46.Bölüm: "Kader"

12K 149 69
                                    

"Benimle Olmalısın" sesi iyice titremişti.Belkide vereceğim yanıt onun hoşuna gitmeyebilirdi.
"Hayır" deyip yutkundum. "Seninle hayatımı geçiremem Atakan yalvarırım başka birşey iste" gözlerimin içine dik dik bakıp kafasını salladı.

"Mecbursun" evet şimdi gerçekten ciddiyete bürünmüştü.Onunla olmam kaçınılmazdı.Sadece benden uzak durmasını istediğim kişiler bana daha çok yaklaşıyordu.
Beklediğim teklif buda olamazdı.Amacımız Atakan'ı bana yakın tutmaktı.Benimle evlenmesi değildi.Ateş burada olsa bana defalarca kîfredip kızardı.Ama o benim iki kelimemin ucunda sallanabilirdi.Kendi elimle inzaladığım ölüm çekini bir an olsa düşünüp beynimde yuvarladım.Nefesim boş alanda duman çıkarıyor üç bes saniyeliğinede olsa bana kendini gösteriyordu.Bedenim sıcak ama bir okadarda soğuktu.Kalbime soğuktan çok titreten endişe dilime yuvarlanmıştı.
Kalbimin ritmi kulağıma kadar ulaşırken boğazımdan tükürüğümü tekrar mideme doğru saldım.
"Ne kadar sürecek" dedim muzip bir ses tonuyla.Gerçekten söylemek istediğim bumuydu yoksa sadece düşündüklerimi mi telaffuz ediyordum.Hangisi olursa olsun beynim veya kalbim bunun en dpğru şey olduğunu bana hatırlatmakla yetiniyordu.
Gülümsedi.Belkide ifadesinin en can alıcı noktasıydı.O canı yakan tebessümü alay edilecek kadar saf değildi.
"Oğlum olursa adı Ateş olur" diyerek bir eliyle saçını düzeltti."Ateş ismini es geçerek "bir çocuk mu?" Tek amaç bir çocuk mu?" Deyip ellerimi gögüs altımda birleştirdim.

"Başka ne olması gerekiyordu?" Dedi. Bundan daha büyük ne olabilirdi ki.Sadece bunun için evlenmek nasıl bir saçmalıktı.
Saçmalıklar hayatımı yönlendirirken başka ihtimalleri kafamda döndürmeye başladım.Bir çıkar doğrultusunda gelismiş olabilrmiydi.
"Ateş'i ne zaman görebilirim."

"Dur bakalım bu acele tavrın ne?"

"Ateşi ne zaman görebilirim?"Ses tonum olayı dahada kavrar hale getirmişti.

"Tamam sakin ol önce buradan bi kurtulalım.Bu arada Seçkin Ateş'in annesi değil.Ozan'ın bunu sana söylememsi beni şasırtti doğrusu."duyduklarımla kulaklarımın yok olmasını istemistim.Nefesim bir kez daha kesilmişti.

"Nasıl yani?"

"Ateş'in babası kalp krizinden ölmedi öldürüldü."

"Ne demek bu?"

"Siz Trabzon'a Ateş'in ikizini bulmaya geldiniz değilmi."

Evet dercesine başımı salladım.

"Güzel.Ateş'in ikizi Ozan gerçek adını gizleyip hastanede kız olarak bir ikizi olduğunu ön plana çıkardılar.Halbu ki erkekti.Kendi kocası yurt dışindayken ikiz bebek dünyaya getiriyor.Brini bahçıvana veriyor diğer oğlunu aynı evin içinde bir üst statüde besliyor." Dedi.

"Seçkin'in baskılarına dayanamayan adam intihar ediyor.Ardından gelen mektup herşeyi açıklan nitelikteydi.Tabi bunu senin farketmen dışinda." Diye devam etti.

"Peki sen-"

Parmağını havaya kaldırıp "evet ben nerden biliyorum.Bizimde kendimize göre istihbaratçıkarımız var "deyip gülümsedi.

"Ozan sana söylemedi mi derken ne demek istedin oda biliyomuydu?"

"Sarhoş oldugun gece gittiğin evi hayrına verilmediğine göre sonradan öğrenmiş olmalıydi."

Ozan'ın o kaldığı ev aklıma geldikçe çıkdırıyordum.Seçkin'in olaylari hep palavraydı.Bu sinirlerimi hoplatmaya yetmişti.Ateş'e herşeyi anlatmak istiyordu.Doğru zamanda ve karşımda sapasağlam dururken.

"Buradan kurtulmak istiyorum."

"Merak etme birazdan gelecekler"

Saatler birbiri ardından akarken 3 arabanın geldigini gördüm.Hızla onlara doğru adım atarken Ateş'in arabadan indiğini gördüm.
Koşarak safece sarıldım.Yüzü tamamen çökmüş ve uykusuz kalmıştı.
"İyı misin?"diyerek fısıldadım yüzünü okşarken"

Kafasıyla onaylayıp Atakan'a baktı.Dişlerinı sıktı "bunun bedelini ödeyeceksin" diyerek tebessüm etti.

Atakan "Ateş yapma böyle düğün davetiyesi göndermem ama bak"deyip dalgaya aldı.Ateş kaşlarını çattı.

"Nedemek bu?" Derken bana gözlerini dikti.

"Ateş üzgünüm bak -"

Lafımı bitirmemi beklemeden "kes "deyip elini havaa kaldırdö.Arabaya doğru yöneldi.Bana son kez bakıp kafasını eğdi ve arabaya bindi.Araba hareket ettiğinde hiçbir açıklama yapmadan gitmesi canımı acıtmıştı.Onu okadar seviyordum ki zarar gelmemesi için herşeyi yapardim.Durdum Atakan'a bir kez baktım gerisi koca bir karanlıktan ibaretti.

~~~~~~~

Canlarım bölüm kısaydı idarecik edin :)

Önceki etkinlik kazananını belirledim.Ona ulaştim zaten bir sonraki etkinlikte ve yb de görüşmek üzere hoşçakalın.✌✌

GİRDAPHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin