Κεφάλαιο 13: Τροφή και δηλητήριο

62 20 13
                                    

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Ο Φάριαν σκαρφάλωσε με γρήγορες κινήσεις σε ένα ψηλό δέντρο. Άρπαζε σβέλτα κάποιο μικρό κλαδί και ανέβαινε με τα πόδια του μέχρι να πιάσει το επόμενο κλαδί και συνέχιζε έτσι. Βρισκόταν πάνω σε ένα πλατύ και πολύ γερό κλαδί, ίσως να άντεχε και δεκαπέντε άτομα πριν καταρρεύσει από το βάρος τους.

Από εκεί μπορούσε να δει αρκετά μακριά· τα ψηλά καταπράσινα δέντρα του Κέρεσουκ και ένα μικρό σημείο του ποταμού ξεπρόβαλε μέσα από τις φυλλωσιές κάπου μακριά. Αυτό το δάσος είναι πραγματικά μεγάλο, σκέφτηκε καθώς πάσχιζε να δει καλύτερα τον μεγάλο γαλαζοπράσινο ποταμό.

Λίγο πιο μπροστά βρισκόταν και ο Τόρλεκ και μαζί τους μια ολόκληρη ομάδα τόκου δεκαπέντε ατόμων που ξεκουράζονταν από την κουραστική απόσταση που είχαν διανύσει από δέντρο σε δέντρο και προετοιμάζονταν για την αποστολή τους.

Ήταν μία από τις ομάδες που είχαν επιλεχθεί για να συλλέξουν τροφή και ο στόχος τους ήταν μια πανάρχαια συκιά· πολύ μεγάλη και γεμάτη με μοβ φρέσκα σύκα που προκαλούσε μία τόσο μεγάλη σκιά που ένας μικρός στρατός θα μπορούσε να δροσιστεί από κάτω της.

Τα σύκα όμως που τους περίμεναν για να φαγωθούν δεν θα ήταν τόσο εύκολο να αποκτηθούν καθώς έπρεπε πρώτα να τα κλέψουν από το φίδι που παραμόνευε στα φύλλα και προστάτευε το σπίτι του και ότι φαγώσιμο κρεμόταν από αυτό.

Εντόπισαν το φίδι πάνω στο δέντρο πριν κάνουν την πρώτη τους απόπειρα να κάθεται ακίνητο με το στόμα μισάνοιχτο περιμένοντας και με την γλώσσα του να ανιχνεύει το περιβάλλον γύρω του. Το μακρύ και παχύ σώμα του ήταν κίτρινο με καφέ παράξενα σχέδια πάνω του ενώ το κεφάλι του στο μπροστινό μέρος ήταν μαύρο για αυτό και οι τόκου όπως το παρατηρούσαν το ονόμασαν ''το μαύρο δάγκωμα'' (ΣεΪμπάρ).

 Το μακρύ και παχύ σώμα του ήταν κίτρινο με καφέ παράξενα σχέδια πάνω του ενώ το κεφάλι του στο μπροστινό μέρος ήταν μαύρο για αυτό και οι τόκου όπως το παρατηρούσαν το ονόμασαν ''το μαύρο δάγκωμα'' (ΣεΪμπάρ)

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Η τελευταία συμμαχίαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα