Radeloos

167 5 0
                                    

Alex, die de hele tijd om het hoekje stond te kijken, staart Jonas en Mila na. Tranen staan in zijn ogen, maar toch moet hij niet huilen. Wat gebeurt er met hem? Hij weet niet wat hij moet doen. Hij heeft zoveel gemengde gevoelens, en na gister zijn die gevoelens alleen nog maar erger geworden. Hij weet niet wat er is, wat hij wilt of wat hij moet doen. Alex laat zichzelf zakken op de grond en gaat tegen de muur zitten. Met zijn handen in zijn haren probeert hij na te denken. Na te denken over wat zijn gevoelens nou precies willen zeggen. Na te denken over wat hij nou precies wilt. Na te denken over wat hij moet doen. Het enige wat hij kan bedenken is Jules ontlopen totdat hij heeft besloten wat hij doet. Hij heeft geen andere keus. Alex schrikt wakker uit zijn gedachtes als hij plots de bel hoort gaan. Tijd voor de les.

-------------------------------

Een week later heeft Alex nog niet met Jules gesproken. Hij blijft hem ontlopen, ook al word dat steeds moeilijker. Jules heeft het er moeilijk mee dat Alex zich rot voelt en niet meer met hem wilt praten. Hij doet dan ook zijn uiterste best om Alex met hem te laten praten, maar helaas. Hij heeft geen geluk. Het maakt niet uit wat Jules zegt. Alex is al weg voor hij iets kan horen. Jules weet zich geen raadt meer.

"Mila." Zegt Jules als hij Mila ziet lopen samen met Jonas. Ze draaien zich allebei om. "Oh, Hey Jules." Zegt Mila met een kleine lach. "Hey, man." Zegt Jonas. "Hoi." Besluit Jules te zeggen. Dan is het even stil. "Kunnen we je met iets helpen?" Vraagt Mila. Ze ziet dat er iets mis is. Ergens weet ze ook wel al wat het is. Niet alleen zij weet het. Jonas, Jimmy en Charlie hebben ook echt wel in de gaten dat er iets niet helemaal pluis is tussen Jules en Alex. "Ik heb je hulp nodig." Zegt Jules plots. Mila knikt, terwijl Jonas gewoon aandachtig zit te luisteren. "Wat is er?" Vraagt Mila.

Jules zucht diep. "Zou je met Alex willen praten voor mij? Hij ontloopt me al een week als het niet langer is en ik moet echt even met hem praten." Legt Jules uit. "Hebben jullie ruzie?" Vraagt Mila. Even is het stil. "Ik heb geen idee. Ik hoop het niet. We moeten gewoon echt even met elkaar praten. Alsjeblieft?" Besluit Jules te zeggen. Hij heeft niets over die zoen gezegd, aangezien hij nu wel begrijpt dat Alex er niet blij mee was. Als hij het verhaal dan aan hun vertelt, maakt hij Alex alleen maar bozer. Dat wilt hij absoluut niet.

Ja, hij vind Alex leuk. Leuker dan leuk. Dat was wel duidelijk na die kus.. Het doet pijn dat Alex niet hetzelfde voelt, maar het is nog veel erger dat Alex hem ontloopt. Dat hij niet meer tegen hem wilt praten. Jules wilt het enkel goed maken. Alex zal nooit de zijne worden, maar hij wilt niet zo'n goede vriend kwijtraken. Daar zal hij voor vechten. Voor hun vriendschap.

"Het is al goed." Zegt Mila dan. Jules kijkt haar dankbaar aan. "Ik zal wel even met Alex praten, maar ik kan niets beloven." Legt ze uit. Natuurlijk wil ze weer dat het goed komt, maar het moet toch echt van Alex afkomen. Als hij niet wilt luisteren, kan zij er verder niet veel aan doen. "Ik doe mijn best." Zegt Mila er dan nog bij. "Dank je wel!" Roept Jules opgelucht. Natuurlijk weet hij dat dit ook verkeerd kan aflopen, maar hij weet niet meer wat hij moet doen. Hij is radeloos. Hopelijk kan Mila hem op andere gedachtes brengen.

Forbidden love - Julex (compleet) Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu