20.KAPITOLA

3.6K 266 44
                                    

Nahnevané pohľady našich otcov mieria priamo na nás. Tak veľmi sa bojím a neviem, čo mám povedať. V srdci dúfam, že začne prvý Scorpius. Silno mu stlačím ruku, aby som mu to naznačila. On sa pozerá s vystrašeným pohľadom na svojho otca. Vidím, ako sa ho veľmi bojí.  

,,Ja čakám," povie Draco a poklepká si po svojich hodinkách. 

,,S Lili sa veľmi milujeme, chceli sme vám to povedať čo najskôr, asi na Vianoce, pretože nebola žiadna príležitosť. A popravde sme sa aj trochu báli. Báli sme sa vašej reakcie," povie roztrasene Scorpius. Potom sa pozrie na môjho otca a začne : 

,,Pán Potter, ja vašu dcéru naozaj ľúbim. Viem, že s mojim otcom ste mali nejaké nezhody, ale nedovoľte, aby to zasiahlo aj nás. Ja o Lili nechcem prísť."  Obdivujem Scorpiusovu odvahu a pozriem sa na môjho otca. Stále nevyzerá nadšene, ale nie je to on, kto začne niečo hovoriť. 

,,Prečo to hovoríš jemu? Ja som tvoj otec, Scorpius. To mňa by si tu mal prosiť, aby som ti dovolil chodiť s tuto tou, Potterovou. A ty dobre vieš, že s tým nesúhlasím. Ak je ako jej otec, to nám do rodiny prinesieš len háveď. "  Hneď ako toto Draco povie  zosmutniem , už teraz viem, že ma nikdy nebude mať rád. 

,,Akú háveď, čo si to dovoľuješ, ty had? Ako vidím, od strednej si sa veľmi nezmenil. To ja by som mal byť ten, ktorý je proti. Lili, ty naozaj chceš, aby som prijal ako tvojho partnera tohto hadieho syna," povie nahnevane môj otec a obráti svoj pohľad na mňa. 

Ja sa zhlboka nadýchnem a neviem, ku komu mám hovoriť skôr, obaja sú tak nahnevaní, že asi zachviľu vybuchnú. 

,,Pán Malfoy, prosím neodsudzujte ma, ja som sa do vášho syna naozaj zaľúbila. Nechcem, aby ste si o mne mysleli zlé veci, naozaj by sme chceli, aby ste náš vzťah prijali a skúsili sa na to pozrieť aj z tej dobre stránky," dopoviem a začnem sa ešte viac triasť. Draco na sa na mňa pozrie. 

,,Vieš Lili, tu ani tak nejde o teba tu ide o

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Vieš Lili, tu ani tak nejde o teba tu ide o.....," 

,,Tu ide o jej otca, však?" skočí mu do reči môj otec. 

,,Nenecháš ma ani dopovedať vetu, Potter? Veď sme už dospelí." Obráti sa Draco na môjho otca.

,,Áno, presne tak, sme dospelí a preto si nazval moju dcéru háveďou?" začína zúriť môj otec. 

,, Ospravedlňujem sa, to zo mňa vyletelo. Nemyslel som to vážne," povie a obráti sa na mňa, ,,Lili, prepáč, to len tie nezhody s tvojím otcom, vidím ťa v tom svetle." Ja nemôžem uveriť, že sa Draco Malfoy snaží byť milý. Asi ho obmäkčili moje slová alebo Scorpiusov pohľad, ale to je vlastne jedno. U neho to vyzerá, že nám nebude až tak veľmi brániť. To isté sa však nedá povedať o mojom otcovi. 

,,Nehraj sa tu na neviniatko, teraz sa snažíš vyzerať milo a rozumne? Ja nikdy nedovolím, aby sa do našej rodiny nejakým spôsobom dostal Malfoy. Ja ani Ginny.  Tvoj otec bol zmija, ty si bol odporný had a verím tomu, že ani s tvojim synom to nebude inak," kričí môj otec a ja ho nespoznávam. Prečo sa takto správa? 

A čo ďalej, Potterová? [HP FANFICTION SK]Where stories live. Discover now