Idee

168 8 0
                                    

"Dit moet stoppen!" Roept Mila kwaad als ze bij de jongens gaat zitten. "Wat is er?" Vraagt Jules. "Die pestkoppen. Ze moeten jullie met rust laten." Vindt ze. "Laat maar zitten Mila." Zegt Alex dan. "Nee, Alex. Als we nu niets doen, blijven ze door gaan!" Jules en Alex kijken elkaar aan. "Misschien moeten we ze gewoon negeren. Hun laten merken dat het ons niets kan schelen." Stelt Jules voor. Mila zucht. "Ik ga niet stil blijven zitten." Roept ze, terwijl ze opstaat en weg loopt.

                                                             -------------------------

Alex had een berichtje in zijn telefoon gekregen, van Mila, dat hij onmiddellijk samen met Jules naar de repetitie ruimte van de Ghost Rockers moet komen. Alex had een tussenuurtje, maar Jules zit in wel nog in de les.

Alex klopt op de deur van het lokaal waar Jules in zit. "Ja?" Hoort hij de docent zeggen. Alex opent de deur en zet een stap naar binnen. "Zou ik Jules even mogen lenen?" Vraagt Alex vriendelijk. "Hoezo dat?" Vraagt de docent streng. Alex denkt na. "Hij moet bij de directrice komen." Liegt hij. Jules kijkt geschrokken. Bij de directrice? Waarom? Hij heeft helemaal niets gedaan! Oh, wat als zijn moeder hier achter komt? Hij snapt er niets van. "Ik wist dat er problemen zouden komen bij de nieuwelingen." Mompelt de leraar, maar duidelijk genoeg voor de leerlingen om het te horen. "Maar ik heb niets gedaan!" Protesteert Jules. "Als de directrice je wilt zien, zal je wel iets gedaan hebben. Hup, opschieten! Je wilt haar niet laten wachten." Antwoord de docent. Jules pakt zenuwachtig al zijn spullen en stopt deze in zijn rugtas. Als hij zijn rugtas op z'n rug heeft, loopt hij richting Alex.

"Ik heb echt helemaal niets gedaan." Zegt Jules snel, als Alex de deur van zijn lokaal heeft gesloten. "Geen zorgen." Antwoord Alex, met z'n liefste lach. Jules smelt bijna als Alex zo lief lacht, daar heeft hij echt een zwak voor. "Maar waarom moet ik dan bij de directrice komen?" Vraagt Jules als hij weer bij gedachte is. "Dat hoef je helemaal niet." Antwoord Alex. "Wat?" Vraagt Jules, terwijl hij Alex een (speelse) klap op zijn schouder geeft.

"Ah! Sorry! Ik had gewoon een smoesje nodig om je uit de les te halen." Legt hij uit. "Waarom moet je me uit de les halen?" Vraagt Jules. "Mis je me nu al?" Vraagt hij dan met een grijns. Alex schudt lachend zijn hoofd. "Heel erg!" Roept hij dan. "Maar ik had een berichtje gehad van Mila dat we onmiddellijk naar de repetitie ruimte moesten komen." Legt Alex uit. "Waarom?" Wil Jules weten. Alex haalt zijn schouders op. "Daar komen we gauw genoeg achter, denk ik. Laten we gaan." Antwoord hij, terwijl hij samen met Jules al begint te lopen. Op weg naar de repetitie ruimte van de Ghost Rockers.

"Mila?" Roept Alex als ze de ruimte binnen lopen. "Eindelijk, waarom duurde dat zo lang?" Vraagt Mila. "Ik moest.." "Laat maar zitten. Kom op, snel zitten." Onderbreekt Mila hem. Ze is er duidelijk niet echt in geïnteresseerd wat Alex te vertellen heeft. Alex en Jules kijken elkaar even aan met grote ogen en gaan dan op de bank zitten. "Luister jongens. Ik had een idee om dat pesten te laten stoppen." Begint Mila. "Mila.." Zucht Alex, die er duidelijk geen zin in heeft. "Nee, luister even naar wat ik van plan ben. Als je het dan nog niets vind, doen we het niet." Houdt Mila vol. "Vertel maar." Antwoord Jules. Alex kijkt Jules verrast aan. "Het is wat Mila zegt. Als we het niet willen, doen we het niet. We kunnen ten minste toch wel even naar haar idee luisteren." Stelt hij voor. Alex knikt. "Oké, dan."

"Luister jongens. Ik dacht eraan om dit te bespreken met de directrice. Ik wil samen met de Ghost Rockers een concert geven tegen pesten. Dat is dan niet alleen voor jullie 2, maar voor iedereen die gepest werd of gepest word. Ik wil iedereen laten merken dat pesten fout is. Hiervoor wil ik er een vrijwilligers concert van geven. Gratis dus." Vertelt Mila. Alex en Jules kijken elkaar aan, maar focussen zich dan weer op Mila als ze verder gaat met praten.

"Hiervoor laten we tussen het concert door verschillende mensen vertellen over hoe ze gepest zijn of gepest worden. Hierdoor kunnen we de pesters laten zien dat ze echt fout zitten. Jullie kunnen ook vertellen." Legt Mila uit. "Nee!" Roept Alex. "Het is best een goed idee." Moet Jules toegeven. "Ja, maar ik wil er niet over praten." Zegt Alex. Jules knikt. "Dan vertel ik wel." Stelt hij voor. "Ik zie het wel zitten. Ik denk wel dat dit de moeite waard is om het in ieder geval te proberen." Vindt Jules. "Super! Dus, doen we het?" Vraagt Mila. Jules en Alex kijken elkaar even aan, maar knikken dan allebei. "Goed, we doen het." Zegt Alex.

Forbidden love - Julex (compleet) Where stories live. Discover now