Moment van goud

1.6K 149 9
                                    

Na een tijdje in een prettige stilte gelopen te hebben komen we aan bij een kleine open plek, vol met mooie bloemen. Aan de rand van de open plek staat een bankje, en dat bankje laat me weer even beseffen dat we in een tuin zijn en niet in een park. We lopen naar het bankje toe en gaan zitten. Ik houd Aidens hand gewoon vast, geen zin om hem los te laten. Dan beginnen we te praten. We praten over alles wat er gebeurd is afgelopen dagen, bij hem en bij mij. Maar het stuk met Zavier laat ik weg. Dat ga ik in mijn eentje oplossen, die last hoef ik niet op zijn schouders te leggen. We praten ook over morgen, over de finale. Ik maak best een kans om te winnen, maar er zijn natuurlijk ook nog andere. Zij zijn allemaal ook assassins, dezelfde vaardigheden als ik. Ik vertel over mijn zorgen, over mijn onwil om te doden en Aiden luistert aandachtig en zegt precies de juiste dingen om me moed te geven. Ik laat mijn hoofd op zijn schouder zakken, en meteen slaat hij zijn arm om me heen. 

Het begint te schemeren en ik weet dat we terug moeten, maar ik wil niet. Ik wil hier blijven, in dit moment. Op een bankje bij een open plek vol met bloemen. En natuurlijk samen met Aiden. ''We moeten gaan,'' zegt Aiden tegen me. Ik knik, maar verroer me niet. Ook Aiden blijft zitten, hij denkt er blijkbaar hetzelfde over. Maar het wordt steeds donkerder en uiteindelijk beseffen we beide dat het tijd is. ''Kom,'' zegt Aiden. Ik sta op, en we wandelen weer terug naar de rand van dit kleine bos. Daar moeten we afscheid nemen, ik zie er enorm tegenop. Als ik win zie ik hem morgen weer, maar wat als ik niet win? 

Als we aangekomen zijn bij de rand pakt Aiden plots mijn schouders stevig vast. Hij kijkt me indringend aan. ''Je moet winnen morgen, dat moet! Dus écht heel erg je uiterste best doen, oké?'' Zijn blauwe ogen staan smekend. ''Dacht je dat ik niet mijn best ging doen, dan?'' Grap ik maar Aiden lacht niet. Zijn lip begint te trillen. ''Ik wil je niet zien sterven. Ik wil je niet verliezen,'' zegt hij zachtjes. 

Assassinated (Voltooid✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu