Tortelduifjes

224 11 9
                                    

Oké, nu kan Alex zijn dag helemaal niet meer stuk. Alles is goed gegaan tijdens het concert en vandaag heeft Brandon zelfs zijn excuses aan hem aangeboden. Over een paar minuten ziet hij de man van zijn dromen en gaan ze samen naar de les. Beter kan het haast niet! Alex heeft zich nog nooit zo gelukkig gevoelt.

                                                           --------------------------

We zijn nu alweer een week verder en niemand is meer gepest op school. De leraren zijn het pesten nu strenger in de gaten aan het houden, dus leerlingen krijgen niet eens meer de kans om te pesten. Alles gaat perfect.

Alex loopt de kantine binnen. Als hij Jules ziet zitten loopt hij op hem af en geeft hem een kus op zijn wang. "Hallo beautiful." Lacht Alex. Elke keer als hij Jules ziet krijgt hij een brede lach op zijn gezicht en niemand die dat eraf kan krijgen. "Ik heb je gemist." Zegt Jules. "Ik was gister avond bij, weet je nog? Je moeder nodigde me uit. Daarbij heb je me vanochtend ook nog gezien." Lacht Alex. Jules knikt. "Klopt, maar de lessen had ik nu niet met jou. Dus ik heb je gemist." Antwoord Jules rustig. Dan gaat hij dichterbij Alex zitten en geeft hem een kus op zijn mond.

"Ugh." Horen ze iemand zeggen van de achterkant. Alex draait zich om. "Probleem of zo?" Vraagt hij dan. "Pesten is verboden." Roept Jules erachter aan. Ja het klopt, Alex was altijd bang van wat anderen zouden denken van hem. Nu heeft hij geleerd dat er altijd wel haters zullen zijn, daar kom je helaas niet onder uit. Alex weet gewoon dat hij sterker is. Sterker dan al deze haters.

Degene die dat geluid maakte schrok van de reacties van Alex en Jules. Hij had niet verwacht dat ze voor zichzelf op gingen komen. Alex moet lachen als hij merkt dat hij niet weet hoe snel hij weg moet zijn. "Als ik wist dat het zo makkelijk zou zijn." Lacht Alex. Jules lacht ook. "Dan had je zeker alle haters vanaf het begin al weggejaagd?" Vraagt hij dan. Alex knikt. "Dan had ik je beschermd." Antwoord hij, met een kleine grijns op zijn gezicht. Jules begint te lachen. "Dat heb je net anders al gedaan." Lacht hij.

"Oké, tortelduifjes. Genoeg." Horen ze Mila zeggen als ze samen met de rest bij Alex en Jules komen zitten. "Alles gaat goed, huh?" Vraagt Jimmy. Alex en Jules knikken. "Veel beter dan verwacht eigenlijk." Geeft Alex toe. "Ik zei toch dat alles goed zou komen." Antwoord Jules. Jules en Alex kijken elkaar gelukkig aan. "Ja, ja dat deed je." Antwoord Alex. Ze willen elkaar net een kus geven, als Jonas plots begint te praten.

"Alex, heb je eigenlijk al die cijfer? Van die opdracht met Brandon?" Wilt hij weten. "Ja, die had je gister toch gedaan?" Vraagt Charlie. Alex knikt. "Klopt." Antwoord hij. "Nou?" Wilt ook Jules wel weten. "Een 10!" Roept Alex blij uit. "Ga weg!" Roept Jules. "Nee, blijf!" Roept Charlie snel. "Charlie, dat was sarcastisch." Zegt Jimmy dan. "Oh.." Charlie neemt een hap van der eten. "Zonder Brandon was het me echt niet gelukt. Hij heeft ontzettend veel met me geoefend." Geeft Alex toe. "Ik ben blij dat Brandon weer normaal doet." Antwoord Jules. "Dankzij, Mila." Zegt Jonas trots, trots op zijn vriendin.

"Ik wou gewoon dat het pesten zou stoppen. Dat is gelukt." Antwoord Mila. "Zeg dat wel." Roept Charlie. "Er zullen altijd wel haters zijn." Vindt Jules. "Maar vanaf nu kunnen wij die aan!" Roept Alex trots. "Niemand van ons zal ooit nog alleen komen te staan." Lacht Charlie. Dan legt ze haar hand in het midden van de tafel. Mila begrijpt wat ze wil. Mila legt haar hand op die van Charlie, gevolgd door Jonas, Jimmy, Alex en dan Jules. "Op vriendschap." Zegt Charlie. "Op vriendschap!" Roepen de anderen tegelijk, terwijl ze hun handen in de lucht gooien. Lachend kijken ze elkaar aan.

Hoe kon Alex ooit denken dat hij er alleen voor zal staan, als hij zulke geweldige vrienden heeft? Oh, en een geweldig vriendje, niet te vergeten!

------------------------------

Dit was het laatste hoofdstuk van mijn verhaal. Hopelijk hebben jullie van het verhaal genoten! Bedankt voor alle stemmen, reacties en vooral bedankt voor het lezen!

Forbidden love - Julex (compleet) Where stories live. Discover now