3.KAPITOLA

5.1K 341 13
                                    



Ešte chvíľu som tam len tak stála a pozorovala Malfoya, ktorý stál predo mnou. Nevedela som, ako zareagovať. Nemohla som utiecť, pretože by si to vysvetlil tak, že sa ho bojím. Nemohla som ho ignorovať, pretože ma už pozdravil. Nemohla som ho hneď uraziť ,pretože by to vyzeralo divne. Nakoniec som sa rozhodla odzdraviť ho a uvidí sa, čo bude ďalej : ,,Ahoj Malfoy,"povedala som čo najviac odmerane, ako som len vedela.

,,No čo, ako prázdninuješ? Zdá sa mi to alebo si už stihla pribrať?" povedal a pozrel sa na mňa s tým svojim lišiackym úsmevom. Myslela som, že ho zabijem. Na moju postavu som dosť háklivá, ešte tu len prišiel a už začína s trápnymi poznámkami.

,,To si vážne až taký trápny, že sa na nič lepšie nezmôžeš?" odpovedala som mu a ledva som zadržiavala výbuch hnevu. Jeho prítomnosť je tak odpudzujúca,až je to neuveriteľné.

,,Áno máš pravdu, aj si tuším trochu oškaredela," pokračoval Scorpius so svojimi trápnymi poznámkami.

,, A ty si zase tuším totálne osprostel. Aj keď, počkať, ty si sprostý už od narodenia," vrátila som mu útok. Dúfala som, že mi to vráti, ale on sa len škaredo na mňa pozrel a nadvihol obočie.

,,Aj ja som rád, že ťa opäť vidím Potterová," povedal a napil sa z pohára, ktorý držal v ruke. On je odborníkom na provokovanie. Najradšej by som po ňom skočila a vytrhala mu tie jeho nagelováne, blonďavé vlasy, alebo by som ho začarovala, aby mu všetky vypadali. Začula som kroky a do kuchyne sa nahrnul môj ,,úžasný" brat Albus v sprievode Sedrika. Albus sa pozrel najskôr na mňa a potom na vysmiateho Scorpiusa.

,,Tak už ste mali možnosť sa privítať ? Scorpius, bráško, ani nevieš ako veľmi sa Lily tešila, že ťa zase uvidí," Povedal Albus s iróniou v hlase a štuchol do mňa. Hodila som naň ho vražedný pohľad.

,,Áno veľmi, asi tak veľmi, ako sa Jednorožec teší na to , ako mu odrežú roh,"  odvetila som a zaškerila sa na Scorpiusa.

,,Oh to bolo kruté. Dúfam, že na mňa si sa tešila viac," povedal zrazu Sedrik, ktorý stál za Albusom. Milo sa na mňa usmial. Sedrika mám v podstate dosť rada. Je milý, múdry a dá sa povedať aj pekný. Ale taktiež patrí do tejto úžasnej slizolinskej trojky, ktorú neznášam( teda vlastne, Albus je môj brat, svojím spôsobom ho mám rada a ani Sedrik mi nevadí, je fajn). Tak vlastne to nie je trojka, ktorú neznášam, je to Scorpius, koho neznášam. Aby sme si to ujasnili ,so Scorpiusom Malfoyom sa nemáme radi asi od tej chvíle, keď ma na Rokforte zhodil na zem, počas jeho naháňania s Albusom po chodbách. Ja som bola nevinná, vystrašená prváčka a on si o sebe myslel, že je namakaný druhák. Síce mi pomohol postaviť sa, ale neospravedlnil sa, povedal mi, že som nešikovná a mám si dávať pozor . Ja som naňho začala kričať, že je hlúpy mamľas a má sa pozerať pred seba. Odul sa a odišiel. Potom keď zistil, že som sestra jeho najlepšieho kamaráta sa mi tak nejako chcel ospravedlniť, ale zase to skončilo hádkou. Odvtedy si robíme naprieky, žartíky jeden z druhého a nadávame si. Proste sme si nesadli. A časom sa stalo to, že som poštvala proti nemu aj Rose a Jess. Takto vzniklo nepriateľstvo medzi našimi trojkami( mám pocit, že nepriateľstvo je to len v mojej hlave). Tak nejak sa ale zdalo, že nás to aj celkom baví. Robiť si naschvály a žartíky. Vedeli sme sa občas aj dobre porozprávať. Všetci, okrem mňa a koho? Blonďavého, hlúpeho, namysleného, nevychovaného, modrookého, slizolinského Malfoya.

,,Ahoj Sedrik, samozrejme, že ťa rada vidím,"Opätovala som mu úsmev.

,, Och, Potterová sa snaží byť milá, ale aj tak sa mi zdá, že si pribrala," ozval sa zase Scorpius. Snažila som sa ignorovať jeho poznámku, ale začala som sa červenať. Nie len to nie, prečo teraz, keď sú tu všetci traja?

,, Prestaň Scorp, aspoň teraz sa snaž byť milý, keď si u mňa doma. Na Rokforte naši nie sú, ale tu u nás, sú aj moji rodičia, ktorí určite nebudú nadšení ak budeš urážať ich dcéru," zastal sa ma Albus a ja som sa naň ho pozrela vďačným pohľadom.

,, Nevšímaj si ho Lily, tvoja postava je eňo ňuňo ako vždy," zasmial sa Sedrik a žmurkol na mňa. Eňo ňoňo? Toto mi o mojej postave ešte nikdy nikto nepovedal. Ten chalan je vážne milý.

,, Ehm, ďakujem,"povedala som rozklepaným hlasom a začala sa červenať ešte viac. Do kuchyne zrazu vošiel James s plnou taškou , ktorú niesol pravdepodobne z nákupu. Privítal sa s chalanmi a potom sa pozrel na mňa povedal :

,, Pre Merlina, segra, tebe sa čo stalo? Vyzeráš ako obria paradajka." Mala som chuť ho zabiť na mieste. Chalani sa začali smiať (samozrejme Scorpiusov smiech sa ozýval naviac), ale všimla som si, že Sedrik sa nesmial. Len sa milo umieval a pozeral na mňa.

,,Nič," odpovedala som arogantne Jamesovi. Prešla som dopredu, odstrčila Scorpiusa a konečne si šla nabrať pohár vody.

,,Chalani nedáme metlobalový zápas v lesíku?" opýtal sa James.

,,Jasné," povedala slizská trojka jednohlasne. Potom sa všetci rozbehli von. Konečne sú preč. V kľude som si pila vodu, keď mi zrazu niekto buchol do pohára a ja som sa celá poliala.

,,Do riti, čo robíš?"skríkla som na vysmiateho Scorpiusa.

,,Ešte ti mám povedať, aby si vyložila nákup," zasmial sa Scorpius a zase sa dal na odchod.

,, Ale tú vodu si si nemohol odpustiť ,však?" zakričala som naňho. Otočil sa a začal sa smiať.

,, Nemohol ,prepáč, bolo to veľké pokušenie. Ešte sa vidíme, Potterová,"  povedal a zmizol von za ostanými. Dúfam, že budú hrať aspoň do večera, aby som sa nemusela pozerať na ten jeho odporný ksicht.

Už je takmer večer. Oddychovala som na gauči a užívala si neprítomnosť chalanov. Keď tu zrazu sa otvorili dvere a počula som hlasy mami a otca.

,, Tak čo zlatko, ako to ide? Stretla si sa s chalanmi?"opýtal sa milo otec. Vyzeral, že má dosť dobrú náladu.

,, Ale áno ocko , "odpovedala som chladne.

,,A kde sú?", ozvala sa mama, ,, Nepočujem žiaden krik ani hluk. V dome asi nebudú čo ?"

,, Hrajú metlobal vonku. A dúfam, že budú ešte dlho," povedala som a prevrátila očami.

,, Nebuď taká ofučaná zlatko, máme pre teba prekvapenie," otec sa začal usmievať od ucha k uchu a žmurkol na mamu. Prekvapenie? Aké prekvapenie? Veď nemám narodeniny ani nič podobné.

,, Tak to som zvedavá, ale ak si myslíš, že mi len tak zdvihneš náladu, tak nato zabudni," snažila som sa hrať na chladnú , ale bola som veľmi zvedavá a nadšená čo to bude.

,, Vlastne to vymyslel Albus, navrhol nám to včera večer, keď si odišla a my s mamou sme sa zhodli, že je to dobrý nápad." Albus? Albus vymyslel prekvapenie pre mňa? Že by mal výčitky svedomia z toho, že mi pokazil posledný týždeň prázdnin? Napäto som čakala, čo to asi bude, keď som ju zrazu uvidela. Srdce sa mi zastavilo a chcela som skákať od radosti.............. 

A čo ďalej, Potterová? [HP FANFICTION SK]Onde histórias criam vida. Descubra agora