01

980 15 5
                                    

Jenny Knight pov
"Wakker worden Estelle." zeg ik terwijl ik de gordijnen van de kamer van mijn beste vriendin en de koningin van Scotland. "Hoe laat is het?" mompelt Estelle die zich nog eens omdraait. "Negen uur." antwoord ik terwijl ik de laatste gordijnen open doe. Ik pak Estelle haar badjas en ga naast haar bed staan. "Hoe laat komt hij?" vraagt Estelle die nog steeds niet de moeite heeft gedaan om haar ogen te openen. "Over twee uur zal hij hier aankomen, samen met zijn half broer." antwoord ik. Estelle haar ogen schieten open, meteen zit ze rechtop in haar grote hemel bed. "Dan al?!" roept ze, ze stapt uit bed. Ik geef haar haar badjas die ze meteen aan doet. "Ik ga meteen in bad." zegt Estelle die richting haar badkamer loopt. "Het bad is al vol." zeg ik. "Bedankt!" hoor ik Estelle van uit de badkamer zeggen. Ik glimlach even. "Jen, wil je mijn jurk even gaan halen. Mijn moeder heeft er eentje voor me klaar gelegd." vraagt Estelle. "Ik haal hem op, samen met je ontbijt." zeg ik voordat ik Estelle haar kamer uitloop. Ik loop door gangen van het grote kasteel wwat voor mij inmiddels ook wel voelt als mijn huis. Ik leef hier dan eigenlijk ook al bijna mijn hele leven.
Ik loop door de keuken. "Hey, is het ontbijt van de koningin bijna klaar?" vraag ik aan Derek, de hoofd kok van Estelle. "Isaac is er mee bezig." antwoordt Derek die doelt op een jongen die druk bezig is met het klaar maken van een ontbijt. "En dat is?" vraag ik en trek een wenkbrauw op. Ik heb nog nooit van een Isaac gehoord. "Hij is de nieuwe keuken hulp." antwoordt Derek. "Okay, zorg er voor dat het in vijf minuten klaar is. Dan kom ik het op halen." zeg ik tegen Derek maar wel zo hard dat die Isaac het ook kan horen. Ik loop de keuken uit op weg naar de was ruimte waar, als het goed is, de jurk van Estelle klaar ligt.
"Als het goed is ligt hier een jurk voor de koningin." zeg ik en kijk een van de vrouwen aan die druk bezig is met het wassen van kleding. "Hij ligt daar lady Jenny." zegt een van de  vrouwen die even naar een lange witte jurk wijst. Ik glimlach. "Bedankt." ik pak de jurk en loop de ruimte weer uit. Ik loop door de keuken waar een dienblad klaar staat met het ontbijt van Estelle erop. In mijn ene hand heb ik de jurk vast en in de andere het dienblad. Ik loop snel, maar wel voorzichtig, terug naar Estelle haar kamer. Als ik daar ben staat Estelle al voor de spiegel haar haren te borstelen. "Hey, hier is je ontbijt." zeg ik. Estelle draait zich naar me om en glimlacht naar me. "Bedankt." Estelle pakt het dienblad en zet hem op haar bed neer. Ze pakt het glas met sinaasappel sap. "Mag ik die jurk eens zien?" vraagt Estelle. Ik houd de jurk omhoog. Estelle loopt naar me toe, maar ze is blijkbaar nog niet helemaal wakker want ze struikelt over het tapijt en gooit al haar sinaasappel sap over de witte jurk heen. "Oh my.." zegt Estelle zacht. "Dit kan niet waar zijn. Wat moet ik nu doen? Deze jurk is niet meer wit, maar oranje!" roept Estelle. "Wacht, ik heb een idee." zeg ik ik laat de jurk op de grond vallen en loop naar Estelle haar kleding kast toe. "Je hebt vast wel een andere witte jurk." zeg ik maar de glimlach op mijn gezicht verdwijnt als ik zie dat ze dus geen enkele witte jurk in haar kast heeft hangen. "Ik heb dus totaal geen witte jurken." zegt Estelle die gefrustreerd een hand door haar haren haalt. "Uhm... Dan doen we toch gewoon deze." zeg ik en haal een mooie lange rode jurk uit haar kast. "Dat gaat ze toch merken." zegt Estelle doelend op haar moeder. "Denk je dat je moeder enig idee heeft wat voor jurk ze voor jou klaar hebben gelegd?" vraag ik met opgetrokken wenkbrauw. "Okay daar heb je gelijk in." zegt Estelle die de jurk aan pakt.

Reign - Theo Raeken & Isaac LaheyWhere stories live. Discover now