01|

294 17 4
                                    

Pov Patricia

De bel gaat. Ein-de-lijk.
Ik loop naar mijn fiets en fiets naar huis. Als ik thuis ben gooi ik al mijn spullen op de grond en ren naar de keuken. Ik sterf van de honger!

BFF: Heyy Pat x
BFF:Wil je even naar het cafétje   komen?

Lisa is mijn beste vriendin. Haar ouders werken allebei in een cafétje bij mij in de buurt. En na school ga ik daar vaak heen. Soms help ik ze ergens mee, maar meestal is het gewoon voor de gezelligheid.

Ik: omw x

Ik loop naar het cafétje en zie een jongen lopen. Hij is niet oud, 18/19 gok ik. Maar hij ziet er niet blij uit. Eerder bezorgd. Misschien kan ik hem helpen. Ik hou zijn arm vasten en hij kijkt me geschrokken aan.

'Hey..' zeg ik zacht. 'Gaat alles goed?' En op dat moment is het alsof hij helemaal verandert en een heel ander persoon is. Zijn gezicht verandert van  bezorgd en zenuwachtig naar vrolijk en aardig. Als ik hem net niet had gezien zou ik nog denken dat er niks aan de hand is. Maar ik weet wel beter. 'Je hoeft je niet groot te houden voor mij. Wat is er?' Vraag ik maar hij zegt niks. Ik wil eigenlijk zijn stem horen. Zijn gezicht verandert weer. Hij kijkt nu weer zenuwachtig en ik merk dat ik zo geen antwoorden ga krijgen dus pak het anders op.
'Patricia.' Zeg ik glimlachend en steek mijn hand naar hem toe. Hij kijkt me diep in mijn ogen aan en daarna naar mijn hand. Hij schudt mijn hand en glimlacht. 'Dioni.' Zegt hij. Dioni. Een bijzondere naam. En zijn stem is apart, maar mooi. 'Woon je hier in de buurt?' Vraag ik en zijn gezicht betrekt weer. Heel gevoelig is hij denk ik. Ik vroeg gewoon iets normaals? 'Zullen we anders iets gaan drinken in het cafétje daar?' Vraag ik en wijs naar het cafétje van de ouders van Lisa. Ik zie aan hem dat hij twijfelt maar uiteindelijk knikt hij.

The man in the black ft. Dioni Jurado-GomezWhere stories live. Discover now