13.

1.5K 146 7
                                    

Luminile slabe de pe hol urmate de umbre si apoi lumini din nou erau aproape hipnotizante. Ma mai aflasem in situatia aceea de nenumarate ori inainte, dar de cand am scapat si am aflat o alta realitate, mintea mea aproape a sters amintirile si senzatiile acelea traumatizante. Totul parea oarecum cunoscut dar in acelasi timp ireal. Mainile mari ale paznicilor pe umerii mei acoperiti de un material ieftin, picioarele goale lipaind pe podeaua de ciment, mainile legate la spate, aripile prinse intr-o plasa. Paznicii m-au condus intr-o camera gri, fara geamuri, facand trei intoarceri nefolositoare la dreapta inainte de a-mi arata de fapt camera, pentru a ma dezorienta. Stiam procedura, desi vedeam totul ca printr-o ceata a amintirilor. Un timp chiar am crezut ca visam pana cand un ras familial m-a scos din transa.

M-am uitat in directia usii pe care au iesit paznicii care m-au adus in camera cu cateva minute inainte. I-am recunoscut zambetul stramb si crispat si ochii plini de nebunie. Cercetatorul pervers caruia nu i-am stiut niciodata numele a inchis usa in urma lui si s-a apropiat incet de mine. Cu fiecare pas pe care il facea stomacul mi se strangea mai tare. Nu puteam sa ma mint. Imi era frica, deoarece de data aceea nu mai era numai vorba de mine, caci eram inplicata in ceva mult mai mare de atat. Odata ce a ajuns destul de aproape incat sa ii vad fiecare cicatrice de pe fata si sa ii simt rasuflarea, si-a largit ranjetul si mi-a spus:

-Vad ca avem o fata rebela aici. Sincer credeam ca ai fi mai calculata acum ca esti implicata intr-o infractiune.
-Du-te naibii, a fost tot ce am putut sa-i spun.
-O sa fac asta in cativa ani, stai linistita. Trebuie sa astepti doar sa mor.

Stiind ce urma sa ii spun, a continuat cat de repede a putut:

-Asta daca nu cumva vei reusi sa ma omori tu, a hohotit amuzat.

Ramasa fara replica am tacut. El m-a imitat si astfel in camera s-a asternut o tacere desavarsita pentru minute la rand. din cauza aceasta am avut timp sa il analizez si sa imi dau seama ca nu urasc pe nimeni mai mult decat pe el. Mi-a fost foarte usor sa descopar multe noi defecte, multe noi riduri cicatrici ciar rani adanci cusute la gatul lui. Speram ca noua varianta a lui Geko i le-a facut.

-Draga mea, a spus facandu-ma sa tresar, ceea ce l-a facut pe el sa rada plin de satisfactie. Vad ca ti-a venit mintea la cap. Lasa-ma sa ghicesc. Acum iti pasa daca traiesti sau mori deoarece ai intalnit pe cineva. Oare e experimentul acela ce a scapat inainte de tine? Nu... Nu se poate sa fie el. Avea doar patru ani pentru numele Lui Dumnezeu! Au fost copiii aceia pe care i-a salvat un paznic tradator inainte sa apucam sa facem teste pe ei? Dar ce legatura pot avea ei cu renumita insula spre care te indreptai?
-Hm, chiar ma intreb, i-am spus umilita si incercand sa imi ascund uimirea legata de faptul ca Sean a scapat din laboratoare la numai patru ani, realizand ca asta il facea pe Geko mult mai batran decat creream.
-Nu mai fa pe desteapta cu mine, a spus cu o furie crescanda, satisfactia disparandu-i de pe chip.

Vazand ca nu aveam de gand sa ii dau in vileag nimic, orice m-ar intreba sau oricat m-ar ameninta, si-a inghitit furia.

-Fie cum vrei tu, a spus scotand din buzunar o telecomanda.

Fara sa mai scoata un cuvant, a activat un proiector pe care nu il observasem inainte, deoarece era cu totul zidit in perete inafara de lentila.

-Vei vedea ce se intampla cu experimentele care se razvratesc.

Privirea mi s-a indreptat instant spre peretele opus, pe care a fost proiectata la inceput o lumina alba. Dupa cateva momente de suspans in care proiectorul parea ca nu se grabea sa proceseze imaginile, o inregistrare in alb si negru a inceput sa se deruleze. Dupa format, mi-am dat seama ca erau imagini luate din camerele de supraveghiere din afara unitatii. A trebuit sa ma uit chioras, dar am reusit sa vad ca evenimentul din filmare s-a intamplat cu cativa ani in urma.

Imaginea curtii ingradite si gri s-a animat dinr-o data cand trei experimente au sarit gardul electrificat si au fost intampinate de cel putin o duzina de garzi. Dupa statura experimentelor, mi-am dat seama ca toti trei erau barbati puternici care puteau cu siguranta sa bata toate garzile fara sa faca macar efort. Lupta era atat de infocata incat camera veche nici nu putea sa prinda toata miscarea cum trebuie. Totul a fost un vartej de cenusiu pana cand a aparut un al patrulea experiment peste gard. Atunci, lupta s-a oprit, cele trei experimente mature sarind in fata celui de-al patrulea care era clar mult mai tanar. Pana in acel moment nu am recunoscut fetele niciunuia, deoarece toate erau in miscare, dar cand s-a ajuns la acel punct culminant am putut sa il vad clar pe Geko stand mandru puternic si gata de lupta chiar in fata experimentului tanar. Atunci mi-am dat seama cat de tare s-a schimbat.

Un murmur de satisfactie s-a auzit din partea gardienilor in timp ce un cercetator aparut de nicaieri si si-a facut loc printre ei, pentru a ajunge in fata lui Geko.

-Mai, mai, mai, daca nu e chiar liderul insulei rebele, a spus acesta cu vocea inabusita de calitatea microfonului. Stiam ca voi sunteti kamikaze, dar credeam ca la a doua generatie o sa dispara aceasta gena. Presupun ca aschia chiar nu sare departe de trunchi.

Desi experimentele au ramas in pozitie de lupta, nimic nu a putut opri glontul din a strapunge piciorul copilului.

-Inmanati-l pe junior incoace sau urmatorul glont ii va zbura creierii, a spus cercetatorul cu calm de parca nu ar fi auzit tipetele lui de durere.
Dupa cateva minute si amenintari din partea garzilor, invins, Geko l-a ridicat si la dus la cercetator.

-Acum, a spus cercetatorul cu un ranjet sadic pe fata, spuneti totul despre insula. Voi o sa ne fiti biletul de intrare.
-Nu, a raspuns Geko tremurand de furie.
-Nu? Ok! a tipat cercetatorul facand un semn din incheietura unui paznic.

De acolo a inceput carnagiul. Garda si-a scos maceta si a strapuns capul tanarului experiment, crapandu-l in doua. Doar de atat a fost nevoie pentru ca cele doua experimente sa atece si pentru Geko sa innebuneasca. Acesta nu s-a miscat din loc. Cele doua experimente erau puternice, dar Geko a fost ales lider cu un motiv. Astfel, paznicii au reusit sa le doboare si sa le elimine in acelasi fel. Ultimul lucru pe care l-am vazut a fost cum Geko a cazut la pamant cu mainile la cap. Tipetele lui au continuat si dupa ce s-a oprit inregistrarea.

WingsWhere stories live. Discover now