35. MIMORIADNA LEGÁLNA ODBORNÁ KATEGÓRIA

919 98 39
                                    

„Ja tie skúšky neurobím!" pišťal Peter, zatiaľ čo ho Sirius upokojoval, že to určite zvládnu. Najviac sa bál elixírov a transfigurácie. Obrana mu tiež príliš nešla. James Potter chodil celé dni ako neprítomný. Nie kvôli MLOK-om s tým si starosti nerobil. Trápil ho dedko Harry. Za posledné dni sa mu naozaj dosť pohoršilo a liečitelia u Svätého Munga mu veľkú nádej nedávali.

„Zlé správy?" šepla Lily, keď si sadla vedľa neho a chytila ho za ruku.

„Nie." odvetil.„Dedko mi písal, ráno som dostal poštu. Vraj je na mňa hrdý a želá mi veľa šťastia na skúškach. A tiež ti mám dať zaňho bozk a odovzdať pozdrav."

„Ďakujem, to je milé."

„Vravel som ti, že ťa budú mať radi." pohladil ju po líci. „Petunia sa ti ozvala?"spýtal sa.

Lily zavrtela hlavou a zosmutnela. „Vlastne áno. Odpísala mi, že som pre ňu rovnako mŕtva ako naši. A že ma už nikdy nechce vidieť ... a je to celé moja vina." utrela si slzu. „Akoby som to nevedela aj bez nej."

„Evansová!" James sa na ňu zamračil. „To už nikdy nepovedz."

„Ale je to moja vina,"zašepkala. Po lícach jej stekali slzy. James ju zovrel v náručí a hladil po vlasoch.

Sirius sa snažil Petrovi vysvetliť nejaké učivo, ale nebol si istý, že jeho snaha padla na úrodnú pôdu. No nevzdával sa, boli predsa kamaráti a tí si museli pomáhať.

Alice sedela pri kozube a nahlas si opakovala zaklínadlá, Mary bola v izbe. Na učenie potrebovala vždy ticho inak sa nevedela sústrediť.

Remus si tiež opakoval učivo na elixíry. Aspoň niečím sa snažil zamestnať svoju myseľ.

Victoire zas panikárila z transfigurácie no a Teddy hral čarodejnícky šach sám so sebou.

„Neznášam ťa za to, aký si pokojný!" Victoire doňho hodila pokrčený pergamen.

„No tak víla."žmurkol na ňu. Guľôčku papiera s ľahkosťou zachytil na čo Victoire vypenila ešte viac. 

„Sú to len MLOK-y." povedal tónom akoby to bolo to najjednoduchšie na svete. Navyše sa aj potichu zasmial. Posunul figúrky a biely kôň práve zasiahol čiernu vežu.

„Aby si vedel, nie každý je taký geniálny ako ty, Edward." mračila sa naňho Victoire.

Teddy na ňu iba cmukol.

***

Konečne nadišiel ten toľko obávaný deň. Dopoludnia boli vždy písomné skúšky a neskôr popoludní praktické. Pondelok začal relatívne ľahkou herbológiou, na ktorej najviac hviezdila Alice. Dokonca aj Pettigrew bol celkom spokojný s písomným testom. Čarovanie bolo o niečo náročnejšie. Prestávku na obed využili opakovaním a potom sa všetci siedmaci náhlili na praktické skúšky. Tie im dali celkom zabrať. Mali sa postarať o diablovo osídlo, ostrihať klepcodrapy,či presadiť mandragory.

„Neznášam tú bylinu!" sťažoval sa Teddy, keď porazil Diablovo osídlo, ale získal zaň plný počet bodov, ktorý okrem neho dosiahla iba Alice.

Skúšky na čarovanie pozostávali z náročných kúziel. Ale viac menej ich všetci zvládli. Kým sa všetci vystriedali bol už čas večere. Rýchlo sa navečerali a kolotoč s učením začal opäť. Jedine Teddy zaliezol do postele s knihou z knižnice, ktorá nesúvisela s učením.

Utorok boli na rade elixíry. Čo bola najmä parketa Lily Evansovej a Severusa Snapa. No svojmu bývalému najlepšiemu priateľovi nevenovala ani pohľad.Bola spokojná, všetko vedela, a mala test hotová prvá. Pozrela sa na Jamesa, ten ešte písal.

Nondum omnium dierum sol occidit [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now