Kalbe Dokunan Notalar

3.9K 201 127
                                    

Genç kız işe geç kalma korkusuyla asansöre doğru koşturmaya başladı. Sevgilisinin geç kalmasına bir şey demeyeceğini biliyordu fakat bu durumdan yararlanıyormuş gibi gözükmek istemiyordu. Nefes nefese kalmış bir şekilde asansöre bindi ve gideceği kata bastı. Yanında durmuş onu izleyen keskin bakışları daha fark etmemişti. Kafasını yana çevirdiğinde kendisine doğru dönmüş tehlikeli mavi gözleri gördü. Dudaklarındaki tebessümle genç kızı izliyordu. Çapkın ve tehlikeli bir gülüştü bu. Genç kız ürkek bir şekilde asansörde ona en uzak tarafa kaydı. Bunu fark eden genç adamın yüzüne gülümseme daha çok yayıldı. Asansördeki o garip hava Defne'yi germeyi başarmıştı.

Asansör geldiğinde genç adam eliyle önden bayanlar der gibi elini uzattı. Defne adamın yüzüne bakmadan hızlıca çıktı. Şirkete birlikte giriyormuş gibi gözükmemek için adımlarını hızlandırdı. Ömer görürse sorulardan kurtulamayacağını biliyordu. Genç kız kafasını hafifçe geriye doğru döndürdüğünde arkasından gelen mavi gözlü adamı gördü. O da Passionis'e geliyor galiba diye düşündü. Daha fazla umursamadan şirkete hızlıca girip odasına geçti. Koltuğuna yerleştiğinde camın arkasında işlere dalmış Ömer'e baktı. İçindeki özlemi onu görünce daha yoğun hissetmişti. Öncesinde bir saat görmediği zaman özlüyordu şimdi ise yanında bile özlediğini hissediyordu. Kokusunu, genç kıza özel bakışlarını hatta ellerini bile özlüyordu. Bu kadar aşık olmaktan ilk başta korkmuştu. Ya kırılırsam bir daha eski halime dönemezsem demişti hep. Sonra ise o adam "Korkma." deyip bütün korkusunu silmişti. İşte aşk biraz da buydu. Yanında korkulardan sıyrılmaktı. Güçlü hissetmekti, bir hissetmekti. Defne zamanla bunlardan daha fazlasını hissetmeye başlamıştı. Gün geçtikçe de artıyordu hissettiği şeyler. Ömer işlerine yoğunlaşmışken çalan kapıyla kafasını kaldırdı. İçeriye gelen, yıllarca görmediği kuzenini görünce ayağa kalkıp gülümsedi. Defne şaşkın bir şekilde ne olduğunu çözmeye çalışırken sarıldıklarını gördü. Ömer'in bakışları onları izleyen Defne'yi bulunca fark ettirmeden göz kırptı sevgilisine. Genç kız, Ömer'in göz kırptığını görünce kalbine sıcaklığın yayıldığını hissetti.

"Allah Allah kim ki bu adam? Çokta samimiler maşallah." dedi Defne kendi kendine.

Defne'nin merakı iyice artınca ayağa kalkıp Derya'nın yanına gitti. Sonuçta burada her şeyi bilen Derya'ydı diğer adıyla ayaklı gazete Derya'ydı.

"Derya, Ömer Beyin yanına gelen o adam kim?" dedi meraklı bir şekilde.

Derya hayranlıkla gülümseyip genç kızın sorusunu cevapladı.

"Kim olacak işte, Ömer Beyin kuzeni Pamir Bey. Nasıl ama? Çok yakışıklı demi? Bakmaya doyamıyorum resmen."

Genç kız yüzünü buruşturup ne saçmalıyor gibi baktı Derya'ya.

"Ay çok ayıp Derya. Adamın sevgilisi vardır nişanlısı vardır. Sen Ömer Beyi görünce de mi böyle yapıyorsun bakayım?"

Derya yaramaz bir şekilde gülümsedi.

"Ömer Bey kadar değil tabii Pamir ama olsun. Ayrıca kızım Ömer Beyi gören herkes öyle yapıyor. Yakışıklı adam baktıkça bakasın gelir insanın ne yapayım. Bir öyle sevgilimiz olmadı ki..."

Defne duyduğu şeyler karşısında sinirlendiğini hissetti.

"Kızım senin saçını başını yolarım. Ağızını topla. Ben sevgilisi var diye duydum Ömer Beyin. Şikayet ederim seni sevgilisine. Ne biçim konuşuyorsun? Sakın bir daha duymayayım!"

"Ay tamam be ne bağırıyorsun? İşim var tutuyorsun beni zaten hadi görüşürüz." deyip kaçarmış gibi işine döndü Derya.

Defne hissettiği kıskançlıkla delirecekmiş gibi oldu. . Elinde olsa evde kimseye göstermeden yaşatırdı Ömer'i. Fakat böyle şeyi anca hayallerinde görürdü. Daha fazla saçmalamadan odasına döndü. Oturup bir şeyler çizmeye çalıştı. Kafasını kaldırınca mavi gözlü adamın kaçamak bir şekilde ona baktığını gördü. Gözleri birbirlerine değdiğinde içinin ürperdiğini hissetti. İstediği kadar uzak olsun bir bakışıyla bile Defne'ye negatif elektrik veriyordu. Kafasını eğip çizimine devam etti genç kız. Ömer'in kuzeni olduğu için aynı ortamda olmaya katlanmak zorundaydı. İlişkilerinde gayet ciddiler idi, ilerleyen zamanlarda evlenmeyi bile düşünüyorlardı. İllaki bir gün tanışacaklardı Pamir ile. Belki tanıyınca severdi. Pek emin değildi çünkü Defne bir insanı gördüğünde sıcak bir enerji alıyorsa onu gerçekten severdi ama eğer ilk gördüğünden beri negatif enerji alıyorsa asla sevemezdi. Defne'ye göre bazı insanlar etraflarına olumlu enerji saçardı Sinan gibi. Bazı insanlar ise soğuk ve negatif bir enerji saçardı Pamir gibi. Defne düşüncelere dalmış giderken çalan telefonla düşüncelerinden sıyrıldı. Arayanın Ömer olduğunu görünce başını kaldırdı. Genç adam sevgilisine eliyle gel işareti yaptı. Defne, Pamir o odadayken hiç gitmek istemiyordu fakat başka çaresi yoktu. Genç kız çizimlerini de alıp odaya doğru yol aldı. İçeriye girip çizimlerini sıkıca tuttu.

Kiralık Aşk& Sevdan Bir Ateş (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin