Gemengde Gevoelens

183 7 6
                                    

Alex en Jules staan beide te dansen in de repetitie ruimte van de Ghost Rockers. Spijbelen is ontzettend fout! Maar hé, ze spijbelen van dansles om te dansen. Dat maakt het vast wel weer een beetje goed. Zowel Alex als Jules genieten van het dansen. Aan het einde van de dans, eindigen Alex en Jules super dicht bij elkaar. Even kijken ze in elkaars ogen. Dan drukt Jules zijn lippen tegen die van Alex. Als Jules zichzelf weer terug trekt kijken ze elkaar even aan, maar dan rent Alex weg. "Alex!" Roept Jules, maar hij is al weg.

---------------------------------

De volgende dag kijkt Jules veel om zich heen. Op zoek maar Alex. Hij heeft hem geprobeerd te bereiken via de telefoon, maar Alex nam nooit op. Als Jules Alex ziet staan, loopt hij gelijk op hem af. "Alex." Zegt hij als hij vlak bij is. Alex draait zich vrolijk om, tot hij ziet dat het Jules is. Zijn glimlach verdwijnt gelijk van zijn gezicht en hij draait zich om. Alex weet niet hoe snel hij weer weg moet zijn. "Alex, wacht nou!" Roept Jules hem na. Jules wil er net achteraan gaan, als hij word tegengehouden.

"Hebben jullie ruzie?" Vraagt Mila, die Jules tegenhoudt aan zijn arm. Jules draait zich verslagen om en zucht. Dan laat Mila hem los. "Ja dus." Antwoord ze zichzelf. "Wat is er gebeurt?" Vraagt ze. "Niets." Roept Jules geïrriteerd. Hij draait zich om en loopt weg. "Wat is er met hem aan de hand?" Vraagt Jonas die Milas hand vast pakt. Mila haalt haar schouders op. "Hij heeft ruzie met Alex. Ik weet niet waarom. Dat wou hij niet zeggen." Legt Mila uit. Jonas knikt. "Dat komt wel weer goed. Als ze hulp nodig hebben, komen ze vanzelf wel naar ons toe." Vertelt Jonas. Mila knikt. "Dat weet ik wel. Ik wil gewoon niet dat mijn vrienden zich rot voelen." Legt Mila uit.

Jonas kijkt zijn vriendin verbaasd aan. "Wat?" Vraagt Mila. "Niets. Ik euh.. dat is gewoon de eerste keer dat ik je dat hoor zeggen." Moet hij toegeven. Mila haalt haar schouders op. "Wat hoor zeggen?" Vraagt Charlie nieuwsgierig. "Niets!" Roept Mila snel. "Dat ze niet wil dat haar vrienden zich rot voelen." Antwoord Jonas met een grijns. "Daarom zeg ik dat dus nooit!" Roept Mila. "Ik wist wel dat ze van ons houdt!" Roept Charlie. "Groepsknuffel!" Roept ze plots. Ze slaat haar armen om Mila heen. Jonas haalt zijn schouders op. Waarom ook niet? Ook hij slaat zijn armen om zijn vrienden heen. Als Jimmy aan komt lopen ziet hij dat zijn vrienden elkaar knuffelen. Lachend loopt hij erop af en knuffelt hij gezellig mee.

"Waarom knuffelen we elkaar?" Vraagt hij na een paar tellen stilte. Geschrokken laten Jonas en Charlie los. "Ah, eindelijk." Zucht Mila opgelucht. "Omdat Mila voor het eerst echt toegaf dat ze om ons geeft!" Roept Charlie blij. "Waarom ben ik er nou nooit bij als zo iets gebeurt?" Vraagt Jimmy. Mila rolt met haar ogen. "Wij geven ook om jou hoor." Geeft hij dan toe. Jimmy geeft Mila een snelle knuffel, en loopt dan richting de les. Charlie doet hetzelfde. Jonas daar in tegen besloot zijn vriendin een kus te geven, in plaats van een knuffel. "Ik hou van je." Zegt hij met een glimlach. Mila pakt Jonas stevig vast in een knuffel. "Ik ook van jou." Zegt ze dan. Als ze elkaar weer los laten, pakt Jonas Milas hand vast en lopen ze samen naar de les.

Alex, die de hele tijd om het hoekje stond te kijken, staart Jonas en Mila na. Tranen staan in zijn ogen, maar toch moet hij niet huilen. Wat gebeurt er met hem? Hij weet niet wat hij moet doen. Hij heeft zoveel gemengde gevoelens, en na gister zijn die gevoelens alleen nog maar erger geworden. Hij weet niet wat er is, wat hij wilt of wat hij moet doen. Alex laat zichzelf zakken op de grond en gaat tegen de muur zitten. Met zijn handen in zijn haren probeert hij na te denken. Na te denken over wat zijn gevoelens nou precies willen zeggen. Na te denken over wat hij nou precies wilt. Na te denken over wat hij moet doen. Het enige wat hij kan bedenken is Jules ontlopen totdat hij heeft besloten wat hij doet. Hij heeft geen andere keus. Alex schrikt wakker uit zijn gedachtes als hij plots de bel hoort gaan. Tijd voor de les.

Forbidden love - Julex (compleet) Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu