9. MISIA BLESK

1.6K 126 9
                                    

„Pšššt!" zahriakol Teddy Victoire, a obzeral sa okolo seba. Boli sami. Našťastie. „Nehovor jeho meno." pripomenul jej. „Vieš, že v týchto časoch to nikto okrem Dumbledora nerobí. Nepotrebujeme viac zbytočnej pozornosti."

„Pravda." uznala, hoci neochotne že mal pravdu, no to teraz nebolo podstatné. „Čo budeme robiť?" spýtala sa.

Teddy uvažoval. „No, asi viem čo sa stalo, aspoň časť toho čo sa stalo." spomenul si na to, ako bol včera s Jamesom, keď Lily vyhlásila, že je doňho zaľúbená. Ale nechápal, čo sa mohlo pokaziť. Však podľa rečí Jamesových kamarátov to bol okamih pre ktorý žil.

„Čo sa stalo?" chcela vedieť aj Victoire a tak jej to Teddy stručne porozprával čo videl a počul. Ona naňho neveriacky pozerala. „To nemyslíš vážne!" hlesla. 

„Myslíš, že by som si to vymyslel?" spýtal sa Teddy mierne urazene.

„Nie," uškrnula sa. „Pochybujem, že máš takú fantáziu, Edward."

„Nevolaj ma Edward!!"

„Dobre," Victoire  sa zmierlivo naňho usmiala. Teraz nebol čas a priestor na ich naťahovanie. „Asi mám nápad." riekla.

„Som samé ucho."

„Pamätáš sa, na ten tvoj nemiestny žartík z pred dvoch rokov?" spýtala sa. Snažila ovládnuť svoj hlas, ktorý jej od podráždenia preskakoval hlas. Stále sa kvôli tomu naňho hnevala.

„To som nebola ja!" bránil sa Teddy.

Odfrkla. „Jasné ..." samozrejme, že mu neverila. Kto iný by jej to predsa spravil, všakže? „To je teraz jedno," povedala pokojne. „Tak čo povieš, si za?"

Nemal na výber. „Zúfalé časy, vyžadujú zúfalé činy." Prikývol. Museli sa aspoň o niečo pokúsiť, a keď toto nevyjde budú to skúšať zas a zas. Lily Evansová a James Potter patrili k sebe. Museli. Pretože, bez Harryho Pottera by bol celý čarodejnícky svet stratený.

***

Študenti trávili víkend rôznymi aktivitami. Niektorí pilne makali v knižnici, ďalší hrali po klubovniach rôzne spoločenské hry, počnúc šachom končiac rachotiacou sedmou či pľuvadlíkmi. Filch čistil jednu z tried ktorú Zloduch zaplnil slizom, ktorý však nie a nie zmiznúť, pani Norrisová mu pri tom vytrvalo pomáhala a mňaukala zo všetkých síl na Zloducha, ktorý im poletoval nad hlavami a hádzal do nich kriedu. Ďalší ako napríklad Peter Pettigrew mali doučovanie, aby sa im podarilo ukončiť MLOKY aspoň obstojne. Sirius Black ku podivu bol v knižnici, no nie z vlastnej vôle a Remus sa staral o domáce úlohy a prefektské povinnosti. Victoire s Teddym riešili plán, ktorý nazvali krycím názvom Blesk, podľa Harryho obľúbenej metly, no len do chvíle kým mu James nepripomenul, že majú metlobalový tréning. Alice a Mary šli do Rokvillu, na nákupy a Alice neskôr na stretnutie s Frankom. Lily sa už netrpezlivo pozerala po hodinkách. Mary by mala prísť čím skôr Dokonca aj trocha ľutovala, že nešla s ňou. Na druhom konci klubovne robila to, čo väčšinu svojho času tu na Rokforte – ignorovala existenciu Jamesa Pottera. Aspoň to vytrvalo predstierala. V rukách držala knihu, a absolútne však nevnímala text. Spozornela keď sa James zastavil pri Teddym a Victoire s usmieval sa! Neznášala jeho úsmev! Dvihla knihu, no stále ich úkosom pozorovala. Teddy niekam odbehol, asi do izby po niečo. V klubovni bola hlasná a veselá vrava a James si sadol vedľa Victoire a ona sa smiala na tom čo hovoril. Podráždilo ju to. Mala Victoire rada, no nejako jej klesla o dievčati mienka. „Na čom sa tak smeje?" mrmlala si sama pre seba. „Však Potter absolútne nie je vtipný!" nahnevane zaklapla knižku. Už ju mierne nudila. A nevedela sa sústrediť. Lenže čo robiť? Domáce úlohy mala hotové. Remus sa pozrel smerom k nej a ona teda vstala a prešla si sadnúť k nemu. „Ahoj," pozdravila ho.

Nondum omnium dierum sol occidit [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now