16|

145 13 6
                                    




Patricia


Het is inmiddels al een week later. Op school gaat het nog goed, ik haal niet de hoogste punten maar ik leer ook bijna nooit. Ik ben eigenlijk meer bezig met de jongens helpen. De jongens zijn al bij hun ouders geweest. Ik ging met Jai mee naar zijn ouders.

'Ben je er klaar voor?' Vraag ik als we voor de voordeur staan. Hij zucht diep en knikt. Hij belt aan en we horen gerommel aan de andere kant. De deur gaat langzaam open en je hoort krakgeluiden. Het huis is best wel oud.

Bij de deuropening staat een vrouw. Ze heeft zwart krullend haar en groene ogen. Ze ziet er goed uit, best jong. Als ze Jai ziet krijgt ze traanogen en knuffelt hem meteen. Ik sta er maar gewoon toe te kijken. Het is een gemeende knuffel en ze beginnen allebei te huilen. Ik vraag me af hoelang ze elkaar niet hebben gezien.
'Kom binnen schat. En.. is dat je vriendin?' Vraagt ze en ik en Jai beginnen te lachen. 'Nee mam. Dat is Patricia. Ze heeft me heel erg geholpen en ik woon nu bij haar.' Ze kijkt me heel lief aan en bedankt me gewoon met haar blik. We lopen naar binnen en Jai vertelt alles. Maar ook echt alles. Zijn moeder heeft er moeite mee maar we moeten alles gewoon laten bezinken bij haar. Ze zegt ook dat zijn vader iemand anders heeft. Ik zie dat Jai het jammer vindt maar hij heeft het nummer van hem gekregen. Ze gaan een keertje afspreken.
'Maar.. Ik hoop dat je het niet erg vindt maar ik blijf voorlopig bij haar wonen.' Zijn moeder knikt begrijpelijk en ze hebben afgesproken dat ze elkaar veel vaker gaan bezoeken.

' Dat deed me goed.' Zegt hij als we weer in de auto zitten en ik breng hem in een knuffel.

Wat is het toch fijn als je je vrienden kan helpen. Vooral Jai en Dioni. Ze zijn mijn beste vrienden geworden en ik heb er geen spijt van,niet eens een heel klein beetje. Ik had geen betere vrienden kunnen wensen.

Maar.. de ontmoeting van Dioni met zijn ouders ging niet zo geweldig als die van Jai...

The man in the black ft. Dioni Jurado-GomezWhere stories live. Discover now