Nepsucces van een nepkoning

1.7K 162 2
                                    

Ik houd me in, terwijl de nepkoning me minutenlang beledigd. Dan gaat hij uiteindelijk over tot een ander onderwerp. ''Nu moet ik het nog met jou hebben over mijn zoon.'' Ik snuif, Aiden is zijn zoon helemaal niet. Maar ik kan natuurlijk niet laten merken dat ik het weet. ''Wist je dat hij spijt heeft van zijn beslissing om jou te kiezen? Hij baalt als een stekker dat je niet van assassin mag wisselen tijdens het toernooi. Maar regels zijn regels. Ik heb hem in het begin nog gewaarschuwd: Kies niet het meisje. Maar hij luisterde niet. Hij luistert nooit naar iemand, doet alleen maar wat goed is voor zichzelf. Soms spijt het me dat ik zo'n waardeloze zoon heb. Hij kan helemaal niks, heeft geen enkel talent. Als de macht in zijn handen komt te liggen valt het hele rijk uit elkaar. Hij zou een waardeloze leider zijn. Een echte leider houdt rekening met zijn volk. Een echte leider denkt na over wat goed is voor zijn volk en wat zijn volk wilt. Maar zo zit Aiden niet in elkaar, hij denkt alleen aan zichzelf.'' Ik heb mijn handen tot vuisten gebald terwijl de nepkoning Aiden aan het beledigen is. Dit vind ik nog erger dan dat hij mij beledigd. Maar ik weet dat hij liegt, Aiden heeft geen spijt dat hij mij gekozen heeft. Dat weet ik zeker. En hij denkt absoluut niet na over wat zijn volk wil, hij is een waardeloze leider! Aiden zou een veel betere koning zijn, en hij is absoluut niet egoïstisch. Hij houdt wél rekening met het volk, daar geloof ik in.  

''Nu moet ik je nog verplicht succes wensen, maar zelfs met al het succes van de wereld ga je niet winnen,'' zegt de nepkoning. ''Elke keer heb je geluk gehad, ging je op het nippertje door. Maar deze keer niet, ik voel het gewoon. En mijn gevoel heeft altijd gelijk!'' Ik zou tegen hem willen schreeuwen dat hij helemaal geen gevoel heeft, maar het lukt me om het niet te doen. Ik zet mijn nagels in mijn handpalmen en knijp. De pijn leidt me af van de nepkoning en zijn beledigen. ''Nu mag je gaan,'' zegt hij uiteindelijk. Ik hoor in zijn stem dat hij het jammer vindt dat ik op geen van zijn beledigen heb gereageerd. Dat was zijn plan, mij uit de tent lokken. 

Ik loop de kamer uit, en ja hoor. Voor de deur staan tien soldaten keurig in een rij te wachten. De nepkoning probeerde me uit de tent te lokken, en was van plan om dan de soldaten te roepen. Ik zou waarschijnlijk gediskwalificeerd worden en hij was van me af. Een goed plan, maar hij onderschat de krachten van een assassin. Ik kan me heel goed inhouden. Op sommige vlakken, in elk geval...

Assassinated (Voltooid✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu