11. PO ŠKOLE S LILY

1.7K 123 15
                                    

Chrabromilská klubovňa bola plná keď vošli. S tým tak trochu nerátali. Lily však okamžite zamierila k svojim kamarátkam, no a James sa posadil medzi Sirusa a Teddyho. Mlčal, tváril sa akoby nič, len si zobral chlebíček z taniera. Keďže dali uzavrieť celú školu, pravdepodobne sem presunuli aj večeru. Remus sa naňho mračil. „Ja čakám." povedal napokon a pohľadom ho takmer prevŕtal.

„A na čo?" James sa nechápavo usmial. 

„Kde si dočerta bol?" opýtal sa Remus.

„V ... v kuchyni." vymyslel si James narýchlo. „Ešte som tam od začiatku školského roka nebol, a išiel som pozdraviť škriatkov, aby som si si nimi udržal dobré vzťahy."

Remus mu neveril ani slovo. Sirius sa naňho tiež díval mierne skepticky, Petrovi to ale prišlo logické. James často chodil do kuchyne po jedlo. Teddy sa obzrel smerom k Victoire a žmurkol na ňu. Potlačila úsmev a otočila sa späť k Lily, ktorú vypočúvala Mary.

„Takže v kuchyni?" zopakoval Remus. Takmer odfrkol pretože mu neveril ani slovo, no ovládol sa. „A Lily?"

„Evansová?" James úporne premýšľal. „Ona ... ona bola v kuchyni so mnou. Predstavte si, že tam nikdy nebola." vravel a vymýšľal si. „A neverila mi, že viem ako sa tam chodí. To je celé." vysvetľoval James. Pomyslel si, že možno ani neklamal, pochyboval, že Lily Evansová niekedy vstúpila do kuchyne, keďže to bolo proti pravidlám, tam chodiť.

„A potom?" Remus neprestával s otázkami, akoby čakal, kedy sa James prezradí nejakým detailom. Pozorne sa mu pritom pozeral do očí, a James pohľad opätoval. Nikdy si neuvedomil, aký vedel byť Remus Lupin otravný, keď chcel. A vytrvalý. James sa snažil vydržať jeho pohľad, hoci to bolo ťažšie ako s hipogrifom. No dúfal, že sa mu to darilo.

„No potom nás našla McGonagallka, a keďže bola poriadne napálená, tak sme dostali trest." Toto je aspoň pravda, pomyslel si.

„Hmm ..." Remusovi na tom stále niečo proste nesedelo. Sirius sa však bavil, a odrazu sa začal smiať. „Evansová dostala trest?" toto bolo ako Vianoce. „Dokonalá Lily Evansová. Najväčšia šprtka na svete, dostala trest." rehotal sa, a už sa pomaly všetci začínali obzerať, čo sa stalo.

„Prestaň!" štuchol doňho James. „Ja mám trest tiež, ak si si neuvedomil."

Remus vyzeral, že už chcel niečo povedať, no Teddy ho prerušil a skočil mu do reči. „Však už ho nechajte." zastal sa Jamesa.

***

Víkend prešiel až príliš rýchlo, a na druhý deň sa samozrejme nikomu nechcelo vstávať. Jedine Lily Evansová bola už hore, lepšie povedané, takmer ani nespala. Stála pred svojou skriňou, a vyberala si čo si oblečie, hoci to veľký význam nemalo vzhľadom na to, že si na oblečenie musela dať habit. Napokon zvolila tmavé rifle a svetlozelené tričko, ktoré zvýrazňovalo farbu jej očí. Následne sa pustila do úpravy svojich vlasov. Zvyčajne ich nosila v cope, aspoň teda na vyučovanie, lenže dneska nechcela. Pomohla si prútikom a urobila si jemné vlnky. Namaľovala sa, pritom sa ešte desaťkrát skontrolovala v zrkadle. 

„Kto si, a čo si spravila s Lily?

„Len mám dobrú náladu." uškrnula sa Lily na Alice, ktorá jej túto otázku položila.

„Neznášam ranné pondelkové vstávanie!" sťažovala sa Victoire, no premohla sa a aspoň sa posadila.

„Padavky." zasmiala sa Lily. „Tak šup! Lebo zmeškáme vyučovanie." súrila ich.

„A čo to vlastne máme ako prvé?" zívla Alice.

„Elixíry." uškrnula sa Lily. Znova sa pozrela do zrkadla, či jej účes ešte drží.

Nondum omnium dierum sol occidit [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now