5

1.6K 165 27
                                    

Vytřeštila jsem na ni oči a zalapala po dechu. Záda mi zalil studený pot, polkla jsem a snažila se dýchat. Carol se zvednutým obočím sledovala mojí reakci, pak nespokojeně mlaskla. Dívala jsem se všude jenom ne do jejích očí.
„Jsi v pořádku?" Ozvala se nakonec Carol.
„Já-já tomu jenom nemůžu uvěřit. Vždyť vypadáš docela normálně." Vysypala jsem ze sebe.
„Máš něco proti homosexuálům?" Založila si ruce na prsou a sledovala mě podezíravým pohledem.
„Vždyť je to divný. Je to proti přírodě. A-a je nechutný. Správně má být spolu žena a muž."
„Žijeme ve 21. století, probuď se. Navíc to není proti přírodě, je spoustu homosexuálních zvířat." Carol si odfrkla.
„Sorry, ale nevím, zda chci mít s tebou něco společného." Pronesla jsem a otočila jsem se ke dveřím.
„Však časem změníš názor." Zavolala za mnou.

Si teda věřila. Seběhla jsem schody a rodičům jsem oznámila, že je mi špatně a jdu domů. Snažila jsem se klidným krokem přejít ulici, aby to nevypadalo jako úprk. Cítila jsem na zádech její pronikavý pohled a já jsem neměla odvahu se otočit. Když jsem mohla, tak jsem se s LGBT komunitou nestýkala. V pokoji jsem se složila na postel a hned psala Blair, že Carol je zase zplozenec pekla, doslova. Začala jsem se koukat na strop a přemýšlet. Bylo to divný, nikdy před tím jsem to nedělala. A teď nemám na mysli přemýšlení. Nebyla jsem homofob, jen mi to nepřipadalo správné.

Před několika lety mi to nevadilo, neřešila jsem je a nevnímala. Jenže jsem si našla úžasného kamaráda Deana, který byl gay. Prodělal přede mnou svůj coming-out a všechno vypadalo v pohodě. Bohužel jsem už znala moje milované královny střední, se kterými se počastuji nevraživými pohledy. Ony se z nějakého bůhví divného důvodu rozhodly odstranit Deana. Ne fyzicky, ale psychicky. Snažila jsem se mu pomoct, ale byla to jeho vnitřní bitva a tu prohrál. S rodiči se odstěhoval a já už jsem ho nikdy v životě nespatřila. Moje dřívější já se rozhodlo, že se stane homofobem, aby předešlo podobným situacím.

Však jsem časem změnila názor. 

Tadá. Kapitola je trošku pozdě, jelikož jsem byla na dovolené a musela jsem ji přepsat. Co říkáte na Joy?

Carol&JoyWhere stories live. Discover now