Dans Les

251 8 4
                                    

Charlie schudt haar hoofd. "Nee! Je moet jezelf kunnen zijn! En als er ook maar iemand is die je pest, krijgen ze met mij te maken!" Roept Charlie luidt. "Inderdaad!" Roept Jimmy. "Behalve als het gespierde mannen zijn.." Moet hij toegeven. Dat zou hij niet durven. Jules begint te lachen. "Het is al goed. Bedankt." Zegt hij vriendelijk. "Dat is oké." Zegt Charlie. "Zullen we naar de volgende les?" Jules en Jimmy knikken. Met z'n drieën gaan ze op weg naar de volgende les.

                                                             --------------------------

Tijdens muziek les word er de hele les door gefluisterd. "Heb je het al gehoord? Die nieuwe is homo." "We hebben een homo in de klas." "Lauren stond mooi voor paal bij die homo." "Die daar is homo." "Hij valt niet eens op meisjes, homo." Dat en nog veel meer word er rond gefluisterd. Jules hoort al dat gefluister echt wel, maar probeert het te negeren en zich te focussen op de les. Alex heeft nog niets in de gaten, tot hij word aangetikt. "Heb je het al gehoord?" Fluistert 1 van de jongens van zijn klas. Alex negeert zijn vraag, hij is er niet voor in de stemming. "Die daar is homo." Zegt de jongen, terwijl hij richting Jules wijst. Nu is Alex wel geïnteresseerd. "Wat?" Vraagt Alex verbaasd. "Die nieuwe, die is homo. Ik weet het, walgelijk hé." Zegt de jongen met een vies gezicht. Alex negeert de jongen. Hij kijkt met grote ogen richting Jules, waarvan hij alleen zijn rug ziet. Jules valt op jongens?

Na de les loopt Jules met Charlie en Jimmy mee. Alex gaat erachter aan. "Zeg, Alex. Waar was jij toen net?" Vraagt Charlie. "Wat?" Vraagt Alex niet begrijpend. "Na de toneel klas. Je moest samen met ons Jules rondleiden." Legt Charlie uit. "Oh, dat. Ik ben er nu toch?" Vraagt Alex, die geen zin heeft om een smoesje te verzinnen. "Hé, ik ben Alex." Stelt Alex zichzelf voor, aangezien hij nu pas echt de kans krijgt. Alex steekt zijn hand uit, en wacht op Jules om te antwoorden. "Jules." Zegt hij, met de mooiste glimlach ooit. Jules schudt Alex zijn hand, en dan lopen ze vervolgens allemaal verder.

"Er is nu pauze. Als je wil mag je bij ons blijven zitten?" Stelt Charlie voor, terwijl ze samen met Jimmy al gaat zitten bij Mila en Jonas. "Hoi, Mila." Zegt Mila, terwijl ze haar hand uitsteekt. Jules schudt hem. "Jules." Antwoord hij. "Ik ben Jonas." Zegt Jonas, met een mond vol eten. Mila geeft hem een tik op z'n schouder. "Wat?" Vraagt hij, als hij z'n mond leeg heeft. "Praat niet met volle mond." Lacht Mila. "En wat als ik het wel doe?" Vraagt Jonas met een grijns. Mila schudt lachend haar hoofd. Jonas komt dichterbij, om haar een kus te geven. Mila duwt zijn hoofd lachend weg. "Dacht het niet. Je mond zit onder etensresten!" Roept Mila. Ook Jonas moet ervan lachen.

"Ik zou je ook alvast de rest van de school kunnen laten zien?" Stelt Alex dan voor. Jules knikt. "Ja, oké. Dat is een goed idee." Zegt hij met een glimlach. "Top, ik zie jullie later." Zegt Alex tegen de Ghost Rockers. "Laten we gaan." Jules knikt. Samen lopen ze terug de school in, tijd voor een echte rondleiding.

"Wisten jullie al dat hij homo is?" Vraagt Jimmy. Charlie geeft hem een klap tegen zijn schouder. "Auw!" Roept Jimmy. "Ik bedoelde er toch niets mee!" Charlie kijkt hem streng aan. "Dat zal je geraden zijn ook!" Roept ze. "Valt Jules op jongens?" Vraagt Mila, om zeker te zijn. Jimmy en Charlie knikken. "Als hij maar weet dat ik al bezet ben." Grapt Jonas. "Alsof hij überhaupt op jou zal vallen?" Lacht Mila. "Jij bent ook op mij gevallen." Protesteert Jonas. Mila knikt. "Ik snap ook niet waarom." Grapt ze. "Ja, zeg!" Roept Jonas, zogenaamd beledigd. Mila moet lachen. Ze geeft Jonas een snelle kus op zijn lippen, en eet daarna weer rustig verder.

"Dit is de gang, met de kluisjes. Zoals je wel ziet. Daar zit de kantoor van de directrice, dat is mevrouw Van Der Donck, maar dat wist je denk ik wel al, hé?" Alex ratelt aan 1 stuk door. Jules knikt. "Klopt." Antwoord hij. Als Alex weer verder wil lopen, staat Lauren plots voor hen. "Jules. Ik wou even mijn excuses aanbieden." Zegt ze. "Ik baalde gewoon zo erg dat zo'n leuke jongen als jij niet op meisjes valt! Maar ik heb er echt geen problemen mee of zo iets. Sorry, dat ik zo reageerde." Legt ze uit. Jules knikt met een glimlach. "Geen probleem. Zand erover." Vind Jules. "Je bent echt een toffe." Lacht Lauren. "Ik zie jullie later wel weer." En met dat, is Lauren alweer weg. "Goed." Begint Alex. "Zullen we weer verder?" Vraagt hij. Jules knikt. "Laten we gaan." Zegt hij.

Niet veel later zijn Alex en Jules klaar met de rondleiding. "Zullen we vast naar het danslokaal gaan? Daar hebben we zo les, de pauze is bijna voorbij." Legt Alex uit. Jules knikt. "Goed idee, dan kunnen we vast onze dans kleding aantrekken." Stelt Jules voor. Dan hoeven ze dat niet meer te doen. Alex knikt. "Kun jij eigenlijk wel dansen?" Vraagt Jules, terwijl ze samen naar het danslokaal lopen. Alex begint te lachen. "Nee, niet echt. Jij?" Vraagt hij. Jules knikt. "Ja, redelijk. Ik had vroeger dansles. Ik zal het je wel leren." Grapt Jules. Al vind Alex dat eigenlijk geen slecht idee.

"Vandaag wil ik dat we in koppels van 2 gaan dansen." Zegt mevrouw De Neve als de les begint. Charlie springt gelijkt tegen Jimmy aan. "Ja, het is al goed Charlie. Ga maar met Jimmy." Jimmy en Charlie zijn daar allebei dol blij mee. "Zal ik laten zien hoe het moet?" Vraagt Lauren, terwijl ze tussen Alex en Jules gaat staan. "Het is al goed, Lauren. Ga jij maar met.. Zeke dansen." Besluit De Neve uiteindelijk. "Alex, Jules. Jullie zijn over. Gaan jullie maar samen." Zegt De Neve als ze de hele klas al heeft gehad.

Als De Neve de danspasjes voor doet, merkt Alex dat Jules die zonder problemen na doet. Met grote ogen staart hij Jules aan. "Wat is er?" Vraagt Jules. "N..niets. Ik denk alleen dat je niet blij gaat zijn met mij als partner." Vertelt Alex. "Hoezo dat?" Vraagt Jules, met een opgetrokken wenkbrauw. "Ik ben echt niet zo goed!" Roept Alex dan. "Ik leer het je wel." Zegt Jules met een glimlach. Hij pakt Alex zijn hand beed, en trekt hem meer de dansvloer op. "Laten we dansen." Zegt Jules. Alex knikt, met een grote glimlach op z'n gezicht.

Forbidden love - Julex (compleet) Where stories live. Discover now