02|

263 12 5
                                    




Patricia



We lopen samen naar het cafétje en zeggen helemaal niks tegen elkaar. Ik vraag me af wat er allemaal met hem is. En wat hij doet hier. Want ik loop bijna elke dag door deze straten en heb hem nog nooit gezien. Ik dacht misschien dat hij verhuisd was maar toen ik hem vroeg waar hij woonde was het alsof hem iets dwars zat. Problemen thuis misschien?

'Dioni, dit is Lisa, mijn beste vriendin. Lisa dit is Dioni.' Ik stel ze aan elkaar voor en ze glimlachen naar elkaar. Dioni kijkt meestal naar de grond en alleen als je iets zegt kijkt hij op. Rare jongen is het toch. Maar toch wil ik meer over hem weten.

'Wil je iets drinken Dioni?' Vraag ik als we aan een tafel zitten met Lisa. Hij schudt nee en ik bestel water voor mezelf. 'Dus.. Woon je hier in de buurt..Dioni?' Vraagt Lisa. Ik kijk haar met grote ogen aan en ze kijkt me verward aan. De moeder van Lisa komt met het water. 'Dankuwel.' Zeg ik en ze glimlacht. 'Dus..' Zeg ik om van onderwerp te veranderen. 'Hoe oud ben je?' Vraag ik aan Dioni. Lisa snapt er nog steeds niks van maar ik leg later alles uit. '18.' Zegt hij zacht. '18! Ja ik dacht al zoiets.' Zeg ik en drink een paar slokken van mijn water. Dioni kijkt me alleen maar aan terwijl ik drink. 'Weet je het zeker dat je niks wilt?' Vraag ik en hij schrikt van mijn vraag en schudt nee. 'Ik..ik moet gaan.' Zegt hij een beetje nerveus en loopt weg. 'Nee wacht!' Zeg ik maar het was al te Laat.
'Patrice wat.. Wat was dat?' Vraagt Lisa. Ik zucht en leg alles uit.

Ik lig op mijn bed en kijk naar het plafond. Ik had hem mijn nummer moeten geven. Ik kan er echt niet tegen als mensen zoveel problemen hebben. Als ik iemand kan helpen moet ik het ook doen. Als hij problemen thuis heeft, gaat hij dan wel maar huis? Misschien slaapt hij op straat. Of misschien gewoon thuis in zijn warme bed en ik maak me zorgen om niks. Misschien heeft hij helemaal niet zoveel problemen als het lijkt. Hij kan ook gewoon verlegen zijn? Ik word uit mijn gedachten gehaald door iemand die op mijn deur klopt. 'Binnen!' Zeg ik en ga rechtop zitten.  'Uh..jij?'

The man in the black ft. Dioni Jurado-GomezOnde as histórias ganham vida. Descobre agora