Onun o piç piç gülen suratına kezzap döksünler!" Kızlar yine. "Amin" dedi. Ağlayarak ellerimi indirdim. "Ay yok tövbe tövbe diyin!" Dedim ve ağlamaya devam ettim.

İlker'den;

Telefonuma gelen bildirimle herkes bana döndü. Afra'nın yakın arkadaşı Duru ses kaydı göndermişti ve altına.

"Sadece sen ve Aksel dinleyin. Durum bu"

Yazmıştı. "Aksel bir gelsene" dedim ve kalktım. "Noldu?" Der gibi baktı. "Ulan bir gel!" Dedim ve merdivenlere yöneldim. Arkamdan geliyodu odama girdik kapıyı kapattım ve ses kaydını açtım.

Afra: Ama ben ona bunu ödeticem!"
Duru: Toplu Beddua törenine hepimiz hoş geldik" hepsi birden;

"Hoşbulduk" dedi.

Afra: Onun o bana dikdik bakan mavi gözleri kör olsun!" Dedi. Aksel hızla bana döndü. Kızlar da amin demiştiler.

Afra: Onun o kolumu tutan elleri kopsun!" Dedi kızlar da amin dedi.

Afra: Onun o bana koşan bacakları kopsun!" Dedi. Kızlar da amin dedi yeniden.

Afra: Onun o piç piç gülen suratına kezzap döksünler!" Kızlar yine amin dedi ve ses kaydı bitti. "Durmu buymuş" dedim. Aksel yüzünü ovaladı ve sinirle elini savurdu vazo kırıldı. "BENDEN NEFRET EDİYO!" Diye bağırdı. O sıra da yeni bir mesaj geldi.

"Afra Aksel'i seviyo İlker"

Yazıyodu Duru göndermişti. Ve bir ses kaydı daha geldi. "Dur lan" dedim ve kaydı açtım.

Afra: Ayy yok tövbe tövbe diyin! O beni ne kadar pis bir sürtük olarak görse de tövbe diyin!"

Ses kaydı bitti. Aksel bana baktı. "Ya off!" Dedi ve sinirle saçlarını karıştırdı. "SİKERİM BÖYLE İŞİ!" Dedi ve hızla odadan çıktı. Peşinden gittim hızla evden çıkıp gitti. Peşinden gitmedim.

Afra'dan;

Kapının çalması ile kalktım ve diyafona gittim. "Kim o?" Dedim basarak. "Afra benim aç!" Dedi Aksel'di. "Açmicam defol git!" Dedim ve cevabı bekledim. "Afra aç şunu!" Dedi. Cevam vermedim salona geçtim. Kızlar gitmişti. Birden balkondan sesler geldi o tarafa döndüm gülerek Aksel bana bakıyodu. "Ananı sikiyim" dedim ve yer kaygandı yere yapıştım. Geri kalktım kafamı ovalayarak Aksel gülüyodu. Gözlerimi kısıp balkona yaklaştım o açıcam sanıyodu ama çok beklerdi perdeyi çektim ve koltuğa oturdum. İlker abiyi aradım.

İlker Hanzosu Aranıyor...
"Alo!"
İlker: Geldi demek"
"Geldi geldi! Sağ ol!"
İlker: Tutamadım"
"Ya of gel al şunu burdan!"
İlker: Tamam geldim zaten"
"İyi söyle ona defolsun gitsin konuşmuyorum onunla hatta babamdan bile daha çok nefret ediyorum ondan!"

Dedim ve kapattım.

İlker'den;

Aksel'i zar zor arabaya bindirdim ve bindim. "Afra'dan sana bir mesajım var" dedim. Hemen bana döndü merak ve heycanla. "Defolup gidicekmişsin,seninle konuşmuyomuş hatta babasından daha çok nefret ediyomuş senden" omuz silkti artık tepki bile verimiyodu. Arabayı eve sürdüm.

...

Akşam olmuştu. Telefonum çaldı Afra arıyodu.

Velet Kız Arıyor...
"Alo velet kız"
X: Merhaba hanım efendinin akrasımısınız?" Hemen yerimden kalktım.

"Evet siz kimsiniz?"
X: Apartman yandı hanfendiyi hastaneye kaldırdılar haber vemek istedim"
"Ne!? Tamam hangi hastane?" Diyince Aksel korku ile bana baktı ve kalktı.

X: Ceyhunlar Hastanesi"
"Peki hemen geliyoruz"

Dedim ve kapattım. "NOLDU!?" Diye bağırdı Aksel. "Ev yanmış hastaneye kaldırmışlar" dedim ve kapıya yöneldim. Aksel benden hızlı davrandı. "Hangi hastane!" Diye bağırdı yeniden. "Ceyhunlular" dedim. Hemen evden çıktı ve arabaya binip gitti. Bizde dördümüz benim arabaya bindik ve gittik.

Afra'dan;

Gözlerimi açtığımda bembeyaz tavan vardı. Heryerim simsiyah olmuştu. En son çok kötü bir yanık kokusu vardı. Gözlerimi yeniden araladım ve ağlamaya başladım. Hemşire bana döndü. "Hanfendi iyimisiniz?" Dedi. "İyiyim" dedim ve öksürdüm. Burnuma maske taktılar. "Daha rahat nefes alırsınız" dedi ve kapıya yöneldi o sıra da içeriye Aksel girdi,ağlıyodu. "Afra" dedi ve elimi tuttu o sıra da odaya öbür dörtlü girdi bende elimi çektim. "Velet kız iyimisin?" Dedi İlker. "İyiyim" dedim ve öksürüp maskeyi tekrar taktım. "Ulan kız abisi olmak ne zormuş" dedi Savaş. "Sen benim abim değilsin ki salak! Aynı yaştayız" dedim. Telefonum çaldı annem arıyodu.

Annem Arıyor...
"Alo anne"
Zarif: Annem iyimisin?" Dedi ağlayarak.

"İyiyim ağlama anne"
Zarif: Biz gelemedik gelemicez malesef"
"Nasıl yani?"
Zarif: Biz türkiye'ye bir daha dönmicez Afra"
"Ne!"
Zarif: Malesef kuzum"
"Ama-" öksürmeye başlayınca telefonu Aksel aldı.

Aksel: Tamam Zarif anne iyi Afra"

Vedalaştılar ve kapattı. 5'ine baktım ve kolumu açıp ağlamaya başladım hepsi gelip bir daha sarıldı. "Sizi göremicem diye çok korktum sen hariç Aksel!" Dedim ağlayarak. Göz devirdi. "Bizi de çok korkuttun" dedi Barış o sıra da içeri Berk,Duru,Tuğçe ve Sevgi girdi. "Kuzen" dedi Berk ve gelip bana sarıldı. Aksel gözlerini kısıp bize baktı. "Kanka iyimisin?" Dedi Duru endişeyle. Öksürerek kafamı salladım. "Her yerin simsiyah olmuş ya" dedi Sevgi.

...

Berk Tuğçe ve Sevgi'yi eve bırakmaya gitti. Duru ve İlker abi eve bana kıyafet getirmeye gitti. Oğuz,Barış ve Savaş hava almaya çıktı oda da tek ben ve Aksel vardık. Ben ondan başka her yere bakıyodum ki burun çekme sesi geldi Aksel'e döndüm kafası eğikti. "Aksel?" Dedim ve tek elime kafasını kaldırdım ağlıyodu harbiden. "Sen ağlıyomusun?" Dedim ve gözlerimi kıstım. "Çok korktum Afra" dedi. Ya yapma böyle maviş ya kollarımı açtım ve ona sarıldım.

5'İ BİR YERDE #Wattys2018 FİNAL YAPTI!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin