Hoofdstuk 8

69 8 4
                                    

|Therese| //Zaterdag//

Het is zaterdag, de dag dat Lindsey haar date heeft. De laatste nachten heb ik redelijk slecht geslapen wat resulteerde tot een chagrijnige Tess.

Misschien was het omdat ik jaloers was omdat zij wel liefde en aandacht kreeg van een jongen die misschien haar vriendje zou worden, en ik die liefde en aandacht al een tijdje niet meer kreeg van een jongen die al mijn vriendje was.

Over hem gesproken, ik denk dat ik hem maar eventjes ga bellen voordat ik naar Lindsey ga en haar een chagrijnige humeur ga geven.

'Hey Finno.' Zucht ik, nu al moe van het praten.

'Hey babe, wat is er?' Vraagt hij bezorgd met een tikje irritatie.

'Kan ik ook aan jou vragen, ik merk dat je geïrriteerd ben.'

'Ja komt door zo'n nieuw spel die ik niet begrijp.' Ik maak een overtuigend geluidje en denk even na voordat ik wat zeg. Want wat wil ik eigenlijk zeggen?

'Wanneer kan je weer eens afspreken?'

'Vanavond als dat goed uitkomt met jou.'

'Ligt eraan hoe laat, ik moet Lindsey helpen met klaarmaken voor haar date met Rayan.'

'Wie is dat ookal weer?'

'Mijn vriendin met blond, lang haar en blauwe ogen, die rustige.'

'Nee niet zij, die Rayan.'

'Oh mijn nieuwe buurjongen.' Grinnik ik door mijn dommigheid.

'Oh oke, hoelaat zou je ongeveer klaar zijn?'

'Rond zeven uur.'

'Vraag anders of je bij mij kan slapen vannacht?' Mijn hart begint sneller te kloppen, in onze twee-jarige relatie heb ik niet zo vaak bij hem overnacht.

'Als je wilt natuurlijk.'

'Natuurlijk wil ik wel, ik was gewoon even..' Ik kan niet beschrijven hoe ik me voelde. De vlinders in mijn buik kwamen weer tot leven?

'Je buikje kriebelde, of niet?' Grinnikt hij. Ik blijf stil, mijn lach inhoudend. Hij heeft zo gelijk.

'Hallo? Ben je er nog?'

'Ja ja, ik ga het even vragen aan mijn ouders. Vraag je ook even die van jou?' Ik hoor een naar en luid geluid, gevolgd door gegrinnik. 

'Ik knikte maar toen herinnerde ik me dat je dat niet kan zien.'

'Natuurlijk niet slimmerd.'

'Dankje dommerd.'

'Nou bedankt, ik ga maar eens vragen, tot zo.'

'Tot zo babe, ik hoop dat het mag.' Is het laatste wat hij zegt voordat ik ophang. De kriebels in mijn buik kan ik niet meer aan, het maakt me zo vrolijk dat ik er gek van wordt.

Ik gooi mijn telefoon op mijn bed en begin vrolijk rondjes te draaien door mijn kamer, totdat de deur opengaat en Sammy in de deuropening staat met een grote grijns rond zijn lippen. 'Wat doe jij nou?' Lacht hij terwijl hij -zoals altijd- op de deurknop leunt. 'Blij zijn.' Glimlach ik. 'Na een lange tijd, wat is er gebeurd?'

'Finn.' Glimlach ik waarna Sammy geïrriteerd zijn ogen rolt. 'Ik dacht dat je hem had eindelijk had gedumpt.' Ik schenk hem een boze blik en duw hem aan de kant zodat ik mijn kamer uit kan lopen, naar beneden. 'Je kon ook vragen of ik aan de kant wilde!' Roept hij me achterna, maar ik huppel de trap al af.

'Mam?' Roep ik vrolijk terwijl ik naast haar in de zetel plof. 'Ja vrolijke Tess?' Grinnikt ze terwijl ze haar krant weglegt. 'Mag ik vanavond bij Finn logeren? Zijn ouders zijn er gewoon hoor.' Even kijkt ze me zonder emotie aan, maar begint na een paar secondes te lachen. Als mijn vader de woonkamer in loopt met een kopje thee kijkt hij me verward aan. Zijn blik zegt genoeg, waarom lacht ze?

'Nee.' Antwoordt ze als ze klaar is met lachen. 'Wat nee?' Vraagt mijn vader als hij in een stoel zit. 'Ze wilt bij Finn logeren Stefan, wat vindt jij?'

'Absoluut niet!' Mijn humeur is meteen verpest, en dat merken zij ook.

'Sorry lieverd, maar wat er de afgelopen dagen was gebeurd was absurd!' Tranen maken hun weg naar boven, maar ik bijt de binnenkant van mijn wang om te voorkomen dat ze stromen.

'Mag ik dan op z'n minst naar Lindsey? Ik moet haar helpen want ze heeft vanavond een date met Rayan.'

'Kan ze dat niet zelf?' Mompelt mijn vader die overduidelijk niet snapt hoe meiden werken. 'Ik weet het niet, wat denk jij Stefan?'

'Nee.'

'Kom op pap!' Snauw ik terwijl ik opsta van de bank. 'Nee is nee Tess.' Zucht mijn moeder terwijl ze voorzichtig mijn pols vastpakt, maar ik trek hem weg en ren naar de gang waar ik de trap op ren. Op de trap kom ik Sammy tegen. Ook hij wilt me tegenhouden, maar ik weet hem te vermijden. 'Wow wat is er Tessie?' Eenmaal boven ren ik mijn kamer in en gooi met al mijn kracht de deur dicht waardoor een klap door het huis echot. Om te voorkomen dat iemand mijn kamer instormt doe ik mijn deur opslot waarna ik langs de deur naar beneden glijd. Tranen rollen over mijn wangen terwijl zachte snikken mijn mond verlaten. Stomme ouders.

Als mijn telefoon begint te trillen om de paar secondes word ik eraan herinnert dat ik Lindsey en Finn nog moet vertellen dat ze mij beide niet zullen zien vanavond.

Lindsey
Lin: Hey hey, hoelaat kom je? Dakota en Charlotte zijn er al.

Lin: Kom snel we willen eten bestellen want we hebben nog maar vijf uur voor de date!

Me: Ik mag niet, sorry

Lin: Aw, waarom niet?

Me: Lang verhaal, ik vertel het maandag wel

Lin: Oké succes babe

Me: Jij veel plezier babe

Finno
Fin: Hey beautiful, mag het?

Me: Nope, ik haat mijn ouders.

Fin: Aww niet zo praten babe

Me: Ja wat dan? Ik houd van mijn ouders! Ik mag niks maar dat maakt niet uit!

Fin: Wat als ik je 's Avonds gewoon stiekem ophaal en je via je raam naar buitenkomt?

Me: Euhm, niet zo slim?

Fin: Komt goed, en anders laat je dit gesprek zien, het is mijn schuld als je het doet.

Me: Euh..

Fin: Kom op, mis je me niet?

Me: Kan je me dan voor zes uur bij Lindsey brengen voor een uur?

Fin: Zekers.

Me: Tot vijf uur dan.
---
Gaat Tess het echt doen? Gaat ze nog langs Lindsey kunnen gaan en bij Finn kunnen slapen? Je leest het in de volgende update!

Deze keer is de update wat korter omdat ik het hoofdstuk in tweeën heb gesplitst, anders werd het veels te lang.

En sorry dat ik pas later updatexx

Comment en vote om me te motiveren (het helpt echt waar) en ja joe! Xx

1075 woorden (eigenlijk 2000)

Brother's best friendWhere stories live. Discover now