Nerdesin Aksel!?

13.5K 702 59
                                    

BŞ: Adamlar-Bir öyle Bir böyle
Aksel'den Devam;

Bana sımsıkı sarıldı. "Afra." dedim zorlukla. "Sana sarılmaya çok ihtiyacım var lütfen gitme!" diyince birşey diyemedim. Odasına girdik yatağa yattık bana daha çok sarıldı ve ağlamaya başladı. "Afra ağlama lütfen!" dedim. "Onu dövmeye mi gittiniz?" Dedi. "Boşver." dedim ve saçlarını okşadım. "Aksel." dedi ve burnunu çekti. "Efendim?" Dedim. "Teşekkür ederim." dedi ve benden ayrıldı arkasını döndü,kalktım. "Rica ederim." dedim ve hızla odadan çıktım. Aşağıya inip arabaya bindim.

...

Afra'dan;

Okuldan çıktık. Aksel'i bütün gün hiç görmemiştim, İlker abinin yanına gittim. "Abi Aksel nerde?" Dedim,imalı imalı. "Niye sordun ki?" Dedi. "Bütün gün görmeyince." dedim ve etrafa baktım. "Bilmem onun kafası eser gider sonra geri gelir falan." dedi sakin sakin. "Peki ne zaman gelir?" Dedim utana sıkıla. "Eve gider sonra onu bulurum merak etme." dedi kafamı salladım ve arabaya bindim. Bu arada Meriç'i Aksel dövmüş.

...

Eve geldik odama gittim ve üstüme şunları giydim;

Eve geldik odama gittim ve üstüme şunları giydim;

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Ve aşağıya indim.

...

İlker'den;

Eve geldik üstüme siyah diz kapakları yırtık bir pantolon,beyaz bir kısa kollu tişört ve deri ceketimi giydim. Aşağıya indim Afra yağan yağmurda sanki birisini bekliyodu. "Kızlar mı gelicek?" Dedim ona döndüm. Bana baktı. "Yoo." dedi, tek kaşımı kaldırıp kafamı salladım ve evden çıktım hızla arabaya bindim ve sürmeye başladım.

...

Yakup abi Aksel'in barda olduğunu söyleyince bara geldim. İçerde sadece birkaç kişi vardı. Aksel'in yanındaki sandayeye oturdum. "Selam ikiz." dedim. Güldü ve bana baktı ağlamıştı,burnunu çekti. "Selam." dedi. Elleri ile yüzünü ovaladı ve kafasını masaya yaslayıp ağlamaya başladı. "Ya kahretsin ya! Naptı oğlum bu kız bana!" Dedi sinirle.

"Aksel o kız sana aşkı gösterdi." dedim ve barmeni çağırıp bir tane bira istedim. "Bir tarafım beni bu hale getirdi diye ondan nefret ediyo ama bir yanım yanıyo oğul yanıyo!" Dedi yanıyoyu bağıra bağıra söyledi. "Beni sevmemesi daha çok acıtıyo canımı. Hala o piçi seviyo o!" Dedi sinirle.

"Bence onu sevdiği hakkında emin konuşma Meriç'in ağzına sıçtı bu gün." dedim bana döndü. "Noldu ki?" Dedi merakla. "Meriç'in sana bir şey yaptığını düşündü her halde baya bir saydırdı sinirden." dedim gülerek. "Harbi mi lan!? İyimi şimdi?" Dedi endişe ile. "İyi iyi." dedim ve elimi omzuna koydum. "Seni sevmediği hakkında da büyük konuşma." diyince mutlulukla bana döndü. "Bak hiç birşey kesin veya belli değil ben yanlış anlamış da olabiliriz." dedim. "Bütün gün dışarda gözü seni aradı, bize iki dakika da bir Aksel gelmicek mi diye sorup durdu." dedim tebessümle, onun için sevinmiştim.

...

Akşam olmuştu eve gelmiştik herkes odasına çekilmişti üst kata çıktık Aksel Afra'nın kapısına yöneldi. "Dur lan nereye?" Dedim ve onu tuttum. "Oğlum bırak söylicem seni seviyorum diğcem." dedi ağzını elime kapattım. "Ulan saçma saçma konuşma git zıbar!" Dedim ve odasına girdim yardımınla yatağa yattı bende odadan çıktım Afra arkamdan çıkınca ödüm bokuma karıştı. "Kızım yavaş! Ödüm patladı." dedim. Odanın içine baktı. "İyi iyi bulmuşsun sağ ol." dedi ve tam gidiyodu.
"Afra!" dedim. Bana döndü sevinmiş gibiydi. "Efendim?" Dedi. "Bir beş dakika bahçeye gelsene." dedim, kafasını salladı.

Bahçeye geçip oturduk, sessizliği ben bozdum. "Sana bir şey sorucam ama dürüstçe cevap vereceksin." dedim tembihler gibi, hızla ve merakla kafasını salladı. "En çok hangimizi sevdin abi olarak yani sıralasana?" Dedim merakla. Düşünürmüşçesine etrafa baktı.

"Bir Savaş, iki sen, üç Oğuz, dört Barış ve beş Aksel." dedi. "Peki neden Aksel en sonda?" Dedim tek kaşımı kaldırarak. "Yani Aksel abim gibi değil-" elleri ile yüzünü kapattı. "Amaan boşver!" dedi utanarak. "Sözünü tamamla lütfen benden utanmana gerek yok kimseye söylemem!" dedim güven verici bir sesle. "Ya Aksel'i galiba abim olarak görmüyorum hani ne biliyim onu ilk gördüğümde böyle oldu bilemiyorum duyguyu seçemiyorum net bir şey söyliyemem onunla ilgili." dedi. "Mesela bu duyguya hoşlantı diyebilirmiyiz?" Dedim imalı imalı. "Bilmiyorum belki yani sanki ona sarılınca unutuyomuşum gibi geliyo bana." kafamı salladım tebessümle. "Daha yaşayacağın çok şey var." dedim ve kalktım.

"Bir dakika ne demek istedin?" Dedi merakla peşimden gelirken. Odamın kapısına kadar geldi. Arkamı döndüm saçlarını karıştırıp. "İyi geceler velet kız!" diyip kapıyı suratına kapattım.

...

Afra'dan;

Sabah lanet alarmla kalktım. "Oflaya puflaya banyoya girdim ve günlük rutinimi yapıp odama geri geçtim, annem odadaydı. "Annem günaydın." dedi. "Günaydın." dedim ve yanağını öptüm. "Bunlar ne anne?" Dedim ardından yatağın üstündeki bordo sweatshirt'ü elime alırken. "Bunlar senin yeni formaların!" dedi sevinçle.

"Derken?" Dedim ve anneme döndüm. Formanın üstünde Keskinler Koleji yazıyodu. "Okul kaydını Keskinler Kolejine aldım!" dedi, şaşkınlıkla kafamı salladım. "Peki." dedim annem yanağımı öpüp odadan çıktı. Üstüme "yeni" formalarımı giydim. Forma bordo bir sweatshirt, ten rengi bir dar pantolon ve yine kolej ceket kesim bordo bir ceketten oluşuyodu.

Saçlarımı at kuyruğu yaptım ve siyah puma çantamı hazırlayıp kırmızı ayakkabılarımı giydim ve aşağıya indim.

Herkes bana döndü. "Bizim okulun forması yakışmış sana." dedi Savaş. Gülümsedim sağ ol dercesine. Masaya oturdum ve tostumu yemeye başladım. Masada Aksel yoktu. "Aksel nerde?" Dedim İlker abinin kulağına eğilip. "Odasında uyuyo gelmicek dedi." demesi ile kalktım. "Kızım nereye?" Dedi annem. "Geliyorum anne!" dedim ve yukarıya çıkıp Aksel'in kapısının orda durdum.

Kapıyı tıklattım ama ses gelmedi bende yavaşça içeriye girdim. Uyuyodu garip bir şekilde horlamıyodu çünkü diğer 4 hanzo ayı gibi horluyodu. Aksel'in odası tam odamın yanındaydı öbür tarafımda ise ayı Savaş ve Barış'ın odası vardı. O yüzden sesleri odama geliyodu.
(Bu bilgiyi nedenden verdin ki şimdi?)

Dedi iç ses huriye. Bense sadece göz devirdim ve yavaşça yatağa yaklaştım. "Aksel!" dedim ama kalkmadı bende dürtüklemeye karar verip koluna vurdum. "Aksel!" Dedim birden kolumu tuttu ve beni kendine çekti. Şu an utanmıştım ve hareket edemiyodum büyük ihtimalle yüzüm kızlarmış gözlerim ise sonuna kadar açılmıştı. Yavaşça yutkundum ve derin bir nefes verdim. O sıra da Aksel gözlerini açtı ve beni görünce garipsedi. "Afra?" Dedi gözlerini açmaya çalışırken. Birden kalktım ve saçımı falan düzeltirken. "Hadi kalk okula geç kalıcaz." dedim, tek kaşını kaldırmış gülümseyerek bana bakıyodu. "Ben gitmicem bu gün okula." dedi tepkimi merak ediyordu belli. Sinirle bir elimi kaldırıp sıkmaya başladım. "İyi gelme!" Dedim ve odadan hızla çıktım aşağıya indim. "Hadi gidelim!" Dedim ve çantamı aldım.

...

Okula gelmiştik herkes bana bakıyodu bir kız geldi. "Selam keserler Aksel yok mu?" Dedi. Sinirle gözlerimi kıstım. "Aksel yok al bak ikizi İlker var!" Dedim ve İlker abiyi kızın üstüne ittim. "İyimisin Afra?" Dedi Savaş. "Diğilim!" Dedim ve hızla okula girip sınıfa çıktım. Savaş arabada tüm okulu anlatmıştı biliyordum.

Düzenlendi!

5'İ BİR YERDE #Wattys2018 FİNAL YAPTI!Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt