Pyrrhovo vítězství

225 23 5
                                    

Shadow bezhlesně sledovala probíhající boj. Akrobati elegantně uhýbali před ranami Sentinelů. Každou chvíli některý z nich udělal chybu a narazil přímo do ruky nebo nohy jednoho ze strojů. Ale lítý a téměř beznadějný boj akrobatů měl své vítězství; Sentinelové pomalu, jeden po druhém, padali k zemi. Jenže stejně příliš pomalu na to, aby je akrobati porazili.

K obloze vystřelil paprsek z Cyclopsových očí. Elis se zahleděla na Wolverina, který přikývl, a z jeho rukou vyjely ostré drápy. Po jeho bocích stálo několik členů Bratrstva mutantů, Juggernaut a dokonce Sabertooth, i s jeho adamantiovými zuby a nehty. Okřídlená měla pocit, že viděla i Deadpoola, mutantského žoldáka, po zuby ozbrojeného. Nechyběl ani Colossus, Gambit, či Negasonic teenager warhead. Ti všichni se hnali kupředu, vedeni pouze instinkty a vlastními schopnostmi, aby klidně padli v boji proti Sentinelům. Téměř tisícovka různě nadaných mutantů.

Vrhli se do vřavy s podivnou lehkostí. Tear vnímala záblesky energie, provázené destrukcí Sentinelů. Několik strojů padlo pod nesmiřitelnou silou adamantia z rukou Sabertootha i Wolverina, desítky se hroutily před Juggernautem. Negasonic rozpoutala výbuch, který zabil některé z jejích druhů.

Ale obětí bylo mnohem víc, než padlých Sentinelů. Shadow tiše vykřikla, když se dvěma strojům povedlo chytit Colossuse za nohy a za krk. Táhli od sebe, páčili, tak dlouho, dokud jeho ocelí tvořené tělo nepuklo, jako by bylo z papíru.

„Teleportéři!" Ačkoliv se bitva zdála prohraná už od začátku, a to trvala jen pár minut, Cyclops se nevzdával strategie. „Letci! Běžte!"

Jeho výkřik zburcoval další dvě skupiny. Azazel i Angel vedli své bojovníky do jisté záhuby, bez pochybností, beze strachu. Kurt vyděšeně vydechl.

„Kdo vede teleportéry?" zeptal se s vytřeštěnýma očima. Tear ho ignorovala, zato Shadow bezmyšlenkovitě odpověděla.

„Azazel. Mystique ho našla."

„Pane bože."

„Měla jsem podobnou reakci."

Ďábelský otec Nightcrawlera zavyl, dočista jako jeho syn, a vrhl se do nejlítějšího boje, následován svou malou skupinkou. Ti, pokoření jeho zuřivostí, taky začali hulákat. Jejich paže, ozbrojené sečnými zbraněmi i pistolemi, se míhaly sem a tam, jak se neustále přemisťovali a posílali stroje do pekel. Azazel sám skočil na krk jednomu ze Sentinelů, ocasem ho obmotal, a utrhl mu hlavu.

Ani Angel nezahálel. Jeden z jeho letců se vznesl do vzduchu, jako by stál na průhledném sklu a vedle něj stál Hawkeye, s několika toulci plnými šípů. Střelec si klidně založil šíp a vystřelil. Jednou. Dvakrát. Potřetí.

Letci se v obrovském hejnu snesli na Sentinely, kteří, zmatení náhlým zjevením okřídlených či jinak zdeformovaných mutantů, ustoupili. Ti silnější z mutantů několik z nich popadli a začali je zvedat do vzduchu. Používali je jako bomby.

Živelní!" zahulákal Cyclops. „Běžte!"

Další skupina, vedená Ice Manem, vypustila do vzduchu malou ukázku své práce. Bylo jich jen několik desítek, ale všichni byli nesmírně silní. Pyro, Dust, Dazzler, Rockslide, Storm, Sunsfire, Sunspot,I ce Man, ti a mnoho dalších.

Ačkoliv se to zdálo neuvěřitelné, řady Sentinelů prořídly, když se do nich vší silou opřela frakce těch, co ovládali jakoukoliv přírodní sílu. Jenže to ještě nebylo všechno.

Psychici!"

Poslední nebojující mutanti, vedení Phoenix, vyděšeně ucouvli, když jejich vůdkyně začala hořet. Jean zaklonila hlavu, nechala svou sílu volně proudit, riskovala jako nikdy, jen aby zachránila svět před Sentinely. Kolem jejího těla se začalo tvořit obrovské tělo fénixe, ale to byl jen vedlejší efekt její síly. To důležité se skrývalo uvnitř.

Program SentinelKde žijí příběhy. Začni objevovat