Del 19

3.6K 113 7
                                    

Emelies perspektiv:

Jag trodde att Omar skulle bli galen när han såg mig sittandes på en parkbänk och röka men han verkade ta det lugnt, han kommenterade inte något som Felix skulle gjort. Vi gick i tystnaden hem till huset igen. När vi kom in igenom dörren så satt Felix, Oscar och Ogge i vardagsrummet. Jag struntade i att gå och säga hej till dem och gick istället upp på mitt rum. Det fanns väl inget speciellt att göra på rummet men det kändes bättre att sitta i ensamheten än att vara med de andra. Jag tog av mig mina kläder och la mig försiktigt ner i sängen med datorn i knät. Innan jag visste ordet av det så hade jag somnat med datorn i knät. 

- Sover hon? hörde jag en röst säga, jag brydde mig inte så mycket utan jag vände på mig i sängen så att jag låg med huvudet mot väggen. 

- Emelie? sa samma röst till mig en kort stund efter det.

- Jag sover, stick! svarade jag argt samtidigt som jag drog täcket över huvudet och försökte somna om.

- Vi måste prata med dig, sa en annan person. Jag drog försiktigt ner täcket men hade det så pass att det täckte min nakna kropp under täcket. Personligen tyckte jag inte om att sova i pyjamas när jag sov ensam, det var för varmt. 

- Prata på, svarade jag och blängde surt mot Felix och Oscar som stod inne i mitt rum. 

- Vi är ledsna för det vi sa till dig, sa Felix och gav mig en ledsen blick.

- Ja, det bara slank ur oss, fyllde Oscar i samtidigt som han gav en lika ledsen blick. 

- Okej, nu kan ni gå, hejdå, svarade jag och pekade på dörren. De gick med svansen mellan benen ut genom dörren. När de hade gått ut så la jag ner huvudet på kudden och somnade. Jag sov djupt och skönt. Dagen där på vaknade jag upp ur drömmarnas värld av att solljuset sken in genom fönstret i mitt rum. Klockan var halv 10 så förmodligen så var ingen av killarna vakna. Jag ställde mig upp och tog på mig ett par korta jeansshorts och en väldigt utmanande tröja där man såg på tok för mycket av mina bröst eller som de känsliga brukar säga - för mycket hud visades i bystpartiet. När jag kom ner i köket så satt alla killarna vid köksbordet och åt frukost. 

- Godmorgon, sa Ogge och log mot mig. 

- Godmorgon Ogge, svarade jag och log mot honom. När jag tittade mig om så såg jag att alla killarna, förutom Ogge, hade fastnat med blicken på mina bröst. Typiskt killar. 

- Sluta dregla, har ni aldrig sett en lättklädd tjej förut eller? sa jag och tog ett äpple från fruktskålen. Killarna vände snabbt ner blickarna i sina tallrikar och sedan så spreds det en tystnad över huset. 

- Aja jag ska på stranden nu och kom inte dit för jag vill inte vara med er. Gör vad fan ni vill men kom inte till stranden, sa jag och gick ut i hallen med mitt halvätna äpple. Jag greppade tag om min väska och mina skor och sedan så slängde jag igen dörren bakom mig. När jag hade kommit ut på uppfarten så såg jag att killarna satt och tittade på mig genom det stora fönstret i köket. Bara för att retas med Felix så tände jag en cigarett och blåste ut röken innan jag gick iväg mot bussen. På stranden så var det mestadels barnfamiljer, jag hatade alla skrikande barn men jag ville ändå vara på stranden så det var bara att bita ihop. Solen gassade och livet var härligt. 

Felix perspektiv:

Jag som trodde att Emelie hade förändrats och blivit en bra person, en person som man kunde skratta och ha kul med men jag hade så fel. Bara över en dag har hon gått tillbaks och blivit den personen hon hade varit under hela året. 

Flashback, 17 januari:

Snön yrade runt och jag stod och frös som bara den på busshållplatsen bredvid skolan. Det var mörkt ute även fast klockan bara var halv 3 på eftermiddagen. Jag skulle ta bussen hem, byta om och sedan åka vidare till dansen. När jag stod på hållplatsen frysandes i min ensamhet så kom Emelie gåendes hand i hand med en kille från gymnasiet. Han var lång, hade blont, nästan vitt hår och märkeskläder. Ett riktigt kap för Emelie. Han var den 16e killen hon hade tagit hem och jag bara undrade hur länge de skulle fortsätta att träffa varandra. Det gjorde ont i mitt hjärta att ens tänka på att hon inte ens ville prata med mig. 

- Kommer du på dansen i kväll? frågade jag Emelie när hon stod där med den långa killen hand i hand. Hon blängde på mig och gav mig inget svar. 

- Hallå hör du dåligt eller? frågade jag och knuffade henne lite lätt i sidan. 

- Nej jag kommer inte på dansen din tönt, stick jag vill inte prata med dig, slängde hon ur sig som svar. Direkt efter att hon hade svarat så ställde de sig och började byta saliv med varandra. Jag äcklades av att bara se dem, jag äcklades av att se den där killen stå och hålla på med den tjejen som en gång hade varit min, bara min. 

- Tönt trodde du att du skulle få vara hemma nu när jag har med mig David? slängde Emelie ur sig när jag försökte få upp dörren med min nyckel. Jag brydde mig inte om vad hon sa utan jag gick in, larmade av och gick in i köket. 

- Felix stick! Vi vill inte ha dig här, sa Emelie när hon kom in i köket med David eller vad han nu hette efter sig. 

- Jag bor också här så jag har all rätt till att vara här, svarade jag och tog upp min dator från väskan. 

- STICK NU! Annars ringer jag mamma och säger att du också var ute nu i helgen och då kommer du få lagom med utskällning, sa hon argt och tog upp mobiltelefonen. Jag gav med mig och stack upp på mitt rum där jag packade ner träningskläder, laddare och lite andra välbehövliga saker för att sova borta. I natt skulle jag sova hos Oscar eller varför inte Omar i Göteborg? 

- Jag förväntar mig att se dig på danspasset klockan 7 i alla fall, sa jag och gick ut genom dörren. Såhär höll hon på varenda gång hon hade med sig något nytt ligg, jag började bli van vid att bo borta. Jag bodde nästan mer hemma hos Oscar eller Ogge än vad jag bodde hemma. 

Nutid:

- Jag tycker att vi drar till stranden bara för att jävlas med henne, sa jag. Nu skulle hon få igen för allt det hon gjort mot mig den senaste tiden. 

- Jag är på, sa Omar och Oscar nickade instämmande. Ogge var lite tveksam men efter en liten stunds övertalande så gick han med på det. Alla bytte om till badbyxor och sedan så tog vi bussen mot stranden. Framme på stranden så såg vi att Emelie låg för sig själv i bikini och solade, hon höll en cigarett i hennes högra hand och mobilen i den vänstra. Barnfamiljerna runt henne såg inte så nöjda ut med att hon låg och rökte runt deras barn men ingen sa till henne.

- Kom gubbs, vi lägger oss bredvid Emelie, sa jag och pekade på henne. 

- Men usch hon stinker säkert, sa Oscar och rynkade på näsan. 

- Det spelar ingen roll, hon ska få igen för det hon gjort, svarade jag och flinade lite för mig själv. Vi gick alla fram till henne och la våra handdukar bredvid hennes.  

- Hej, sa vi alla i kör och hon slet fort ut hörlurarna ur öronen.

- VAD FAN GÖR NI HÄR? skrek hon åt oss. Man kunde se hur alla familjer på filtarna runtom stirrade på oss, på henne. 

Everything has changed - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now