Part 28

1.2K 48 0
                                    

Lindy
Ik pak mijn telefoon en neem op. 'Met Lindy Wilson?'. 'Hallo met Danique Court, de zus van Jason'. 'Hoi Danique, wat is er?' Vraag ik. 'Zou je morgen langs kunnen komen? Jason is niet meer vrolijk' vertelt ze me. 'Ehm, natuurlijk kom ik morgen wel even langs' zeg ik. 'Bedankt!' Zegt Danique vrolijk door de telefoon. 'Tot morgen' zeg ik. 'Tot morgen' zegt Danique en daarna hangt ze op. Ik leg mijn telefoon weer weg en val daarna als een blok in slaap.

De volgende dag word ik wakker. Ik stap mijn bed uit, kleed me aan, loop naar de badkamer, doe alles en daarna loop ik naar beneden. 'Goedemorgen mam' zeg ik als ik mijn moeder beneden in de gang zie staan met haar jas aan. 'Goedemorgen lieverd, ik ga naar mijn werk toe. Wees lief he?' Vraagt mijn moeder. Ik knik. 'Altijd mam'. Ze glimlacht trots en geeft een kus op mijn voorhoofd. 'Ik zie je vanavond weer' zegt ze en daarna verdwijnt ze de deur uit. Ik loop naar de woonkamer en zie een briefje liggen.

Lieve prinses,
Ik ben vandaag naar Luca en blijf daar ook logeren. Je redt jezelf wel toch? Ik heb 10 euro voor je op de bar gelegd zodat je wat lekkers kan halen voor jezelf.
Dikke kusjes van Jace xx

Ik glimlach en pak de tien euro van de bar en stop het in mijn broekzak. Ik maak voor mezelf ontbijt en start daarna Netflix op. Ik zoek een leuke film uit. Uiteindelijk klik ik "So Undercover" aan en begin met de film te kijken.

Na de film is het maar eens tijd om naar Jason te gaan. Ik ruim mijn bord op en pak mijn sleutels en tas. Ik loop de voordeur daarna uit en loop richting Jason's huis. Als ik daar aankom, druk ik op de bel en al snel doet Danique de deur open. 'Hey Lindy' zegt ze blij. 'Hey Danique' zeg ik glimlachend en daarna laat ze me binnen. 'Jason is boven in zijn kamer' zegt ze. ik knik en loop naar boven naar zijn kamer toe en klop aan. 'Wie is daar?' Vraagt Jason. 'Ik, Lindy' antwoord ik. Ik hoor wat gerommel en daarna gaat de deur van zijn kamer open.  'Wat kom jij hier doen?' Vraagt hij. 'We moeten even praten' zeg ik. Jason stapt wat naar achteren zodat ik zijn kamer in kan. Ik ga op zijn bed zitten en Jason komt naast me zitten. 'Oke luister, voordat ik je kende had ik met Yasmin en Zara een lijst gemaakt over de badboys van school waar we niet in contact mee moesten komen, en zo wel dan hadden we opties wat we konden doen' vertel ik. 'Het is maar goed dat ik dat lijstje heb gezien' zegt hij. 'Hoezo?' Vraag ik daarna meteen verbaasd. 'Nu weet ik dat je me uiteindelijk laat stikken en dan kan niet meer gebeuren want ik verbreek ons contact. Zoek me niet op, bel of app me niet, spreek me niet meer aan op school en ga nu weer naar huis' zegt hij. 'Jason luister...'. 'Wat zei ik?' Vraagt hij. Ik sta met tranen in mijn ogen op. Ik loop het huis van Jason uit en ga naar huis. Eenmaal thuis ren ik naar mijn kamer en laat me weer huilend op bed vallen. Dit was het dan... rot lijst! Ik sta op en loop naar mijn bureau. Ik pak de "Badboy List" en verscheur hem tot het niet meer kan en gooi het daarna uit mijn raam. Ik ga op de grond tegen de muur aanzitten met mijn benen opgetrokken en mijn handen in mijn gezicht. Had ik dat lijstje maar gewoon eerder verbrand voordat hij hem zag...

The badboy listWhere stories live. Discover now