29

122 13 2
                                    




Jai


Patricia is bij Vince en Dioni houdt maar niet op. Hij doet zo verschrikkelijk irritant sinds ze weg is  en ik weet niet eens waarom. Ik schenk wat water in twee glazen in en loop weer terug naar de woonkamer. ' Ik zei EN koekjes.' 'Oh niet gehoord.' 'Nu wel.' 'Oh ik heb een goed idee. Wat nou als jij eens opstaat en die zelf gaat pakken he? Is dat niet een geweldig idee?' Zeg ik lachend (sarcastich) en rol mijn ogen. 'Jai jij ook al?' 'Wat ik ook al?' 'Waarom doe je nou zo irritant?' 'Oh wacht. Ben ik nou de gene die irritant doet? Jij doet f*king raar sinds Pat weg is. Ze komt heus wel terug hoor. Vince is alles behalve gevaarlijk geloof me.' Hij zucht. 'Dat is het niet.' 'Wat dan wel?' ' Niks! Dus als je het niet erg vindt ga ik even koekjes pakken!' Ik zucht.

'Hey' zegt Patricia zacht als ze binnenkomt. 'Hi. Was het gezellig?' Ze twijfelt even. 'Jawel.' ' Niet?' 'Jawel zeg ik toch.' Ze komt naast me zitten op de bank. ' Waar is Dioni?' 'Jezus jullie kunnen echt niet zonder elkaar he.' 'Hoezo?' 'Lang verhaal over koekjes.' Ze kijkt me verward aan. 'Laat maar.' Ze knikt en loopt naar boven. 'Welterusten.' 'Slaap lekker.'




Patricia


Wat doe ik nou? Ik probeer hem te vergeten en ga naar hem toe. Ik doe de deur van zijn kamer voorzichtig open en loop naar zijn bed. Hij ligt rustig te slapen. Ik aai even zijn wang en net als ik een kus op zijn wang wil geven schrikt hij wakker. Ik kan er niks aandoen en een gil verlaat mijn mond. 'Alles goed daar?' Vraagt Jai van beneden. 'Ja hoor!' Schreeuw ik terug. ' Jezus ik schrok me dood.' Zegt Dioni slapend. ' Ik ook' Zeg ik lachend. Hij lacht maar kijkt dan weer serieus. 'Was het leuk?' Ik twijfel of ik wel de waarheid moet zeggen. Het was wel leuk maar ik ben blij om weer thuis te zijn. Ik heb besloten niet meer met Vince af te spreken. Dan speel ik ook niet met gevoelens. Zijn gevoelens en mijn gevoelens. 'Zou je alsjeblieft vandaag antwoord willen geven? Want anders ga ik slapen, ik ben moe.' Ik lach. 'Ja het was leuk en gezellig. Maar het was maar voor een keertje.' Hij glimlacht. 'Waarom glimlach je nou?' 'Oh euh deed ik dat?' Hij voelt aan zijn gezicht met zijn handen en ik lach. 'Ja dat deed je. Ga nou maar slapen en ik doe hetzelfde.' Hij knikt en gaat weer super schattig onder de denkens liggen. 'Slaaplekker kill.' Hij lacht hard. Zo hard dat Jai naar boven komt. 'SLAAPLEKKER KILL IK GA DOOD.' Jai lacht mee en ik sta daar super verbaasd te kijken. ' Wat is daarmee?' 'Poging tot cool zijn mislukt.' Zegt Jai lachend. 'Nee niks niks. Welterusten....kill HAHAHA.' 'Kill is toch wel een normaal woord?' 'Maar het was echt super stil en dan kom jij aan. Slaaplekker kill HAHAHA OMG PAT IK HOU VAN JE WHAHAHA.' Jai en Dioni lachen nog steeds. 'Nou ik ga maar slapen. Welterusten killen. Of kills. Slaap lekker gewoon.' Dacht ik dat ze hard lachten? Ze lachen nou 100x zo hard. Ik loop lachend naar mijn kamer en ga slapen.

The man in the black ft. Dioni Jurado-GomezTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon