Hoofdstuk 4

101 9 5
                                    

|Therese| //Chinees restaurant//

'Hey, is dat niet Finn?' Vraagt Sammy en knikt naar de ingang. Als ik me omdraai zie ik hem inderdaad, of een persoon die heel erg op hem lijkt.

'Nee, die lijkt wel heel erg op hem.' Lach ik en neem een slok water. 'Mag ik vragen wie Finn is?' Vraagt Rayan voorzichtig waarna ik lachend knik. 'Mijn vriend.' Antwoord ik waarna hij knikt. 'Ah ja, Sammy vertelde dat maar ik was het vergeten.' Ik ben benieuwd wat Sammy nog meer heeft verteld.

'Euhm, wist je dat Rayan bij ons op school komt?' Vertelt Sammy om het onderwerp te veranderen. 'Leuk, weet je al welke klas?' Hij schudt zijn hoofd terwijl hij een slokje water neemt. 'Ander onderwerp dan school, ik haat het.' Lacht hij waarna Sammy en ik knikken.

'Heb jij een vriendin Rayan?' Vraag ik dan na een korte stilte. Hij kijkt me geschrokken aan waarna zijn blik verzacht en veranderd in een ongemakkelijke blik. 'Zei ik iets verkeerd?' Hij schudt snel zijn hoofd.

'Nee helemaal niet, het is laatst uitgegaan op een nogal nare manier.' Zucht hij en prikt in zijn groente. Oh nee, shit.

'Sorry dat ik het omhoog bracht.' Ratel ik achterelkaar maar hij schudt geruststellend zijn hoofd. 'Maakt niet uit je kon het ook niet weten, je kent me nog geen eens een dag.' Lacht hij zwak waarna hij naar achteren schuift.

'Waar ga je heen?' Vraagt Sammy als Rayan opstaat. 'Naar het toilet.' Lacht Rayan ongemakkelijk. 'Oké, wil je daarna een peuk?' Vraagt Sammy die al in zijn zakken graait. Rayan schudt gauw zijn hoofd waarna hij naar onze ouders kijkt, die zijn druk in gesprek. Als Rayan weg is kijkt Sammy me aan met wiebelende wenkbrauwen.

'En, wat vindt je van hem?' Vraagt Sammy lachend. 'Hij is oké, wat vind jij?'

'Ook wel oké, beetje pussy maar ik denk dat het wel gaat komen of dat het komt doordat het net uit is.' Ik rol geïrriteerd mijn ogen en prop nog een garnaal in mijn mond. Als Sammy opstaat hoef ik niet eens te vragen waar hij heengaat, maar toch doe ik het.

'Waar ga je heen?' Vraag ik waarna hij zich lachend omdraait. 'Peukie doen, ik heb er echt een nodig, wil je ook?'

|Rayan|

'Komop, raap jezelf bijelkaar idioot.' Mompel ik in mezelf terwijl ik in de spiegel kijk, maar de beelden blijven voor mijn ogen flitsen.

'Rayan ik wil je niet kwijt.'

'Ik jouw ook niet Camille.'

'Camille stap in!'

'Rayan?' Ik kijk geschrokken opzij en zie Sammy naar me toelopen. 'Wat is er kerel?' Vraagt hij en slaat een arm om me heen. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat er een paar tranen op mijn wangen zitten die ik snel wegveeg.

'Rayan, je hoeft niet precies te vertellen wat er is, maar vertel een beetje zodat ik rekening kan houden.' Ik haal diep adem.

Kan ik dit?

Kan ik het tegen hem vertellen?

Hij denkt waarschijnlijk al dat ik een pussy ben.

'Rayan, ik weet precies wat je denkt. Je denkt zeker dat ik denk dat je een pussy bent.' Ik knik. 'Ik vind je juist een pussy als je niet verteld wat er aan de hand is.'

'Oké dan.' Mompel ik en haal nog een keer diep adem.

'De reden waarom ik ben verhuisd heeft te maken met mijn relatie die net uit is. Mijn vriendin's vader die mocht mij niet, waarom weet ik niet. Waarschijnlijk ga in dat ook nooit weten. Hoe dan ook, toen ik haar een halfjaar geleden wilde ophalen om naar het park te gaan zag ik een "te koop" bordje staan met haar voor de deur. Ik kon nog net afscheid nemen, maar sindsdien heb ik haar niet meer gesproken. Ik werd depresief en bleef thuis voor een aantal weken. En als ik naar buiten ging, ging ik naar haar huis en huilde ik op haar oprit totdat ik moe was. Toen er nieuwe inwoners kwamen besloten mijn ouder om ook te verhuizen.'

Brother's best friendHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin