Vampir i demon

613 46 3
                                    

Igor je pogledao u Lenine oči ne znajući što joj odgovoriti. Prošlo je pola sekunde, ali se njoj njegova neodlučnost činila kao vječnost. Prošao joj je rukom kroz kosu.

- Hm... Što si ti? Succubus? Mislim da nisi, ali i jesi. Kužiš? Ti nisi ni vampir, a opet jesi. Ti nikad nisi bila čovjek, a ipak jesi. Ti si prva kraljica demona i prva osoba koja će konačno spojiti dva različita kraljevstva, koja su uvijek zapravo bila jedno.

- E da si išao u ljudsku školu nikad iz usmenog ne bi imao jedan. Divno znaš reći da ne znaš. - nasmijala se, ali je taj osmijeh brzo nestao. - Je l' možeš otići po Josipa?

- Ma što će ti on? Baš nam je lijepo bez njega. - rekao je i krenuo ju poljubiti na što se ona izmaknula. - Što je bilo?

Nije ništa rekla samo se ustala iz njegovog krila i napravila mu mjesta da prođe. Nečega se sjetila, a Igor joj srećom nije mogao pročitati misli kao ona njemu. Znala je da je zabrinut, jer ne zna što je uzrokovalo ovu promjenu. Izraz njezinog lica bio mu je dovoljan da shvati da stvarno mora otići po Josipa. Protiv svoje volje, sa smiješnim izrazom lica na kojem su se odražavale muke i zagađenost s tim što mora učiti za nju, pozvati svog suparnika, onoga koji mu želi uzeti jedino što on uistinu voli i za što bi se borio i s Bogom i Vragom i opet bi pobijedio, jer Lena je njegova, njegova kraljica.

U tim razmišljanjima ostavio ju je samu u velikoj prostranoj knjižnici. Odlučila je opet proći kroz redove, no ovaj puta je tražila nešto drugo. Što se dogodi demonu kada ga ugrize vampir? Sigurno postoje neke vampirsko-demonske enciklopedije ili nešto slično. Nije znala ni što je ona, vampir, demon, succubus, čovjek, ali trenutno je to bilo manje važno, jer se sjetila da joj je mama demon, a ona ju je htjela pretvoriti u vampira, jer je bila uvjerena da je čovjek. Krivi odgovor je tražila, ne, njoj čak ne treba ni što se dogodi kada vampir ugrize demona, nego kada ga odluči pretvoriti u vampira. U glavi je opsovala cijeli mitski svijet i sva mitska stvorenja i sve moguće legende. Do prije mjesec dana najveći problem joj je bila Ela i to što ju je non stop zezala da nema tatu... Eh, da Ela sad zna, pa ona ne da ima tatu, koji je bogatiji od njenog, ona ima sve što bi prosječna teenagerica poželjela, a ona bi ipak sve dala da joj se život vrati u normalnu i ne znanje. Čula je korake i zabrinute misli od Igora, koji još uvijek ne zna što se dogodilo, ali sada je s njihovim zabrinutim mislima čula još jedne, Josipove. Osjetila je sve njihove osjećaje, kako ju vole i kako bi stvarno obojica napravila sve za nju, kako je ona jedina za njih i nema druge, kako im je najljepša od svih i kada je ružna i slomljena, kako se jako brinu zbog nje iako to bila čista glupost, ali njih dvojca nisu mogli bez nje nikada i nikako, osjetila je sve. Udarila se po glavi da počne misliti o sebi. Nakon što je smogla snage vratiti se iz njihovih osjećaja u njezine, prisjetila se i zašto je tražila da dođu obojica.

- Ja... - započela je tiho.- Ja sam... Što se.... - nije mogla ih mogla pitati, bojala se odgovora, iako je u glavi već razmišljala o svakom scenariju koji joj mogu ponuditi, ali ipak nije mogla, pa je samo oborila glavu.

- O Isuse Lena, koji ti je kurac? Što je bilo? - rekao je Josip pa pogledao u Igora kojem je na licu pisalo da dijele iste misli.- Pogledaj nas! Obojica smo zabrinuti, ništa što nam trebaš reći sigurno nije tako strašno kako ti se čini. - prišao joj je i stavio njegovu hladnu ruku na njezin, jednako hladni obraz i povukao joj pogled prema njegovim modro zelenim očima. Igoru je to smetalo, ali trenutno je Lenu mučilo nešto pa vratit će Josipu kasnije.

- Što se dogodi kada vampir želi pretvoriti demona, jer misli da je čovjek?

- Demoni su većinom, kako da ti objasnim - zastao je Josip. - pa kao duša kod čovjeka. Oni su spiritualni, a vampiri su fizički, bezdušni... Oke, bezdušni je malo grubo, ali ubiti demoni nisu određeni fizičkim oblikom nego spiritualnim, a vampiri nemaju spiritualni oblik. I kad bi vampir pokušao pretvoriti demona, pretvorio bi ga u čovjeka. Jer čovjek je spoj mene i njega. - pokazao je na Igora. - A ti, ti si čovjek, jer si i vampir i demon.

Lena je okrenula pogled od njih u neku daleku zamišljenu točku. Ona je čovjek, jer je vampir i demon. Ali ona nije čovjek, više ne može jesti ljudsku hranu, više ne može spavati,... Josip kao da je razumio što se događa u njoj, opet ju je povukao da njezine zelene oči gledaju njegove.

- A ti... ti si nešto najnevjerojatnije. Ti nisi čovjek u smislu u kojem ti povezuješ. Više ne stariš, ne dišeš, nemaš otkucaje srca i nemaš dušu koja te čini čovjekom.Ti si najbolje kvalitete vampira i demona. To što si demon će ti omogućiti da nekada, kada je to krajnje potrebno, možeš živjeti i na ljudskoj hrani, isto kao i ovaj baksuz tu. - pokazao je na Igora. - A to što si vampir si nevjerojatno zgodna, jer mislim svi vampiri smo jako zgodni. - napravio je smiješnu facu na koju se Lena nasmijala.

- Odakle ti to sve znaš? - lagano ga je lupio Igor da skrene pozornost na sebe.

- Nisu svi odrasli i rođeni kao kraljevi. Ja sam rođen kao najobičniji čovjek, još za vrijeme srednjeg vijeka. I nakon što su me pretvorili u vampira, doveli su me ovdje i obrazovali za savjetnike kraljeva, to sam i bio, savjetnik tvom ocu, Lena. Kako bih bio dobar savjetnik, dobar dio svog vremena provodio sam ovdje i čitao. Skoro svaku knjigu ovdje sam bar prelistao ako ne pročitao, a to mi je dosta, jer od kad sam postao vampir imam fotografsko pamćenje. Tak da, ak vam treba poduka iz povijesti zovite me. - rekao je i nasmijao se.

Još neko vrijeme su kopali po različitim knjigama u knjižnici, ali ovaj puta s drugom svrhom, ne bi li našli najbolje mjesto gdje mogu obaviti sukob s Nikolinom, a da najmanje ljudi svjedoči tome i da oni budu u prednosti glede geografskih povoda.

Klinci (završena)Where stories live. Discover now