Del 3

5.1K 116 0
                                    

Ett år senare.

Emelies perspektiv:

Under året som gått så har jag tappat allt intresse för Felix, han är inte min typ av kille längre. Jag slutade därför helt och hållet att umgås med Felix och vi delade nästan inga intressen längre, förutom dansen. Vi dansade tillsammans med våra tre bästa vänner Oscar, Ogge och Omar i vår egen dansstudio ungefär 6 dagar i veckan fram till Omar flyttade ner till Göteborg. Direkt när Omar flyttade så började det bli tjafs i gruppen och jag slutade att umgås med killarna helt. Pappa flyttade ut ur huset efter kanske 9 månader och lämnade mig med Marie och Felix. Det har varit lärorikt att bo med dem eftersom Marie är väldigt sträng men ändå snäll. Jag saknade fortfarande landet men pappa lät mig inte få flytta dit igen, han skulle ha stället för sig själv sa han så därför så stannade jag kvar med Felix och Marie. 

Felix perspektiv:

När Emelie och hennes pappa hade bott hemma hos oss i närmare ett år så var jag less på allt tjat och gnäll. Jag fick inte ta hem tjejkompisar utan att hon skulle bli avundsjuk men hon fick hänga med killarna så mycket hon ville. Emelie hade nya killar över varje helg och jag vill inte ens tänka på vad hon gjorde med dem alla. Fredrik flyttade ut ur huset och ut på landet igen där han och Emelie hade bott tidigare och lämnade Emelie kvar med oss inne i stan. Det kändes som att allt var uträknat från hans sida. Låta min mamma falla för han och sedan skriva över Emelie och lämna dem båda här. Jag hade aldrig kommit överens med honom. Jag tyckte inte att han visade någon som helst respekt för mig eller någon annan i det här huset. Han var elak mot mamma och även mot mig när Emelie inte såg. Sedan så var Emelie riktig konkurrens mot mig, hon hade börjat sluta kalla mamma för Marie och gått över på att säga mamma till henne och det retade mig väldigt väldigt mycket.

Emelies perspektiv:

Sommarlovet hade precis börjat och jag hade massor med stora planer tillsammans med mitt nya gäng. På listan över vad vi skulle göra under sommaren var lång, det skulle bli den bästa sommaren någonsin. Jag väcktes första sommarlovsdagen utav att Felix kom in i mitt rum.

- Kom ner, mamma vill prata med oss, sa han surt och stirrade på mig. Jag tog upp mobilen från det lilla bordet bredvid min säng och såg att klockan var 7. 

- Stick! sa jag trött samtidig som jag la ner mobilen och vände mig i sängen. 

- Helt seriöst Emelie mamma vill att du ska komma ner, det är viktigt, svarade han och dunkade igen min dörr hårt. Jag muttrade för mig själv samtidigt som jag ställde mig upp och drog på mig mina urtvättade gråa mjukisbyxor. Jag gick långsamt med tunga steg ner för trappan och in i köket där mamma och Felix satt. 

- Jaha så vad vill ni då? sa jag kaxigt samtidigt som jag öppnade kylskåpet och tog fram juicepaketet.

- Emelie kom och sätt dig, sa mamma argt till mig samtidigt som hon gav mig en sur blick. Mamma och jag hade bråkat dagen innan om att jag hade varit ute och festat för länge tillsammans med Madde och jag trodde att hon skulle upprepa allt inför Felix för att jag skulle se ut som en total nolla inför honom. 

- Om du vill prata om att jag var ute och festade så kan du skälla på Felix också för han var faktiskt också där. Han klättrade nerför en stege från hans rum, svarade jag surt medan jag hällde upp juicen i mitt glas.

- Jag har redan pratat med Felix om det där och han vet att det han gjorde var fel. Sedan så var han i alla fall nykter när han kom hem, inte som vissa andra var, sa mamma surt och tittade på mig. Jag ignorerade hennes blick och tittade på Felix istället, han himlade med ögonen och suckade lite smått.

Everything has changed - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now