Πρόλογος (i)

471 40 47
                                    


Στο φρούριο του Άι-Λόχεν μία νεκρική σιγή επικρατούσε και ο μόνος ήχος που ακουγόταν ήταν τα γεράκια που πετούσαν γύρω από τους γκρίζους ψηλούς πύργους

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Στο φρούριο του Άι-Λόχεν μία νεκρική σιγή επικρατούσε και ο μόνος ήχος που ακουγόταν ήταν τα γεράκια που πετούσαν γύρω από τους γκρίζους ψηλούς πύργους. Το λάβαρο του βασιλιά χόρευε στον απαλό άνεμο, ο ήλιος με τις χρυσές ακτίνες. Από τις επάλξεις του κάστρου φαινόταν η μικρή πόλη Άι-Λόχεν ,ο προστάτης του Έλεναϊτ. Όποιος εχθρός κατάφερνε με κάποιο τρόπο να καταλάβει τους δύο πύργους του Έλεναϊτ έπρεπε να περάσει από το αρχαίο αυτό φρούριο πρώτα. Τα χλωμά τείχη περιτριγύριζαν την Ήσυχη Πόλη σφίγγοντας σφιχτά γύρω τους τα λίθινα μικρά σπίτια της που βρίσκονταν κτισμένα γύρω από το φρούριο.

Στον Ντέγκορ Λούθορ , επικεφαλής της φρουράς της πόλης η ησυχία φαινόταν σχεδόν εξωπραγματική. Ποτέ δεν του άρεσε η ησυχία, του έδινε την εντύπωση πως κάτι κακό συνέβαινε μέσα σε αυτήν χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Τα πουλιά με τα καφέ και μαύρα φτερά όμως έσπαγαν αυτήν την ησυχία. Τα ταχυδρομικά γεράκια έμπαιναν και έβγαιναν από τους πύργους κατά δεκάδες και σου έδιναν την εντύπωση πως ήταν ο μοναδικός πληθυσμός της πόλης. Έρχονταν συνέχεια ζητώντας φάρμακα , αναφέροντας επιθέσεις , ζητώντας τρόφιμα , ζητώντας στρατό. Ο Ντέγκορ ήξερε τι έγραφαν αυτά τα μηνύματα πριν καν τα διαβάσει κι όμως διάβαζε το καθένα ξεχωριστά και με προσοχή και όλα ζητούσαν για το ίδιο πράγμα: βοήθεια.

Μόνο δύο πόλεις από τον αρχαίο κόσμο παρέμεναν όρθιες : η Σέριλ και το Έλεναϊτ .Όλες οι υπόλοιπες είχαν καταστραφεί πριν πολλά χρόνια και τώρα ούτε τα ερείπιά τους δεν παρέμεναν για να θυμίζουν την ύπαρξή τους. Το Έλεναϊτ ήταν περισσότερο σαν μία μεγάλη έκταση που περιστοιχιζόταν από βουνά, λόφους και θάλασσα και περιείχε πολλές μικρότερες πόλεις και φρούρια μέσα του ,καθώς και το παλάτι του βασιλιά. Όσοι άνθρωποι όμως ζούσαν εκτός των ορίων αυτών των δύο πόλεων ήταν αναγκασμένοι να ζούνε κάτω από τον φόβο για συνεχής επιδρομές από ληστές , άγρια ζώα και χάντεκ.

Η τελευταία συμμαχίαWhere stories live. Discover now