14. Клаустрофобия

89 9 2
                                    


- Хей! Седиш така от половин час, почвам да се притеснявам! - изучавах сивата стена на офиса. Ала ме гледаше.
- Та коя каза, че е онази от петък? - Ала се усмихна.
- Да не би да ревнуваш Чен от нея? - опитвах се да не го правя.
- Не, просто когато мъкнете хора в компанията, няма да е зле да ми казвате кои са.
- Ами тя сама се домъкна.
- Няма значение. Коя е?
- Това е Дае. Бившата на Чен. - изтръпнах.
- Каква на Чен?
- Не ми била ревнувала. - Ала отпи от кафето си. - Наистина се учудих, като я видях в петък. С Чен бяха заедно около 3 години обаче скъсаха съвсем скоро. Преди месец-два. Не си ли чела новините?
- За изтеклите снимки на Чен с бившата му?
- Точно тези. Ами това е тя, бившата от снимките. Стана огромен скандал. Те бяха толкова дълго заедно, а до феновете не бе стигнала и думичка. Затова, като изтекоха снимките, супер много фенове скочиха срещу Чен затова, че не им е казал.
- И какво общо има Дае?
- Тя е изпратила снимките на компанията, която ги качи. Платиха й добре. Чен така и не ми каза защо скъсаха, но веднага след това Дае изпрати снимките. Дори я уволниха, работеше тук.
- Била е журналистка?
- Да. И добра при това. Интервюто беше официалното й последно задължение, но точно тогава не дойде и ти я замести. - поех си дълбоко въздух. Това бе много информация. Ала обаче продължи. - Чен понесе раздялата тежко, най-вече заради това, което Дае му причини. Тя веднага се премести в Бусан, както казах, беше много добра журналистка и бързо си намери работа. Нямам абсолютно никаква представа как и защо се натресе онзи ден. Но ми стана тъпо, макар че не си личеше. - Ала набръчка чело и леко нервно остави хартиената чаша с кафе на масата до нея. - Чен точно се "стабилизира" и бам, тази се появява в целия си блясък. Преди бяхме приятелки, но след случилото се не мога да я понасям. Как по дяволите се изтърси! И как постоянно се лепеше на Чен! Какво иска?!- питах се същото.
Между другото, тази Дае може да се каже, че съсипа цялата вечер. На групата ни, не на мен. Е, може би малко и на мен. Всички не скриха нежеланието си да я видят. Дае обаче се извини, доколкото можехме да го наречем така. Не знам дали й повярва, или просто искаше да се кротне, но Чен прие извинението й. Така бях принудена да прекарам цялата вечер с бившата на биаса си, която ми се представи мило. И макар че Дае се държа супер мило през цялото време, една част от мен я мразеше.
- Клара, в офиса на Шефката! - един колега подвикна отнякъде. Откакто филмът ми излезе, тя постоянно ме караше да й правя статистики за популярността на ЕХО в Европа и САЩ. На няколко пъти ми идваше да й кажа, че не това е професията ми, но все пак ми бе работодател.
- Влез! - послушах и направих крачка в залата на Шефката. - О, Клара, точно с теб исках да говоря! Филмът ти ми спечели много, браво! Шефовете от Щатите са във възторг от рейтинга, а момчетата от офиса постоянно свалят незаконно изтеклия ти проект, преведен вече на английски. Затова те решиха да направим нещо като реклама за момчетата, тъй като те и без друго имат концерт в САЩ след няколко месеца. Заминаваш с ЕХО в Лос Анджелис. - ей това изречение никога не бях смятала, че ще чуя.

Do you believe in lies? I k.jdWhere stories live. Discover now