Hoofdstuk 15

84 8 4
                                    

|Therese| //Zaterdag//

Vandaag is avond twee van het slaapfeestje. De jongens waren in de middag naar de sportschool gegaan. Wij meiden? Gewoon, die typische meidendingen. Nagelslakken, elkaar make-uppen en dat soort dingen.

'Oké wat gaan we deze avond doen?' Vraagt Lindsey terwijl ze van Rayans benen afglijdt.

'Nooit heb ik ooit met alcohol!' Roept Zaire waarna de jongens beginnen te juichen, behalve Rayan.

'Kom op Rayantje, nog nooit alcohol gedronken?' Hij schudt lachend zijn hoofd waarna hij zich opnieuw op de bank zet.

'Kunnen we het ook zonder doen?' Vraag ik lichtelijk geïrriteerd. Ik heb nog nooit echt alcohol gedronken en om dit mijn eerste keer te laten worden, liever niet.

'We doen het samen Tessie.' Knipoogt Charlotte. Ik voel me meteen al wat meer op me gemak, wij beide hebben nog nooit echt alcohol gedronken.

'Oh ja natuurlijk.' Hoor ik Sammy in zichzelf mompelen waarna Sebastiaan hem verward aankijkt. 'Heeft ze nog nooit gedronken?' Sammy schudt zijn hoofd waarna Sebastiaan begint te lachen. 'Oké laten we dit doen!' Roep ik vrolijk terwijl ik opsta. 'Hebben pap en mam überhaupt alcohol?' Vraag ik lachend, niet speciaal aan iemand dan mezelf. 'Zou jij dat niet moeten weten aangezien dit jóúw huis en jóúw ouders zijn?' Ik draai me om naar Rayan waarna ik mijn schouders ophaal en me naar Sammy omdraai. Hij seint dat ik kan zitten en dat hij het wel pakt.

'Oké, wie heeft nog meer nog nooit gedronken? Even eerlijk zodat we rekening kunnen houden.' Vraagt Sammy terwijl Charlotte en ik de enige zijn die hun hand opsteken. 'Alleen wij?' Vraagt Charlotte lachend, meer aan haarzelf dan aan iemand anders.

'Oké, kennen we de regels?' Vraagt Zaire die de leiding overneemt. Iedereen knikt. 'Als je iets ooit hebt gedaan een slokje nemen en vertellen, toch?' Vraag ik nog voor de zekerheid waarna iedereen knikt. Sammy en Zaire leggen de kleine bekertjes alvast klaar, een klein laagje alcohol op de bodem.

'Oké, wie gaat eerst?' Vraagt Sammy terwijl hij in het rond kijkt. 'Je zegt echt vaak 'oké' dude.' Lacht Caleb waarna iedereen begint te lachen. 'Oké, ik ga eerst!'

'Nooit heb ik ooit met Iemand gezoend.' Iedereen reikt naar zijn of haar glas en gooit het achterover. Charlotte en ik spugen het kleine beetje bijna terug. 'Gewoon doorslikken!' Lacht Caleb. Ik kan het nog net doorslikken, maar Charlotte rent al naar de keuken waardoor iedereen begint te lachen. Even later komt ze terug met een glas water in haar handen waardoor de jongens luidruchtig beginnen te roepen. 'Mag niet! Valsspeler.'

'Komop guys, het is mijn eerste keer.' Mompelt ze lachend terwijl ze weer naast me neerploft.

'Voor Tess toch ook?' Merkt Sebastiaan op, ik knik. 'Zij slikte het toch ook gewoon door? Pussy.' Het laatste zei hij wat zachter, maar toch hard genoeg voor haar om te horen. Plots staat Charlotte op en loopt rechtstreeks naar hem toe, maar Lindsey is haar voor en trekt haar weg. 'Kom dan pussy.' Roept Sebastiaan, lachend en uitdagend met zijn handen in de lucht. Alle jongens beginnen te lachen terwijl Charlotte haar handen balt van woede, klaar om alles om haar heen te breken. Gelukkig lukt het haar om te kalmeren en weer naast me te zitten. 'Sebas je maakte het alleen maar erger.' Lacht Rayan die nog de slappe lach heeft.

'Oké, ik ben.' Glimlacht Charlotte waarna ze kort nadenkt. 'Nooit heb ik ooit een meisje uitgevraagd.' Rayan, Sammy, Zaire en Caleb nemen allen een glas in hun handen, alle jongens behalve Sebastiaan. 'Wie is nu de pussy hé?' Lacht Charlotte waarna Dakota en Lindsey in de lach schieten. Plots staat Sebastiaan op en loopt totdat hij voor Charlotte staat. 'Wat de..' Mompelt ze verbijsterd waarna er korte stilte door de kamer hangt. 'Gaan wij volgende week zaterdag naar de film?' Charlottes wangen krijgen een knalroze kleur. Haar mond opent om te antwoorden, maar Sebastiaan is haar voor. 'Ik haal je zeven uur op.' Knipoogt hij waarna hij weer naast Rayan neerploft. Iedereen begint te juichen terwijl Charlotte -nog steeds verbaasd- naast me neerploft. 'Dat was een plottwist.' Lach ik waarna Dakota en Charlotte mee lachen.

'Oké next,' Roept Lindsey waarna al de aandacht op haar is gericht. 'Kom op Lin, verzin een vraag!' Roept Dakota lachend waarna ze even stil valt om na te denken.

'Nooit ben ik ooit gearresteerd.' En alweer pakken alle jongens hun glas. Dit keer zonder Rayan.

'Goed zo Rayan, zo houden hé?' Lacht Sammy waarna hij lachend knikt. We zijn een ronde verder. Charlotte en ik voelen ons al wat vrolijker, wat relaxter na twee glaasjes terwijl de rest nog niks voelt.

'Nu ik!' Roept Caleb waarna we stil vallen. 'Nooit heb ik ooit drugs gedaan.' Zaire, Sammy én Caleb zelf pakken hun glas en nemen een slok. Zij hebben ooit drugs gedaan? Oké, van Zaire verwachte ik het wel al een klein beetje, maar Sammy en Caleb?

'Nu niet aan mammie gaan vertellen hé?' Lacht Sammy waarna ik lachend mijn hoofd schud.

We zijn een paar rondes verder. Ik weet niet precies hoeveel glaasjes ik op heb maar het zijn er sowieso niet meer dan vijf, en volgens Dakota is dat genoeg om aangeschoten te zijn.

'Laten we stoppen voordat ze dronken worden.' Lacht Dakota, verwijzend op Charlotte en mij. 'Nee het begint net leuk te worden!' Pruilt Charlotte waardoor iedereen in de lach schiet.

'Dit is eigenlijk best gezellig, we moeten dit vaker doen!' Merkt Zaire op waarna iedereen instemmend knikt. 'Volgende week bij mij thuis?' Stelt Caleb voor. Iedereen knikt, maar Sebastiaan schudt zijn hoofd. Meende hij het echt?

'Ik heb zaterdag een date.' Grijnst hij terwijl hij naar Charlotte knipoogt. En voor de tweede keer deze avond beginnen Charlottes wangen te gloeien als tomaten. Als het weer voor een tijdje stil blijft kom ik -vind ik zelf- met een briljant idee. 'Laten we doen, durf of de waarheid doen!'

'Hoe oud zijn we? Twaalf?' Merkt Rayan op waarna iedereen begint te lachen. 'Haha, doen durf of de waarheid aan Zaire.'

'Euhm, waarheid.'

'Ben je ooit verliefd geweest op een vriendin van je vrienden?' Vraag ik, hopend dat hij mijn naam zal noemen. Ik weet niet precies waarom, laten we zeggen dat het komt door de alcohol.

'Wow, jij bent straight to the point.' Lacht Zaire terwijl hij nadenkt maar kort daarna zijn hoofd schudt. 'Nope.' Ergens, diep in mijn twaalf-jarig hartje voel ik mijn hart n stukjes breken, maar de gedachte van Finn is het enige wat ik nodig heb om het weer zo snel mogelijk te vergeten.

'Oké is even denken.' Mompelt Zaire terwijl hij over zijn niet-bestaande baard wrijft. 'Sammy.'

'Ja?'

'Doen, durf of de waarheid?'

'Doen.' Zaire begint even te lachen waarna hij een kwade blik naar hem schenkt. Mis ik hier iets?

'Als er iemand is die je leuk vindt, in deze kamer, loop naar diegene toe en geef een kus.'

'Ik haat je.' Mondt hij naar Zaire waarna Zaire begint te lachen. Dan dringt het tot me door, het gaat iemand van mijn vriendinnen zijn! Lindsey is met Rayan, Charlotte et Sebas, Dakota!

Als ik uit mijn gedachtes wordt gehaald door gejuich kijk ik naast me en zie Dakota en Sammy zoenen, een beeld wat ik liever niet zag. Ik bedoel maar, je beste vriendin met je broer? Het blijft een beetje raar.

Als ze eindelijk klaar zijn draaien ze blozend naar mij toe. 'Vindt je het..' Stottert Sammy. 'Vind ik het erg? Nee. Vind ik het raar? Nogal.' Lach ik waarna ze me dankend aankijken. Sammy drukt snel een kus op haar voorhoofd voordat hij weer terug naar zijn plek loopt. Deze avond zijn er veel geheime liefdes onthult, echt leuk.

'Tess, waar denk je aan?' Grinnikt Charlotte terwijl ze me aanstoot. 'Ja je grijnst helemaal.' Lacht Sebastiaan die naar voren buigt. 'Zoveel mensen hebben hun geheimpje onthult, echt leuk.'

'Het zijn er maar twee maar oké.' Lacht Caleb waarna iedereen lacht, waaronder ik.

'Ik ben moe.' Gaap ik waardoor Rayan ook begint te gapen. En daarna Sebastiaan, Lindsey, Caleb en ga zo maar door. Als iedereen klaar is met gapen lopen we weer met z'n allen naar boven om te gaan slapen. 'Goede nachtrust iedereen.'
---
Wow, dat was een plottwist, maar Lindsey's geheim is nog steeds een geheim. Wanneer komt de waarheid naar boven? En wanneer verandert Rayan nou echt? Je leest het in dit boek!

Ja ik moet wel zorgen dat mensen dit boek blijven lezen, vandaar die irritante vragen.

En sorry dat ik zo laat update ik was de hele dag met mijn ma in Amsterdam:)

Comment en vote en ja joe! Xx

1440 woorden (korte update)

Brother's best friendWhere stories live. Discover now