Part. 1

595 72 7
                                    

"Harry jdeš dneska do parku?" Já jsem šel za mamkou, abych na ní nemusel křičet. „Ano mami jdu je pondělí." Ona se na mě podívala a podala mi papírek. „Tak až půjdeš zpět tak prosím kup co je na papírku." Já jsem si povzdychl a sklopil hlavu. Ona mě pohladila po tváři. „Notak. Tak si kup něco dobrého." A podala mi více peněz.

„Nejsem už malé dítě mami." Vydechl jsem. Podala mi více. „Tak si kup nějakou novou knížku." Usmál jsem se a políbil ji na tvář. „Děkuju mamčo." Rychle jsem se odtáhl a utíkal ke dveřím. Vzal jsem si knížku, deku a tašku na nákup a s úsměvem šel do parku.

Během cesty jsem měl v uších sluchátka. Poslouchal jsem Coldplay. Opravdu jsem zbožňoval jejich nové album. Nemohl jsem se ho nabažit. Když jsem došel na svoje místo. Rozdělal jsem si deku a sundal si tričko. Bylo krásně a já se rozhodl chytat první sluníčko. Sice bylo kolem 20°C, ale sluníčko tu nebylo tak často a já už jsem byl tak otužilý, že mi nevadilo být nahý v 15°C.

Lehl jsem si břichem na deku a sluníčku jsem vystavil záda. Vytáhl jsem svoji oblíbenou knížku a začal dočítat posledních patnáct stránek. Byl jsem dějem úplně pohlcený. Těšil jsem se na konec. Když mi zbývali asi dvě stránky, vyrušily mě divné zvuky.

Zvedl jsem hlavu. Na plácku vedle parku začal vyrůstat cirkusový stan. Cirkus moc nemusím, ale ty jejich stany byli opravdu nádherné. Jenomže výhled na zvířata a stavení stanu mi překazil mladík. Svlékl se do nějakého úzkého trikotu a mezi stromy natáhl provaz.

Sedl jsem si a s obdivem ho sledoval. On si stoupl na provaz a začal po něm chodit. Potom dělal holubičku a další různé triky. Bylo to neuvěřitelné. Jenomže potom jsem se podíval na hodiny a všiml si, že obchod za chvíli zavírá.

Rychle jsem se ustrojil a utíkal do obchodu.

Když jsem měl vše koupené. Tak jsem ještě počítal peníze, co mi zbyli na knížku. Když jsem ale narazil na jednu ceduli.

Cirkus Tomlinson

A tam obrázek kluka, kterého jsem viděl v parku.

Tam musím jít.


*Doufám, že se líbil. Sama se těším co bude dál. Miluju vás Evson :* *


Cirkusový život✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat