Een Echte Vriend

215 8 5
                                    

"Zo, uitgespeeld, heren?" Vraagt mevrouw De Neve met gekruiste armen. Alex en Jules knikken. "Aan het werk dan. Nu!" Roept De Neve ongeduldig. Alex en Jules gaan gelijk weer klaar staan, en gaan verder met oefenen. "Dit word niets!" Roept Alex aan het einde van het uur. "We moeten gewoon wat meer oefenen. Wat dacht je van na schooltijd? Dan spreken we gewoon een keertje af." Stelt Jules voor. Alex wilt net zeggen dat het een goed idee is, als iemand anders hem weer voor is. "Een keertje afspreken? Alex, ik wist helemaal niet dat jij ook homo was?" Lacht Brandon. "Ben ik ook helemaal niet!" Roept Alex, terwijl hij gelijk weg rent. Jules kijkt hem verbaasd na. Waar sloeg dat op?

                                                     ---------------------------------

Later op de dag, loopt Jules Alex straal voorbij. "Jules?" Vraagt Alex. Jules draait zich met tegenzin om. Hij kijkt Alex enkel verveeld aan. "Wat is er?" Vraagt Alex, die geen idee heeft wat er aan de hand is. "Wat is er? Waar sloeg dat daarnet op?" Vraagt Jules, een beetje boos. Alex kijkt hem vragend aan. "Wat bedoe.." "Je rende weg. Je werd kwaad toen Brandon je homo noemde en rende weg. Waar sloeg dat op?" Onderbreekt hij Alex. Alex kijkt weg. "Als jij ook een hekel aan homo's hebt, dan kan je het nu voor eens en altijd zeggen, maar doe dan niet alsof je m'n vriend bent. Ik heb liever 1 goede, dan 20 neppe vrienden!" Roept Jules, die er klaar mee is hoe al die mensen altijd zo schijnheilig kunnen zijn. "Ik ben die goede vriend!" Roept Alex. "Waarom rende je dan weg?" Wilt Jules weten. Alex zucht. "Weet ik niet. Gewoon een snelle reactie, maar ik bedoelde er niets mee tegen over jou. Echt niet." Probeert Alex uit te leggen, ook al weet hij zelf ook niet precies hoe het in elkaar zit.

Jules is stil. Hij kijkt Alex enkel aan. "Het spijt me echt. Ik weet gewoon niet.. ik weet niet waarom ik zo reageerde." Besluit Alex te zeggen. "Maar ik wil best nog wel afspreken. Ik wil het niet op m'n geweten hebben dat jij een onvoldoende haalt door mij." Lacht Alex. Jules moet er ook om lachen. "Ja ja, het zit wel weer goed. Wat dacht je van donderdag na schooltijd?" Stelt Jules voor. Alex knikt. "Dat is overmorgen, toch?" Vraagt hij. Jules knikt. "Oké, afgesproken." Vind Alex. "Mooi, want als ik een onvoldoende scoor, is dat jou schuld." Plaagt Jules. "Wat.. maar.. ik.." "Hé, grapje." Lacht Jules. Alex doet alsof hij beledigd is, en geeft Jules een klap op z'n schouder, maar al snel kan hij z'n lach niet meer inhouden. Jules merkt het, en moet daardoor nog meer lachen. Ach, Alex is gewoon blij dat Jules niet boos meer is. Jules is vooral blij dat hij Alex niet kwijt is... als vriend..

De rest van de dag vliegt voorbij. Alex had het zo gezellig met Jules, dat hij de repetitie van de Ghost Rockers helemaal is vergeten. "Alex!" Hoort hij Mila kwaad roepen. "Oh oh." Zucht Alex. Alex draait zich voorzichtig om. "Waar was jij!?" Roept Mila. "We hadden een repetitie!" Valt Charlie hun in de reden. "Sorry jongens, ik was het helemaal vergeten!" Verontschuldigd Alex zichzelf. "Ja ja, het zit wel weer goed met je! Zorg dat je er volgende keer bij bent." Roept Mila dan. Alex knikt. "Beloofd." Zegt hij. "Mag Jules dan mee?" Vraagt Alex plots. Nu pas merken de anderen dat Jules er ook bij is. De Ghost Rockers krijgen een grijns op hun gezicht. "Ja hoor." Zegt Charlie dan blij. "Wij gaan vast naar huis. We zien jullie morgen wel." Zegt Jonas, die de anderen met zich mee trekt. "Doei!" Roept Jimmy snel en rent achter zijn vrienden aan.

"Viel het alleen mij op?" Vraagt Jonas. "Wat?" Vraagt Charlie. "Nou, van Alex en Jules.." Begint Jonas. Mila begint te lachen. "Nee, mij ook." Moet ze toegeven. "Oh dat." Zegt Charlie, nu ze het begrijpt. Dan komt Jimmy naast hun lopen. "Zeg, waarom zijn Alex en Jules eigenlijk zo vaak bij elkaar?" Vraagt hij niets vermoedend. Mila, Jonas en Charlie kijken elkaar aan. Dan beginnen ze alle drie plots te lachen. "Wat?" Vraagt Jimmy. "Is dat zo'n rare vraag?" Vraagt hij, terwijl hij er echt niets van begrijpt. De meisjes lopen lachend voor hem uit. Jonas geeft Jimmy lachend een schouder klopje, en loopt dan achter de meisjes aan. "Het was maar een vraag.." Zucht Jimmy mopperend, terwijl hij achter zijn vrienden aan loopt.

Forbidden love - Julex (compleet) Where stories live. Discover now