14. BÖLÜM

1.9K 178 78
                                    

Düzenledim fakat yanlış görürseniz yorumda belirtmeyi unutmayın.

*

Elimdeki kutuya son kez bakıp ciğerlerimi uyandığım andan beri telaşla doldurduğum nefesin aksine oldukça sakin bir şekilde nefes alarak doldurdum. Hayatımdaki gerçekliğin bittiği noktadayım. Su gibi akıp giden her saniye gerçekleri, yalandan yapılmış bir sis perdesi ile kapatmaya çalışırken bunu kendim seçtiğim için bir tarafım kızgınlık duysa da başka bir tarafım da doğruyu yaptığımı savundu. Günlerdir bu düşüncelerin istilası altında baş kaldırmaya çalışan huzur hissi bugün ilk kez başarılı olmuş, evliliğimin sahteliğine, hayatımın karman çorman olduğu yalanlara aldırmadan bütün vücuduma güneşin doğuşuyla birlikte yayılmıştı.

İçimdeki huzura kulak vererek usulca kapıyı açtım. Bir uğultuya benzer gelen kadehlerin, müziğin, topuklu ayakkabıların ve sosyetenin kadınlarının şuh kahkahaları kulağımı doldurduğuna hedefime yöneldim. Gelin odasına çevirilen odanın önüne gelip tekrar ciğerlerimle bir etkileşime geçemeden Elem'in kapısı açıldı ve yüzünde ürkütücü bir gülümsemeyle halam belirdi. Beni görünce bastırdığı gülümsemesini sanki hiç görmemişim gibi bir rahatlıkla yanımdan geçip aşağı inmek üzere merdivenlere yöneldi.

Dün Elem için oldukça önemli bir gündü. Hiç tanımadığı insanlar tarafından böylesi bir destek görmek onu oldukça mutlu etmişti. Tahminimce bu zamana kadar yalnız oluşu da içini yakmıştı, belki de ağlaması bu yüzdendi. Tabi dün gece buna pek kafa yoramamıştım. Beynimin duvarlarına çarpan bir cümle vardı, o da halamın sözleriydi. Oldukça gaddar olan sözlerini teselli süsü vererek Elem'e söylediğinde ben de tıpkı Elem gibi şok oldum. Halamın Elem'in gerçekte kim olduğunu nereden bilmesine imkan yoktu. Gecenin başlarında neşeli gülümsemelerle cıvıl cıvıl olan Elem, gecenin sonuna doğru durgunlaşmıştı. Bazen boş boş bakarken yakaladığım için ben fikirlerimi dışa yansıtmamayı seçmiş ve tamamen Elem'e de bu fikirlerini unutturmayı hedeflemiştim fakat gece bitip herkes bitik bir şekilde odasına geçtiğinde benim öfkem yeni canlanmıştı.

Aslında başta babamın söylediğini düşünüp birkaç dakika boyunca babama böyle bir şey yaptığı için kızmıştım fakat sonra babamın neden annemden ya da babaannemden önce halama söylediğini düşünmeye başlayınca bu işte babamın parmağı olmadığını anladım. Halam, Elem'i bir şekilde biliyordu. Bunu nasıl yaptığı ya da ne zamandan beri bildiği hakkında hiçbir fikrim olmasa da halamın bunu uzun zamandır bilmesi fikri midemin sinirle kasılmasına sebep oldu. Eğer Doru Bey'in, Elem'e yaptıklarını bile bile kılını kıpırdatmadıysa halamın vicdanını sorgularım, insanlığının ayakkabısının platformuyla eşdeğer olduğunu düşünürüm. Ki Elem'in gizli tutulması da yaptıklarına dahil olduğuna göre halamın gerçekten vicdanını sorgulamalıyım.

Halamı sorgulamayı başka bir güne erteleyerek Elem'i gizlemek ister gibi yarısı kapalı duran kapıyı hafifçe ittirdiğimde aynaya yansıyanlardan gördüm onun güzelliğini. Aynayı bile kıskançlığa sürükleyecek kadar muhteşemdi. Kafasını kaldırıp kapıya bakışıyla olduğum yere çivilenmekten korktum. Gözlerini üzerime dikmesiyle sanki vücudumu bir sarmaşığın kaplaması fikrine kapıldım fakat sonra kendini toparlayıp ayağa kalktı.

Üzerindeki gelinliği ilk kez görüyor olmak harika bir şey fakat Elem'in üzerinde görüyor olmak muazzam bir his. Sadece önünü gördüğüm gelinliğin oldukça derin bir göğüs dekoltesine sahip olması bütün gözlerin bir kez olsun Elem'e kayacağına inanmama sebep oldu. Öyle ki benim bile gözlerim göğüslerine kaymıştı, bunu Elem'e belli edip çekingen bir tavırla karşılaşmak istemediğim için gelinliğin diğer detaylarına bakmaya çalıştım. Balık formunda olan gelinliğin Elem'in kalçalarını gün gibi meydana çıkarması da cabası. Tekin gerçekten neden böyle bir elbiseyi tasarladı diye düşünürken Elem gelinliğin diğer detaylarını da gözlerime sunmak ister gibi sırtını döndü. Bir karış aşağısının kalçası olduğunu bile bile neden bu kadar büyük bir dekolte bırakmışlardı ki? Sonuçta gelinlik bu. Bırakın da bir şeyleri damat keşfetsin, neden birden bire ortaya döküyorsunuz? Hayır, gerçek bir evlilik olsa kesinlikle büyük bir hayal kırıklığına uğrardım.

Mavi Vurgun | TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now