4.KAPITOLA

5.2K 341 12
                                    


Stála tam. Najskôr som si myslela, že sa mi to len sníva, ale bola to pravda. U nás v obývačke stála Jess. Moja najlepšia kamarátka Jess, s ktorou som sa nevidela celé leto. Volávali sme si takmer každý deň a rovnako sme si aj posielali listy. O tom, že má prísť k nám ,sa však vôbec nezmienila. Ostala som stáť ako obarená. Chvíľu som sa na ňu pozerala a musela si zrovnať v hlave, že sa mi to nesníva. Potom som sa k nej rozbehla a objala ju najsilnejšie, ako som len vedela. Jess sa usmievala od ucha k uchu a bola nadšená z toho, ako ma prekvapili.

,, Ty ,čo tu robíš?" začala som sa vypytovať. Bola som stále úplne mimo. Jess sa pozrela smerom k mojim rodičom a otec začal:

,, Po tom, ako si včera celá nahnevaná odišla k Rose, Albus prišiel za nami a niečo nám navrhol. Povedal, že keď si tu on môže na týždeň pozvať najlepších priateľov, máš na to právo aj ty. Bolo mu ľúto, že ti tu tak prekážajú. Potom sme s mamičkou o tom premýšľali a ešte včera sme volali rodičom Jess. Oni boli nadšení, lebo vraj sa Jess doma aj tak nudí. Rovnako bola nadšená aj Jess a dnes sme po ňu s mamičkou zašli. A teraz, teraz ju máš tu. Máš ju tu na celý týždeň a príde aj Rose. Už je to zariadené. Dúfame, že takto lepšie zvládneš prítomnosť Albusových priateľov." Keď som to počula, nemohla som uveriť vlastným ušiam. Albus pre mňa toto spravil? Môj brat Albus? Aj keď sa často hádame a nadávame si, asi sa naozaj máme radi. Za toto mu budem vďačná ešte dlho. Hodnú chvíľu sme sa zdržali dole v obývačke a potom sme s Jess zaliezli do mojej izby a rozprávali sa ako šialené. Veď to poznáte, ženy, ktoré sa nevideli skoro dva mesiace si toho majú dosť povedať. Samozrejme sme si prerozprávali všetko o našich prázdninách, a počas toho sa konečne dotrepala aj Rose, s obrovským kufrom. Nechápem, načo jej ten kufor je, keďže býva hneď vedľa, ale nemala som náladu to riešiť. Bola som nadšená z toho, že sme my tri zase spolu. Prešla už ďalšia hodina a my sme sa stále mali o čom rozprávať. Dozvedeli sme sa, že Jess bola s rodinou na tri týždne na Islande. Má odtiaľ kopu zážitkov a všetky do jedného nám potrebovala povedať. My si totiž hovoríme všetko, nemáme pred sebou žiadne tajnosti. Ja som Jess oboznámila so situáciou, ktorá je momentálne v dome. O prítomnosti slizských slizákov a aj o tom, ako to veľmi zle nesiem, a ako mi Scorpius robil naprieky už hneď , ako sa tu objavil. Všetko som trošku preháňala. Jess začala prevracať očami, pretože si to všetko vypočula už druhý krát.

 Jess začala prevracať očami, pretože si to všetko vypočula už druhý krát

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,, Ona zase preháňa, veď ju poznáš,"povedala Rose a štuchla do mňa.

,,Nie, vôbec nepreháňam, ja ho neznááááášam,"zdôraznila som. A ofučane sa pozerala do stropu.

,, Lily ,ukľudni sa, pre merlina, veď sme v dome so slizskou trojkou. Vieš aká bude sranda?"pridala sa Jess na Rosinu stranu. Začali si vymýšľať veci, ktoré môžeme s chalanmi podniknúť. Nechápala som to, nemala som náladu s nimi niečo podnikať, teda s nimi aj áno. Nemala som náladu niečo podnikať s tým odporným Malfoyom, ktorý ma aj tak bude strápňovať na každom kroku.

A čo ďalej, Potterová? [HP FANFICTION SK]Where stories live. Discover now