15

1.3K 123 9
                                    

Nakonec Gigi byl chlapec, aspoň v obličeji, ne dívka jak jsem si původně myslela. Když jsem ho poprvé uviděla v normálním světle, nedostalo se mi slov. Byl to totiž jeden z nejhezčích kluků, které jsem kdy viděla. Nemohla jsem uvěřit, že mám rande s tímhle fešákem. Šarmantně se mi představil a já jsem byla ráda, že se mi podařilo ze sebe dostat svoje jméno. Svůj zrak jsem radši stočila na název místa a málem jsem utekla zpátky domů. Měla jsem jít totiž do nejlepší italské restaurace ve městě.

„Jsi v pořádku Joy?" opatrně se mě zeptal.

„Jsem, jsem," rychle jsem vyhrkla.

Nabídl mi rámě a vešli jsme dovnitř. Musela jsem se nenápadně štípnout, abych se ujistila, zda tohle všechno není jen pouhopouhý sen. Naštěstí nebyl. Hned nás usadili, přinesli menu a mohli jsme si vybrat pokrm. Vůbec jsem netušila, co si mám vybrat. Z každého jídla se mi sbíhali sliny na jazyku. Po několika dlouhých minutách věčného rozhodování jsem si objednala těstoviny. Skoro se mi při vyslovování jejich názvu zkroutil jazyk. Gigi prohodil s číšníkem pár laskavých slov, já jsem si zatím mohla nerušeně zírat na jeho pohlednou tvář. Byl fakt zatraceně hezkej. Poté jsem se od něho dozvěděla, že tohle místo patří kamarádům jeho rodičů, takže všechno máme zadarmo. Nechápala jsem, proč to neřekl dřív, mohla jsem si objednat něco víc hogo fogo.

Pak začala konverzace a lá já dvacet otázek tobě a ty dvacet otázek mně. Jelikož jsem prakticky šla na rande na slepo, většinu věcí jsem netušila. Zkráceně Gigi byl fotbalista, kterého rodina pocházela z Itálie. Když mi říkal, že je ve škole oblíbený, musela jsem se pozastavit nad tím, proč jsem ho teda neznala. Samozřejmě že jsem to nevyslovila nahlas, nechtěla jsem si zkazit reputaci hned na prvním rande. Jídlo, které nám přinesli, bylo vynikající. Tak skvělé těstoviny jsem dlouho neměla. Nejradši bych si ještě přidala. Proč někdy restaurace nefungují jako jídelny? Občas jsem si musela odskočit na záchod, abych nenápadně dala vědět mému týmu, jak se vyvíjí situace.

Večer se pomalu chýlit ke konci a já jsem si napůl přála, aby byl o něco delší. Podle mě jsme si Gigim rozuměli velice dobře. Dali jsme si na sebe kontakt a on mi slíbil, že mi napíše. Jsem teda zvědavá. V jednu chvíli jsem se zarazila, že se nemám jak dostat domů. Naštěstí se Gigi nabídnul, že by mě mohl odvést. V břiše se mi rozletěli motýlci, jak jsem byla nadšená.

Láska je malá epizoda v životě muže, ale celá historie v životě ženy.

Germaine de Staël



Žiju. Aspoň kapitola je o něco delší než obvykle, když tu dlouho nic nebylo. Snad se líbí.       

Carol&JoyWhere stories live. Discover now