Voedselgevecht

1.6K 151 3
                                    

Al snel zit ik midden in een voedselgevecht. Natuurlijk niet een heel eerlijk gevecht. Beal en zijn twee vrienden tegen mij alleen. Ik ontwijk alles, en dat maakt Beal alleen maar bozer. Vanuit mijn ooghoek zie ik dat Will is opgestaan en me begint te helpen. Nu krijgen Beal en zijn vrienden de volle laag, en al snel zitten ze helemaal onder.

Plots hoor ik voetstappen aankomen, en snel ga ik zitten op mijn stoel. Beal en zijn vrienden doen hetzelfde. Alleen Will staat nog op tafel als de bewakers binnenkomen met een verbaasde uitdrukking op hun gezichten. ''Wat is hier aan de hand?'' Roept er een. ''Meekomen jij!'' Hij grijpt Will bij zijn pols en wil hem meesleuren, maar Will is ook een assassin, en hij draait zijn pols zo dat hij vrij komt. Dat maakt de bewaker boos. ''Als je blijft tegenstribbelen laat ik je uit het toernooi gooien!'' Ik schrik, alleen Will krijgt nu op zijn donder, en dat terwijl hij alleen maar mij aan het helpen was...

''Stop, ik ben begonnen! Jullie moeten mij meenemen!'' Roep ik uit. Will kijkt me verbaasd aan, maar de bewakers reageren niet. ''Hé, hoorden jullie me?'' Ze sleuren Will mee richting de deur. Ik weet niks anders te bedenken, en pak een paar broodjes die ik tegen het achterhoofd smijt van de bewaker die Will vast heeft.

Met een ruk draait hij zich om. ''Wie was dat!'' Schreeuwt hij luid. Beal wijst naar mij. Verrader dat hij is. ''Ik meneer, kunnen jullie mij meenemen in plaats van Will?'' Vraag ik liefjes. Meteen laten ze Will los en duwen ze hem in een hoek. Dreigend komen ze op me af. Ik blijf heel rustig staan, en ze pakken me ruw vast en trekken me mee de zaal uit. Door de deur waar Feldon de vorige keer uitkwam. In de verte hoor ik de jongens lachen. We lopen door een lange gang die ik niet ken. De gang maakt een flauwe bocht naar links en ik zie een volgende deur verschijnen. Een van de bewakers maakt de deur open, en de andere duwt me naar binnen.

''Zo, dus jij bent de herrieschopper van het stel?'' Vraagt Feldon. ''Vandaag wel meneer,'' antwoord ik zoetjes. Hij schenkt me een glimlach. ''Ik zal er voor zorgen dat je een trainer krijgt die je dat kan afleren,'' zegt hij en hij lacht een beetje boosaardig. ''Weg nu,'' roept hij opeens hard, en de bewakers komen weer binnen. ''Waar moeten we haar heenbrengen meneer?'' ''Naar de trainingszalen,'' antwoord Feldon. De bewakers pakken me weer vast en nemen me eerst mee terug naar de eetzaal. ''Hey Zora, word je er uit gegooid. Das nou jammer!'' Roept Beal spottend. Hij heeft nog steeds pudding in zijn haar zitten net zoals een van de bewakers. Met gebogen hoofd loop ik verder, de zaal uit.

De bewakers nemen me mee naar de grote zaal waar 10  mensen staan. Onze trainers gok ik. Ze kijken verbaasd op als ze ons binnen zien komen. ''Wat is er aan de hand,'' vraagt een van hen. ''Deze hier is ongehoorzaam geweest, wie wil haar hebben,'' vraagt een van de bewakers en hij duwt me op mijn knieën. Ik laat het maar gewoon over me heen komen. Alle trainers kijken me inschattend aan. Misschien is het tijd om te laten zien wat ik kan...

Assassinated (Voltooid✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu