Met De Deur In Huis

175 6 4
                                    

"Als je met Jules zou praten, zou dat een opluchting voor jullie allebei zijn. Jules zou begrijpen dat je tijd nodig hebt om uit te zoeken wat je precies voelt. Jij zou het fijn vinden dat jullie in ieder geval geen ruzie meer hebben. Het zou een rustgevend gevoel geven, waardoor je rustiger kan nadenken voor jezelf." Legt Mila uit. Alex knikt. "Geloof me, het is de moeite waard." Vindt Mila. Dan springt ze van het muurtje af. Alex doet hetzelfde. "Denk er maar over na. Ik zie je morgen weer." Zegt Mila, terwijl ze al begint te lopen. "Mila!" Roept Alex. Mila draait zich om en Alex loopt naar haar toe. "Dank je wel." Zegt hij, terwijl hij haar vast pakt in een knuffel. "Het is al goed." Zegt Mila die hem een knuffel terug geeft. Dan gaan ze allebei naar huis.

                                                        ------------------------------

De volgende dag is het alweer tijd voor school. Iedereen loopt vermoeid de school binnen. Het is ochtend en niemand is nog echt wakker. Niemand, op 1 na.

"Goedemorgen!" Roept Charlie luidt als ze op Mila en Jonas afrent. "Wow, Charlie. Rustig, het is ochtend." Lacht Mila. "Charlie? Rustig?" Vraagt Jonas aan Mila. Mila knikt. "Je hebt gelijk. Dat kan ze niet." Mila en Jonas moeten allebei lachen. "Hé!" Roept Charlie beledigd, maar dan lacht ze gezellig mee. Ze weet dat haar vrienden gelijk hebben, maar dat maakt haar niet uit. Liever vrolijk en druk dan rustig en saai. "Oh, Jimmy staat daar. Ik zie jullie straks." Zegt Charlie. Nog voor Mila of Jonas iets kunnen zeggen, is ze al weg. In de verte horen ze iemand hard "goedemorgen" roepen. "Charlie." Zeggen Jonas en Mila tegelijk, terwijl ze er om moeten lachen.

"Zeg, je zou gister toch met Alex praten?" Vraagt Jonas als ze samen naar de eerste les lopen. Mila knikt. "Klopt, na schooltijd." Antwoord ze. "Hoe ging het?" Vraagt Jonas nieuwsgierig. "Goed. Ik denk wel dat hij met Jules zou gaan praten." Legt Mila uit. "Maar ik ga je iets vertellen en dat moet je voor je houden." Zegt Mila, terwijl ze plots stil staat. Jonas kijkt haar vragend aan. "Alex is in de war." Zegt ze. Hier word Jonas zijn blik niet helderder op.

"Hoezo is hij verward?" Wil Jonas weten. "Jules had hem gekust." Fluistert Mila. "Wat?" Vraagt Jonas verbaasd. "Yup, dat was ook mijn reactie." Lacht Mila. "Maar dat is toch juist goed. Kom op, wij zagen allebei hoe die 2 naar elkaar kijken." Vindt Jonas. Mila knikt. "Maar dat is het hem juist. Door die kus voelde Alex zich overvallen. Hij voelt van alles, maar weet niet wat die gevoelens willen zeggen." Legt Mila uit.

Jonas knikt. "Nou, dat is heel simpel." Vindt hij. Mila kijkt hem vragend aan. "We moeten hem gewoon zeggen dat hij verliefd is!" Jonas is trots op zijn idee. "Nee!" Roept Mila. Daar gaat zijn trots. "Waarom niet?" Vraagt hij beledigd. "Dit moet van Alex zelf afkomen. We mogen hem niet dwingen of laten haasten. Hij moet het zelf ondervinden." Legt Mila uit. Jonas knikt. Daar heeft Mila dan wel weer gelijk in. "Oké dan." Is alles wat hij nog te zeggen heeft. Hij wilt zijn vriend zo graag helpen. Maar hoe? Alex moet weten dat het Jonas en zijn vrienden niets uitmaakt als hij op jongens valt. Misschien maakt dat de beslissing wat makkelijker voor hem. Ja, dat vind Jonas een goed idee.

"Zullen we weer naar de les?" Vraagt Mila. Jonas knikt. "Lets go." Antwoord hij. Samen lopen ze naar wiskunde. Kan de ochtend nog saaier beginnen?

Na de les gaat Jonas gelijk opzoek naar Alex. Dan ziet hij hem bij zijn kluisjes staan. "Alex!" Roept Jonas luidt. Alex draait zich om. "Oh, hé Jonas." Zegt hij met een lach. "Ik heb met Mila gesproken." Zegt Jonas dan. "Oh." Is alles wat Alex daarop te zeggen heeft. Eerlijk gezegd heeft hij hier geen zin in. "Heb je al met Jules gesproken?" Vraagt hij. Alex schudt zijn hoofd. "Nog niet." Antwoord hij. Jonas knikt. "Oké." Zegt hij.

Dan besluit hij met de deur in huis te vallen. "Maar ik wil gewoon dat je weet dat het mij, Mila, Jimmy en Charlie het echt niets uitmaken als je op jongens valt. We zullen juist blij voor je zijn." Alex zijn ogen worden groot. Hij kijkt Jonas angstig aan, maar rent dan weg. "Alex!" Roept Jonas, maar geen geluk. Alex draait zich niet eens om en voor hij het weet, is Alex al weg.

Forbidden love - Julex (compleet) Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu