Κεφάλαιο 4-Μέρος δεύτερο: o ελαφοκτόνος

97 23 11
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

«Ζητώ συγνώμη που εισέβαλα έτσι στο σπίτι σας παραβιάζοντας τους κανόνες» ξεκίνησε να λέει με βαριά φωνή.

Φωνές αποδοκιμασίας ακούστηκαν και κάποιοι κούνησαν τις θυμωμένες τους γροθιές στον αέρα. Έκανε μια μικρή παύση και συνέχισε υψώνοντας κι άλλο την φωνή.

« Λυπάμαι για όσα σας έκαναν οι άνθρωποι στο παρελθόν . Ξέρω πως δεν σας φέρθηκαν σωστά και σας ανάγκασαν να ζείτε σε αυτό το δάσος λόγω του φόβου που τους προκάλεσαν οι προηγούμενοι από αυτούς. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν εκείνους ,δεν είμαι έτσι και έχω φίλους που δεν θα σας έκαναν ποτέ κακό» Μιλούσε με σιγουριά αν και δεν ήταν πολύ σίγουρος για το τελευταίο .

«Δεν ήξερα πως απαγορευόταν να πλησιάσω το σπίτι σας και ζητώ συγνώμη που το έκανα κρυφά αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να σας βλάψω . Δεν είμαι κατάσκοπος. Από μόνοι σας το βλέπετε είμαι εξόριστος ,χωρίς όνομα. Σε ποιόν να επιστρέψω και να σας προδώσω;»

Μόλις η μετάφραση έφτασε στα αυτιά όλων από τον νεαρό τόκου πήρε πάλι το λόγο ο δικαστής με τον λευκό μανδύα :

«Και ποιος μας λέει πως δεν θα θελήσεις να εξαγοράσεις την παραμονή σου στο βασίλειο των ανθρώπων με μια πολύ σημαντική πληροφορία. Οι βασιλιάδες σου θα έδιναν οτιδήποτε για να μας αφανίσουν από τον κόσμο μια και καλή .»

«Οι βασιλιάδες των ανθρώπων δεν γνωρίζουν και πολλά πλέον για εσάς αμφιβάλλω αν θα έστελναν στρατό μέσα στο δάσος για να επιτεθούν σε έναν ξεχασμένο λαό επειδή ένας εξόριστος τους το είπε»

Το πλήθος μόλις άκουσε όσα είπε από τον μεταφραστή αντέδρασε και φώναξε στον άνθρωπο. Μερικοί από αυτούς ήταν τόσο θυμωμένοι που ήταν σίγουρος πως θα του ορμούσαν .

Μάλλον είχε μιλήσει πολύ αδέξια και τους είχε εκνευρίσει . Καταράστηκε τον εαυτό του που χρησιμοποίησε την φράση ξεχασμένος λαός .Ο Χαλκίρ όμως που βρισκόταν ακόμη στο κέντρο του απάντησε.

Η τελευταία συμμαχίαWhere stories live. Discover now