Hoofdstuk 12

333 10 2
                                    

Als ik binnen kom zie ik geen Leon en geen Liam. Ik begin alvast met opwarmen. Ik ben zo druk bezig dat ik niet door heb dat Liam ondertussen ook in de zaal staat. Als ik klaar ben aplaudiseerd Liam en ik schrik mee dood. ''Jezus man, wil je me nooit meer zo besluipen!'' ''Jij ook goede morgen.''

Hij zet zijn tas neer en komt naast me staan. ''Kan je me ook zo leren dansen?'' ''Uhm... ja tuurlijk, als jij dat wilt.'' Ik leer Liam een choreografie aan op 1 van hun eigen liedjes. Gister dacht ik nog dat Liam heel goed kon dansen maar dat was verkeerd gedacht. Ik lig helemaal dubbel van het lachen. Ik kijk hoe Liam zich in allerlei bochten wringt en hoe erg hij zich uitslooft.

''Zullen we misschien nu echt oefenen? Op what makes you beautiful, bedoel ik.'' vraagt Liam. ''Ja goed idee.'' Leon is er nog steeds niet en Sanne, Floor en Jitte komen zo voor onze eigen training.

Het duurt niet lang of we staan weer in de ongemakkelijk positie als gister. Alleen dit keer is er niemand die ons tegenhoud. Liam staart met zijn bruine ogen naar mij zonder te knipperen. Hij blijft angstvallig lang stil staan en trekt zich eigenlijk terug maar ik trek hem terug aan zijn zwarte shirt. Zijn hoofd komt dit keer wel langzamer dichterbij. Ik ga op mijn tenen staan en plant een zachte kus op zijn lippen. Hij zoent mij terug en ik merk dat dit net zo geweldig voelt als dat ik altijd droomde.

Als de deur open gaat stopt Liam abrupt onze zoen. Wanner de meiden binnen komen lopen doet hij alsof er niks gebeurd is. Zonder gedag te zeggen pakt hij zijn tas en maakt zijn weg door naar buiten. Voor hij weg gaat passeert hij Jitte en houd de deur voor haar open en hij geeft haar een knipoog. Een jaloers en boos gevoel komt in mij naar boven maar Jitte lijkt net zo verbaasd te zijn als ik.

''Is er iets gebeurd?'' vraagt Jitte. ''Nee, zou er wat gebeurd moeten zijn dan?! lieg ik. Dan komt Leon binnen rennen. ''Sorry dames, een lekke band. Is Liam al weg?'' ''Ja, dat zie je toch!'' reageer ik geïrriteerd waardoor ik mezelf verraard en laat merken dat er wel wat aan de hand is. Floor komt naar me toe lopen, slaat een arm om me heen en fluisterd in mij oor: ''Wil je er over praten?'' ''Nee!'' ik ruk me los en dans deze les alle woede eruit.

Als we weer in ons appartement zijn ben ik lichtelijk gekalmeerd. ''Vertel op.'' zegt Jitte dwingend wanneer we met zijn tweeën in het woongedeelte zitten. ''Ik en Liam hebben gezoend maar toen jullie binnen kwamen deed hij over niks gebeurd was.'' Jitte haar mond staat een stukje open. ''Nien bezoek voor je!'' Roept Floor vanuit de gang.

Ik loop naar de voordeur en tref daar Liam aan. ''Waar heb ik deze genoege aan te danken Payne?'' ''Kan ik even met je praten?'' Ik gebaar hem dat hij veder mag komen naar de woonkamer. ''Ik blijf liever even hier in de gang, het duurt maar kort.'' ''Ik luister.'' Liam speelt met zijn vingers, haalt adem en kijkt me dan weer aan. ''Die zoen van vanmiddag was een vergissing, het had niet mogen gebeuren.'' Eerst had ik de neiging hem hard in zijn kruis te schoppen (ik ben nou eenmaal een beetje agresief). Ik wuif die gedachte weg en reageer rustig. ''Daar ben ik het helemaal mee eens.'' Ik stap langs Liam heen en doe de voordeur weer open. ''Dag Liam !'' zeg ik dit keer iets dreigender dan daarnet. Zonder iets te zeggen verlaat hij ons appartement en ik gooi de deur met een vaart achter hem dicht.

Als ik weer ga zitten in de woonkamer zit iedereen mij aan te gapen. ''Wat kijken jullie nou?'' ''Is alles goed.'' vraagt Sanne. ''Prima! kan niet beter.'' ''Wie was er aan de deur?'' vraagt Jitte. ''Liam.'' ''En wat moest hij?'' vraagt Floor. ''Meneer kwam even duidelijk maken dat de zoen van vandaag een vergissing was!''

Hard To Get ft. One DirectionWhere stories live. Discover now