13

1.5K 141 8
                                    

Když jsem konečně přišla v pozdní hodinu domů, rodiče byli velice překvapeni, co všechno jsem stihla zažít. Upřímně já taky. Byli rádi, že jsem se s Carol konečně spřátelila, a že celou dobu říkali, jak moc hodná je. Radši jsem se jenom zasmála a šla spát. Sice jsme spolu už kamarádky, ale rozhodně si nemyslím, že je to nějaká hodná holka. Se spokojeným úsměvem na tváři jsem nakonec usnula ve své posteli.

Další den ráno když jsem Blair vyprávěla, co se mi stalo v její nepřítomnosti, kulila oči, až jí málem vypadli z důlku. Nejvíce byla však překvapená z mého nově navázaného přátelství s Carol, nejdříve to vůbec nemohla zpracovat, ale pak se s tím smířila. Řekla mi, že pokud jsem jí dala šanci já, dá ji i ona. Přesto mi slíbila, že mě už nikdy nenechá samotnou. O přestávce jsem Blair představila své sousedce, obě vypadaly docela nadšeně, že mohou poznat tu druhou, jelikož se znaly jenom z mého vyprávění. Sice jsem se snažila na hodině dávat pozor, ale i tak zbyl čas na to, aby mi Blair vylíčila své pocity z ní a abych mohla poslouchat její zážitky z rande s Thomasem. Byla jsem vděčná, že alespoň jedna z nás je šťastně zadaná. Teď když jsem uměla začáteční kroky ze sebeobrany, tak bych mu mohla nakopat zadek, kdyby se rozešli. Nebo bych mohla zvolit jednoduší verzi, a to poslat na něj Carol. Ten by se týden nezvedl.

Čekala jsem, že si blondýnka sedne na obědě ke královnám střední, jelikož se byly asi jejími kamarádkami. Netuším, jak to fungovalo v jejich tupých hlavičkách. Jenže se posadila k nám, na tváři se mi nevědomky utvořil úšklebek, který nazývám úsměvem, když položila svůj tác naproti mně. U našeho stolu kromě naší svaté trojice a nově příchozí oxidovali normálnější kamarádi Thomase. Tam jsme seznámili Carol s posledním, důležitým členem naší přijímací komise. Když jsem se rozhlédla kolem, spatřila jsem svoje kamarády, jak se společně smějí, cítila jsem se konečně úplně.

Přátelství je součást lidského štěstí.

Jan Werich


Jsem vděčná za vaše velice hezké komentáře, dělají mi obrovskou radost. 

Carol&JoyWhere stories live. Discover now