2 Skyrius

4.6K 234 15
                                    

Vos automobiliu sustojame mokyklos ribose , pajuntu šiokį tokį nerimą .

Man viskas bus gerai .

Atsisegu saugos diržą ir prakalba mama .

-Geros dienos , Grace . Prisimink , jog tau grįžti reikės autobusu . Lauksiu įdomios istorijos .

-Parašyk priminimą , jog nepradėčiau eiti pėsčiomis , nes aš puikiai žinau kelią namo , -atidarau automobilio duris ir išlipu iš jo .

-Girdžiu sarkazmo gaidelę !

Užtrenkiu duris ir pasitvarkiusi kuprinę , juodą odinį sijoną , žvelgiu į popieriuką rankose. Pirma pamoka – anglų kalba . Pakeliu akis į aukštą mokyklą ir mama pasignalizuoja prieš išvažiuodama . Aš apsimetu , jog tai ne mano mama , kadangi daugumos mokinių dėmesys nukrypsta į mane .

Gerai , Grace . Laikas žengti prakeiktus žingsnius . Greitai lipu laiptais ir atsirandu prie mokyklos durų . Įžengus į pastato vidų , mane pasitinka išvaizdus mokyklos vidus ir begalybė mokinių . Ian sakė , jog tai geriausia mokykla Niujorke . To ir reikėjo tikėtis .

Neturiu supratimo kur gali rastis du šimtai septynioliktas kabinetas ! Nėra net paprasto mokyklos plano , tai kaip po velnių naujokai turi šitoje didžiulėje mokykloje nepasimesti ?

-Labas , ar tu Grace Combs?

Išgirstu švelnu merginos balsą sau už nugaros . Pasisuku ir nusišypsau oranžinių plaukų savininkei .

-Labas , taip ir aš pasiklydusi šioje didžiulėje mokykloje .

-Nesijaudink . Tam skirta aš ! Aš Briana . Tau anglų kalba , tiesa?

-Taip , -linkteliu .

-Eime kartu , kadangi man taip pat anglų kalba , -ji ištiesia parankę ir aš nedrąsiai įsikimbu į ją –ir dėl puikaus mokytojaus išvaizdos , tau ši pamoka patiks .

-Tikiuosi , -nusijuokiu kartu su ja –Ar visi tokie mandagus kaip ir tu?

Mes lipame laiptais į antrą aukštą . Ir kaip aš nepagalvojau apie tai?

-Ši mokykla turi daug istorijos , todėl tu gyvenant čia ir bendraujant su manim , greit visus pažinosi , -ji mirkteli ir sustojame prie du šimtai septyniolikto kabineto –Na štai . Užeik .

Ji praveria duris ir kaip tik nuskamba garus skambutis . Aštuonios . Aštuonios valandos ir tai reiškia , jog pirmoji pamoka jau prasidėjo . Įžengiu į kabinetą ir tiek mokiniai , tiek mokytojas atkreipia dėmesį .

-Grace Combs ? –jaunas ir išvaizdus vyras atsistoja nuo kėdes ir paima į rankas knygą .

-Taip , tai aš , -linkteliu ir prieinu prie jo stalo .

-Aš Lucas Green , tavo anglų kalbos mokytojas . Štai imk vadovėlį ir sėskis kur tik nori , -jis nusišypso ir iš jo rankų pasiimu knygą .

Pasisuku į klasę ir keli vaikinai , kurie sėdėjo vieni , padarė man vietos . Keista ... Oranžinių plaukų mergina , tai yra Briana , pamoja man ranka ir pastebiu , jog ši sėdi viena . Nieko nelaukusi nuskubu į prieš paskutinį suolą .

-Jis puikus , tiesa? –ji tyliai paklausia manęs ir aš trukteliu pečiais .

Atsisėdu šalia jos ir iš kuprinės išsitraukiu sąsiuvinį , bei tušinuką . Juk reikia sudaryti gerą išvadą apie save , tiesa? Vos mokytojas pradeda aiškinti naują temą (jau rugsėjo vidurys , todėl su mama šiek tiek pykstamės  ,jog negalėjome atsikraustyti rugpjūčio pradžioje) , į klasę įžengia du vaikinukai .

-David , Liam . –Mokytojas atsidūsta ir klasė nusijuokia .

Jie atsiprašo ir nueina atsisėsti į laisvą suolą . Rudaplaukis vaikinas pažiūri į mane ir manau aš jam nepatinku  .

-Tas rudaplaukis - yra Liam . Jis mano draugas ir mes sėdime kartu , tačiau aš jam paaiškinau , jog noriu būti mandagi naujokei .

Ir tuomet suprantu jo žvilgsnį . Aš sėdžiu jo vietoje .

-Kitas vaikinas yra David . Mano draugės brolis . Per sekančia pamoką jus supaži...

-Panele Briana , prašome klausytis .

-Atsiprašau , pone Green .

Na tai geriau nei tikėjausi . Jau per pirmą pamoką radau draugę . Briana –miela , iškalbinga , protinga , graži ir atsargi . Norėčiau , jog mūsų bendravimas išliktu ilgai , o nepasibaigtu po savaitės ar net rytojaus diena .

Sekanti pamoka –tinklinis . Jai visai nepasiruošiau ir esu jai visiškai nepasiruošusi . Kamuolys - ne pats geriausias mano draugas . Aš turiu fobiją kamuoliams , todėl dažnai manęs čia nebus .

Briana nusivedė mane į merginų persirengimo kambarėlį ir ši priėjo prie tamsios rudaplaukės , ir ją apkabino . Manau tai jų pasisveikinimo dalykas .

-Olivia , tai Grace . Grace , tai Olivia . Ji naujokė .

-Kieta susipažinti , -Olivia mane apkabina ir kiek sutrinku .

-Niujorkas tikrai ima mane žavėti , -tyliai pasakau , tačiau merginos išgirsta ir nusijuokia .

-O , mažute . Po savaitės tu būsi pametusi galvą dėl jo . Sportuosi ? –Olivia .

-Ne šiandiena .

-Pasirink bet kokia spintelę ir pasidėk kuprinę . Siūlyčiau ir nusimauti odinę striukę , kadangi mokytoja jų nekenčia , -Briana .

Paklausau jos ir kuprinę (kartu su odine striuke) pasidedu į spintelę . Į persirengimo kambarėlį prisirenka dar apie dešimt merginų . Jos akivaizdžiai nužiūrinėja mane ir kikena . Nemalonu .

Vos suskamba skambutis , pro kitas duris įžengiame į sporto salę . Aikteliu .

-Ar pamoka visada bus sujungta su vaikinais? –susiraukiu .

-Taip . Priprasi prie jų labai greitai , -Olivia –bet knisa , kai pamoką turi kartu su broliu .

Ji nusivaipo ir mes sukikenam . Į salę įeina trys vaikinai , kas priverčia visus užtilti . Ar jie kažkokie ... vampyrai, jog visi jų išsigando ? Na velnias . Serialai apie vampyrus man tikrai susuko mano smegenėles . Nesusilaikau ir prunkštelėju . Visi vėl pradeda kalbėtis , mėtyti kamuolius ar dar kažką .

-Ir tai visų merginų svajonės . Eliot , Jace ir Niall , -Olivia pradeda mankštintis .

-Visų ? Tikrai? Nes pavyzdžiui nematau , kas galėtu tas ,,visas" traukti . Santa Monikoje buvo daug karštesniu , -pavartau akis .

-Kiek tu turėjai vaikinų? –Briana .

-Nuli , tiesą sakant .

-Ką?! –surinka jos abi .

-Kodėl ? Pažvelk į save . Visos merginos tau pavydi , -Olivia .

-Grace Combs !

Sušunka moteris ir aš sustingstu . Moteris pakelia akis nuo sąsiuvinio ir apsižvalgo .

-Grace ...

-Aš čia ! –sušunku ir dideliais žingsniais prieinu prie jos .

-Sveikinu atvykus į mūsų ...

Kol ji kažką pasakoja , aš stebiu tą stebuklingą trejetuką . Jie kraupus , jie mane gąsdina . Ką reiškia jų sustingę žvilgsniai į mane ? Gal vis dėlto jie tikrai vampyrai? Ne , tada puse šios klasės vaikinų ir merginų būtų vampyrai . Dieve , kaip keista ir nejauku .

ŠIANDIENA GAL DEŠIMT KARTŲ PERGALVOJAU APIE PAGRINDINĮ VEIKĖJĄ . TAČIAU PAGALIAU NUSPRENDŽIAU . MANAU JAU PAČIOS ŽINOT KAS JIS :)

AČIŪ KAS SKAITOTE <3

Kažkas, ko noriu ašWhere stories live. Discover now