Het gevecht begint.

1.8K 165 4
                                    

Ik zit geblinddoekt in de koets van de prins, en voel me behoorlijk ongemakkelijk. Ik voel de ogen van de prins steeds op me gericht, ze glijden over me heen. Minutenlang kijkt hij naar me, ik voel zijn blik branden en word steeds warmer. ''Heb ik iets van je aan?'' Zeg ik uiteindelijk, als ik me niet meer in kan houden. Het komt er botter uit dan ik bedoelde. Ik hoor de prins verlegen kuchen, maar zijn ogen draaien de andere kant op. Dat scheelt in elk geval .

Een uur later zit ik op een bank in een grote zaal. In het midden van de zaal is een grote, zwarte verhoging. Een soort podium. Daarop moeten we het zo in duo's tegen elkaar opnemen. Het derde onderdeel van het assassinstoernooi is vechten. Mijn grootste voordeel is dat ik snel ben. Waarschijnlijk is niemand zo snel als ik. En voor een meisje ben ik bijzonder sterk, ik denk dat ik de meeste jongens wel aankan. Maar er zijn er een paar met zoveel spieren... Dan moet ik het toch hebben van mijn snelheid, en niet van mijn kracht. Daar kom ik niet bovenop.

Als je wint ben je meteen door. Uiteindelijk worden de verliezers ingedeeld in nieuwe duo's, tot er uiteindelijk drie verliezers overblijven. Voor hen is het voorbij. Ik schrok toen de omroep stel eraan toevoegde dat de drie verliezers niet levend thuis zouden komen. Dat maakt het voor mij nog moeilijker, ik ga de eerste rondes expres verliezen, maar mag geen fouten maken in de laatste ronde. Dat zal mijn einde betekenen. Natuurlijk kan ik ze wel aan, maar zelfs ik maak wel eens fouten. Ik haal eens diep adem en hoor naast me iemand grinniken. Het is Ethan. ''Durf je wel, meisje?'' Een paar andere jongens die zijn opmerking hebben gehoord lachen hard mee. Ik staar naar de grond. Als ze eens wisten dat ik iedereen in deze zaal waarschijnlijk aan kan, lachen ze wel anders. Maar ik moet me inhouden. Dat vind ik nog wel het moeilijkste, het inhouden. Ik kan niet tegen mijn verlies, maar nu zal het toch moeten.

''En het derde duo: Zora tegen Shane!''

Assassinated (Voltooid✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu