Let's work!

1.8K 154 31
                                    

Ik draai me om en loop naar de deur van het gebouw toe. Daar word ik tegengehouden door een bewakers. ''Zora Aylward?'' Vraagt hij me, kijkend op een blaadje met foto's van assassins. Ik knik. ''Eerste gang links, dan kom je uit in de grote zaal. Als je door de grote zaal gaat is er aan het einde een deur die leidt naar de kleine zaal. Daar moeten alle deelnemers zich verzamelen, jij dus ook.'' Weer knik ik, en dan loop ik naar binnen. De gangen stralen een deftige sfeer uit, maar tegelijkertijd ook gezellig. Blijkbaar kan dat samen. Er liggen tapijten op de vloer met vreemde figuurtjes, waar ik snel overheen loop. 

Ik ga de eerste gang links en kom inderdaad uit in een grote zaal. En dan bedoel ik een écht grote zaal. Ik kan het einde bijna niet zien. En overal staan trainingsapparaten. Ook zie ik verschillende wapens. Messen, bijlen, speren, zwaarden. En hindernisbanen. Er staan bordjes voor elk onderdeel. 

Ik loop de grote zaal door en kom dan uit bij de deur naar de kleine zaal. Voorzichtig doe ik deze open, en ik gluur om het hoekje. Ik zie een grote eettafel in een zaal die ik zelf niet 'klein' zou noemen, maar hij is minder groot dan die andere. Tien gezichten kijken me aan. Snel neem ik plaats op de stoel die nog vrij is. Ik zit naast een jongen van een jaar of veertien. Zijn gezicht herken ik nog wel van de formulieren. Volgens mij heet hij Will, maar dat weet ik niet zeker. Hij is slank en heeft grote bruine ogen. En hij is heel erg snel. Dat weet ik nog, want ik heb goed opgelet bij zijn gevecht. Omdat hij de jongste deelnemer is dacht zijn tegenstander hem gemakkelijk aan te kunnen. Hij bleek het bij het verkeerde eind te hebben, Will was zo snel dat zijn tegenstander met een paar seconden geschrokken op de vloer lag. 

''Nu we er allemaal zijn kunnen we beginnen met de uitleg,'' hoor ik plots een stem vanuit de hoek achter me komen. Ik draai me om. Ik zie een man, ik schat hem een jaar of dertig, die eruit ziet alsof hij uit een schilderij gestapt is. Een ouderwetse kraag, een net pak. Zijn ogen zijn helderblauw, en kijken op dit moment recht in de mijne. Ik wend mijn blik af. ''Ik ben Feldon, de eigenaar van dit huis en lid van de speciale raad van de koning. En de komende weken ben ik ook jullie trainer. Want trainen, ja dat zullen jullie doen. En niet zo'n beetje ook!''

Assassinated (Voltooid✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu