Crime 32.Bölüm

18.4K 480 53
                                    

İlk çantanın içine uzanıp kabloları çıkardım.6 tane kablo vardı.Ağzımdan bıçağı alıp kablolar üstünde gezdirdim.Bütün kablolar farklı renkteydi.Düzenek basitti.Fazla düşünmeme gerek olmadı.Mavi ve kırmızı kabloyu birbirinde ayırıp,mavi kabloyu kestim.Saat 04.23'te durdu.O bombayı bırakıp bir diğerine yöneldim.Kablolar geçen seferkiyle aynıydı ama bağlantı farklı şekilde yapılmıştı.Kesinlikle yapan kişi bu işi iyi biliyordu.Kabloları teker teker kontrol edip bağlantı yerlerine göre kestim. 

Her geçen dakika süre azalıyordu ve bende gerilmeye başlamıştım.Sanki kalp atışlarım gittikçe hızlanıyordu.İşi biliyordum ama bu dehşete düşmeme engel değildi.2 gün üst üste bombalarla uğraşmak sinir bozucuydu.Kollarım kasılırken terlemeye başladım.Ellerim titremiyordu.Tereddütlü değildim.

Yana doğru dönüp son çantadaki bombaya baktım.Kablolara uzanmış kesmek üzereyken araba sesi duydum.Başımı kaldırdığımda Justin bana doğru geliyordu.Kaşları çatılmıştı.Kolundaki kaslar gerilmiş,çenesi sıkılaşmıştı.

'Dur!'         Ona bakmadan bir kablo kestim.1 dakikadan geriye doğru gidiyorduk.Justin bana yaklaşmaya devam etti ama aldırış etmeden kablolara baktım.Bu sefer renkler farklıydı kırmızı yerine siyah kablo vardı.Şimdi elimde mavi,yeşil,siyah turuncu,sarı ve beyaz kablo vardı.Bedenim o kadar ısınmıştı ki kablolar elimde eriyebilirdi.

'Sana dur dedim.Kendini öldüreceksin.'            Başımı kaldırmadan devam ettim.Yeşil kabloyu yavaşça kestim.Geri sayım devam ediyordu.

'Bunu yapmazsam hepimiz öleceğiz.'          Yanıma doğru eğilip elini omzuma koydu.Biz bombayla uğraşırken Dean ve Gabriel kapılara ve camlara vuruyorlardı.Herşey kilitlenmişti.Camlar otomatikti ve bilgisayar sistemiyle çalışıyorlardı.Sisteme giren biri herşeyi kilitlemeyi başarmış olmalıydı.

2 kablo kalmıştı.Siyah ve beyaz.Tercih edilecek olanın aksine siyah kabloyu tuttum.

Bomba düzenekleri filmlerde olduğu gibi sadece mavi ve kırmızı kablodan oluşmuyordu.Herbir kalıp için çeşitli kablolar vardı

Siyah ve beyaz kablodan beyaz olan tercih edilmesi mümkün olandır.Siyah tehlikeyi temsil eder.Ölümü ve kötülüğü...Beyaz ise iyiliktir ama bir bombacı şaşırtmayı bilir.Çelişkiler yaratarak zaman kaybına neden olur ya da yalnış kablonun kesilmesini sağlar.

Avantaj olan şu ki bende bir bombacıyım.En iyilerinden biri tarafından eğitildim.Kendimden emin bir şekilde siyah kablonun altına bıçağı getirdim ve baş parmağımı kablonun üstüne koydum.

'Seni seviyorum.'          Bir an durdum.Justin gülümsüyordu.Endişe ettiğini biliyordum ama bana güvendiğini gözlerinde görebiliyordum.

'Bende seni seviyorum.'           Bende ona gülümsedim.Başını çevirip göstergeye baktı.Bende odaklandığımda 10 saniyeden geri sayıyordu.

9...8...7...6...Kabloyu tutan elim sıkılaştı.

5...4...3...Herkesin bakışları üzerimdeyken kabloyu kestim.Saatten yükselen tiz sesle birlikte sıkıca kapattığım gözlerimi açtım.

CrimeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin