27. VALENTÍN

1.4K 100 14
                                    

Nasledujúce dni na Rokforte sa niesli v znamení učenia. MLOK-y sa blížili čoraz viac, a siedmakom pribúdali domáce úlohy. James zase vo voľnom čase pripravoval harmonogram tréningov, nové zostavy, a podobné metlobalové záležitosti.

Remus, ako hlavný prefekt bol viac než unavený, riešením snáď všetkého čo neriešili učitelia. Hlavná prefektka, Narcissa Blacková sa mu nenamáhala pomôcť. Popravde Remus nechápal, prečo vôbec ona dostala tento dôležitý odznak. Na druhej strane mu to vôbec nevadilo, pretože Narcissa menovala (samozrejme neoficiálne) Alexandru ako svoju zástupkyňu, a tak mohli byť spolu častejšie. Veľmi ho však trápilo, že je často smutná, a predpokladal, že je to kvôli Regulusovi, ako sa mu zverila. No to, na čom sa pochytili mu neprezradila.

Vyskytli sa opäť nejaké útoky na muklovské dieťa, avšak tento raz sa aspoň nestalo nič vážne. Pani Norissová totiž páchateľov prekvapila a mňaukala. Nepodarilo sa ich však chytiť, no bystrohlavská štvrtáčka, ktorá bola obeťou nedokázala nikoho identifikovať.

To pre prefektov a profesorov znamenalo ešte viac práce a hliadok navyše.

„Alexandra," spýtal sa jej Remus šeptom, pri tom ako robili harmonogram nočných hliadok. „Naozaj si si nič v nevšimla? Nesprával sa niekto divne?"

Alexandra sa smutne usmiala. „V Slizoline sa každý správa kúsok divne." Podala mu pergamen, ktorý popísala. „Nie neviem o ničom. Naozaj." naklonila sa k Remusovi bližšie. „A aj keby som vedela, teba by som to nepovedala. Ale išla by som rovno za Dumbledorom, alebo profesorkou McGonagallou."

„A to už prečo?" spýtal sa.

Mykla plecami, usmiala sa hoci sa tvárila stále vážne. „Aby si sa nehral na hrdinu, Remus John Lupin."

***

Lily si čítala učebnicu s kúzlami na Transfiguráciu a pritom hladkala mačku, ktorú dostala k narodeninám od Jamesa. Pani Fúziková spala pokojne stočená do klbka a občas spokojne zapriadla. Vedľa knihy a hŕby poznámok mala Lily uloženú aj obálku s pozvánkou na svadbu Petunie, ktorú jej poslala mama. Zvažovala či to bude vôbec rozumné. Stále mala v mysli čerstvú spomienku na stretnutie v reštaurácii s Vernono a Petuniou. James tomu tiež moc nepridal, hoci popravde sa naňho nehnevala. Vedela, že sa jej len chcel zastať.

„Ahoj, Evansová." James sa posadil k nej. Vlasy mal strapatejšie než inokedy, a oblečený mal svoj metlobalový úbor. „Aký bol tréning?" spýtala sa.

„Skvelý," odpovedal. „Máme naozaj super družstvo."

Lily prikývla. „Určite budete perfektní, ako vždy." pobozkala ho na líce. A potom zvážnela. „Potter ..." podala mu pozvánku. „Toto mi dnes prišlo. A je to túto sobotu." povzdychla si. „Profesorka McGonagallová povedala, že môžem ísť. Veď vieš, v prípade nejakých rodinných vecí, môžu ísť študenti domov. Z Dumbledorovho kozubu sa odhopšupujem do Deravého kotlíka a ..."

„Lily," Prerušil ju James, jemne jej stisol ruku a usmial sa. „Spomaľ."

Ospravedlňujúco sa usmiala. „James ... pôjdeš so mnou?" spýtala sa nervózne. „Naozaj pochopím, ak nebudeš chcieť. Petunia aj Vernon k tebe boli hrozní, ale ..."

„Lily!" James jej skočil do reči, aby naozaj prestala rozprávať. „Samozrejme, že s tebou pôjdem." sľúbil. „Tiež som sa správal nevhodne. Ospravedlním sa im, ak chceš, áno?"

Prekvapene zaklipkala očami. „Naozaj by si to urobil?"

„Pre teba všetko." usmial sa. „Všetko." zopakoval a pobozkal.

Nondum omnium dierum sol occidit [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now