Pravila, zakoni i novo kraljevstvo

601 49 0
                                    

Još uvijek u zagrljaju Lena je sretno rekla: 

- Kako da ne bi mogla? - sada se pomalo udaljila od Nikoline i pogledala ju od glave do pete. - Kada dođemo u dvorac, ne da ćeš imati odjeće za izabrati, nego i vampira. Tko ne bi htio biti s vampirskom princezom? - upitala je Lena i gurnula Nikolinu laktom.

- Pa znaš da to ne ide baš tako... - rekla je Nikolina opet sjedajući na pod. 

- Ivica... Ja... Žao mi je, nisam htjela. Tako mi je krivo. Smetnula sam s uma. - svaku riječ je sve više i više gubila u ustima dok na kraju nije ušutjela i sjela pokraj Nikoline.

- Ne osjećaj se krivo. Ja sam kriva koliko i ti, ak' ne i više. - rekla je i zagrlila ju. 

- Nećemo opet ponavljat' ono već rečeno. Rekla sam ti da su pravila tu da se krše, e pa, mislim da ipak kraljica i princeza ne mogu kršiti pravila. Ona za nas ipak postoje da ih mi napravimo! I u ostalom zar misliš da možeš umrijeti od slomljenog srca? - Nikolina je napravila pokret glavom kao da ne zna odgovor na to. - Ne možeš! Je l' znaš zašto ne možeš? Jer imaš najbolju sestru na svijetu. - Nikolina je znala da je Lena dijelom vampir, ali nije znala što zapravo ovime želi reći.

Lena se ustala i gestikulirala Nikolini da pođe za njom, što je i Nikolina učinila bez oklijevanja. U tišini ju je pratila, jer je znala da će joj Lena sve reći pravovremeno. Iskreno divila se Leninom razumu i sposobnosti pregovaranja. Nije joj zavidjela, uistinu je bila sretna što konačno može živjeti po svome, što nije ograničena ničijom voljom, nikakvom legendom, nikakvom kletvom, ničime. Dobro, ograničena je Lenom, ali isto tako zna da je Lena susretljiva i da ako bude nešto što ona uistinu želi da će moći to dobiti, a ako bude nešto loše zna da će ju Lena moći obuzdati.
U tim mislima Nikolina nije ni shvatila da su se opet vratili na bojište gdje su si međusobno pomagali, neovisno o tome tko se za koga borio. Točno onako kako je Lena naredila. Kada je Igor primijetio Lenu odmah je otrčao do nje i utisnuo poljubac na njezine usne. Nakon svega nekoliko sekundi se udaljio od nje i ugledao Nikolinu u svojim mislima iza Lene. Odmah je stao u obrambeni stav i pokušao gurnuti Lenu iza sebe da ju spasi od Nikoline. Lena je još uvijek stajala između Nikoline koja je tek sad došla u stvarnost i Igora kojemu ništa nije bilo jasno, no ipak je šutio i čekao objašnjenje ne pitajući ništa. 

- Nikolina ide s nama i uživat će u svim častima koje joj pravom pripadaju kao princezi svih vampira. - govorila je Lena glasno i svečanim tonom, te joj se nitko nije htio usprotiviti jer njezina karizma je svima govorila da je upravu iako su malo prije gledali kako ju ta ista cura pokušava ubiti. - Također, odlučile smo još neke stvari koje se tiču samo vampira. Od vas svih mitoloških bića želim samo da ostanu demoni i vampiri. Ostali odlazite, neće vam se suditi za izdaju, niti ćete biti prijavljeni svojim vrhovnim vlastima.

Kako je Lena završila rečenicu, tako su se sva mitološka bića pozdravila s teško stečenim novim prijateljima i nestala. Vukodlaci su otrčali u šumu i nestali, vile su odletjele svojim ružnim krilima i glava visoko uzdignutih, a neke vještice su otišle pomoću metli, a druge pomoću magije. Pod Leninim nogama ostala je samo jedna vještica. Najmlađa vještica od svih. Vještice žive tisućama godina i isključivo su ženskog roda. Ova vještica imala je 16 godina i to po prvi puta. Duga kosa boje pepela padala joj je u uvojcima niz vitko tijelo, a smeđe kestenje oči su pričale priču dok usta još nisu uspjela.
- Duboko se ispričavam gospo što vas nisam poslušala i nisam otišla zajedno s ostatkom ceha. - govorila je tiho, kao da se boji da je napravila toliko krivih stvari kojima nema broja. Bila je na jednom koljenu i gledala u pod, kao da se boji Lene. - Ja sam... Ja bih izrazila želju da ostanem uz vas. - svaku riječ je govorila sve tiše.
Lena se sagnula do mlade vještice. Podignula je glavu prema sebi i uputila joj osmijeh ohrabrenja, s malo succubus šarma na što se vještica malo opustila.
- Reci mi, vještice, što te toliko veže uz mene? - rekla je Lena drago, da opet ne uplaši mladu vješticu.
- Vi. Vi me vežete uz sebe i vaše demonske moći. Ja vam mogu pomoći oko bilo čega. Ja vam, ako i to želite, mogu biti i sluškinja. Samo me, molim vas povedite sa sobom.
Lena je kimnula glavom i Igoru pokazala da dođe:
- Želim da mi ostaviš svoj motor, a ti se vratiš u dvorac s njom. Možeš li mi garantirati sigurnost kralja demona i da ćeš ga dovesti u dvorac prije nego ijedan od mojih vampira ili demona stigne? - upitala je Lena vješticu. Vještica samo pokorno kimne glavom. Lena osjeti Nikolinin dodir na svome desnom ramenu.
- Zar ti uistinu trebaju dvije cure protiv kojih si se do malo prije borila? Jesi li sigurna u odluku da joj povjeriš život dečka za kojeg ćeš se vjenča... - stavila si je ruku preko usta. - Malo prebrzo, ha? Mogu predvidjeti budućnost, ali to ćemo kasnije. - Lena se okrenula od vještice i povukla Nikolinu natrag nekoliko koraka iako će voditi telepatski razgovor.
- Možeš predvidjeti budućnost? Što vidiš vezano uz vješticu? - Nikolina je u mislima čula Lenin glas.
- Ništa, isto tako nisam mogla ništa do sada vidjeti ni za tebe. Moja mržnja truje moje vizije, trenutno nemam neko povjerenje u nju. - isto u mislima joj je Nikolina odgovorila.
- Blago meni s tobom. - rekla je Lena i vratila se vještici i Igoru.
- Ako ću vas sigurno naći u dvorcu kada dođem, onda to želim u protivnom, Igor će te ubiti. A ako te on bude morao ubiti, onda ću znati da nisi bila dostojna dolaska s u naš dvor. Idite sad. - kako je zapovjedila tako su i nestali. Dalje je nastavila svečanim glasom punim moći. - Demoni, želim da požurite u dvorac i da provjerite na njih. U dvorcu je i Larisa, kojoj ukoliko je potrebno ukažite medicinsku pomoć i recite joj da želim razgovarati s njom po mome dolasku. Idite i vi, jedino mi vi vampiri ostanite. 

Demoni su je pozdravili jednoglasno s uzvikom: Živjela kraljica. Na što se Lena samo nasmijala i pričekala nekoliko trenutaka da odu.

- Konačno mogu razgovarati s vama, - govorila je Lena hodajući sve bliže svojim vampirima dok ju je Nikolina nespretno slijedila. - htjela bih vam predložiti novi zakon, odnosno pravilo koje se odnosi na slobodu sra i ljubavi u vampirskom društvu.
Nikolina je tek sad shvatila zašto ju je ovdje dovela. Nije to bila smetnula s uma ni trenutak, pa čak ni dok je vještica pokušavala uzeti scenu za sebe. 

- Kako to mislite, kraljice? - oglasio se jedan vampir guste plave kose, srednjeg rasta, ali vrlo formiranog tijela.

- Jesi li ti našao odabranicu svog srca? - govorila je Lena krećući se prema njemu. 

- Nisam kraljice.

- A koliko si dugo već vampir? 

- Od Marije Terezije kraljice.

- Jesi li ikada zaželio imati nekoga tko će te voljeti? - sada mu je već bila toliko blizu da je stavila ruku na njegovo rame. 

- Kako da nisam kraljice, svi smo. Ali naš zakon nalaže da...

- Da morate čekati svoju odabranicu ili odabranika. Znam, o tome vam pričam. To je samo zakon, to nije iskreni osjećaj. Osjećaji su kompleksni. Toliko kompleksni da ih se uopće ne bi smjelo definirati zakonom. Znate da sam ja bila Josipova odabranica, no on je sada mrtav. On mi je uvijek bio blizak, ali ne kao Igor. Igor mi je bio bliži, Igor mi i je bliži. - sada se opet udaljuje od njega. - Ono što vam želim reći, da ne treba postojati zakon koji će definirati vaše odnose s drugim vampirom, za to imate razum i vlastite osjećaje koje vam nitko ne može nametnuti. Zato predlažem odbacivanje tog zakona sada. Svi koji su za nek' kažu ja. - rekla je Lena karizmatično, uistinu je bila rođena da bude vođa. Da opčini publiku i da joj budu podložni. Da nađe s njima kompromis, učini ono što nikada niti jedan kralj, niti kraljica nisu mogli prije. 

Začula se grmljavina koja se sastojala od uzvika: Ja. Svi su bili za, vampiri i vampirice. Cijela vječnost je njihova, greške su njihove i imaju kraljicu da im sudi. 

- Vrlo dobro. Taj zakon i to pravilo se ovim trenutkom poništava. Slobodni ste, naravno unutar granica. - rekla je i nasmijala se sretno. - A sad, idemo i mi konačno kući.

Nije dugo čekala odgovor jer su vampiri odmah počeli s odzdravljanjem: Živjela kraljica! Ubrzo su svi svojom natprosječnom brzinom nestali iza velikog drveća koje se pružalo u svim stranama polja na kojemu se vodila bitka za novo kraljevstvo. 

- Nas dvije idemo motorom. - rekla je Lena Nikolini i namignula joj. U nekoliko trenutaka su i one bile na motoru i na putu prema dvorcu. 

Klinci (završena)Where stories live. Discover now